Uitbetalingsverificatie voor verkopers en opgeschorte uitbetalingen

Als uw verkopersuitbetalingen van Google zijn opgeschort:

Als sommige of al uw uitbetalingen van Google worden ingehouden, ontvangt u geen uitbetalingen tot Google uw account heeft beoordeeld. U hoeft gedurende deze periode geen actie te ondernemen. Uitbetalingen kunnen maximaal 35 dagen worden ingehouden.

We nemen contact met u op nadat we onze accountbeoordeling hebben uitgevoerd. Nadat Google uw accountbeoordeling heeft afgerond, krijgt u het resterende saldo bij uw volgende geplande betaling. Meer informatie over uitbetalingsschema's voor verkopers

Als Google meer informatie nodig heeft, krijgt u mogelijk een melding om de verkopersverificatie af te ronden. U moet de verificatie doorlopen om uw uitbetalingen te kunnen ontvangen.

Als u de verkopersverificatie moet afronden en uw uitbetalingen zijn opgeschort, doet u het volgende:

Als er ongewone activiteiten zijn gevonden in uw account, kan Google u vragen informatie te verstrekken om uw uitbetalingen te ontvangen en uw factureringsaccount voor verkopers weer te activeren. Uw uitbetalingen worden opgeschort totdat de verificatie is afgerond en uw account weer is geactiveerd.

Als u het verificatieproces niet afrondt nadat u een verzoek om informatie van Google heeft gekregen, ontvangt u geen verkopersuitbetalingen meer en blijft het factureringsaccount voor verkopers gesloten. U ontvangt geen verdere verkopersuitbetalingen meer totdat uw account is goedgekeurd. In dat geval moet u alle bestellingen die nog niet aan u zijn uitbetaald, terugbetalen.

Als u een e-mail van Google niet kunt vinden, gaat u naar pay.google.com om te checken of u meldingen heeft ontvangen. Ook kunt u hier het verificatieproces starten.

Zo checkt u de status van uw verkopersuitbetalingen in uw betalingsprofiel:

1. Ga naar pay.google.com.
  2. Check Alert op meldingen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Vereiste documenten voor de verificatie van verkopersuitbetalingen

Check de e-mail die u van ons heeft gekregen voor meer informatie over de specifieke gegevens die we van u nodig hebben.

Voor het voltooien van het verificatieproces moet u mogelijk de volgende informatie opgeven:

• Details van recente activiteiten: U wordt gevraagd om informatie te geven over de activiteiten op uw account, over uw relatie met uw kopers en over de zakelijke redenen voor hun recente betalingen. Als uw verklaring niet voldoet, wordt u gevraagd de verificatie opnieuw in te dienen met meer informatie.
  • Door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs: Als het adres op uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs niet overeenkomt met het factuuradres in uw betalingsprofiel, moet u een bewijs van adres indienen in de vorm van een bankafschrift of een ander bewijs van naam en adres.

We slaan uw persoonlijke informatie veilig op en verwerken deze volgens ons Privacybeleid en de Privacyverklaring voor Payments.

Uw account controleren op fouten

Controleer uw account op de volgende fouten als u dit soort problemen in de toekomst wilt voorkomen:

• Geef uw volledige factuuradres op
    Zorg dat uw geregistreerde adres bij Google Payments overeenkomt met het factuuradres dat aan uw betaalmethode is gekoppeld. Een volledig adres bevat het huisnummer, de straatnaam, de plaatsnaam, de staat/provincie en de postcode. U kunt uw adres updaten via de instellingen van het betalingsprofiel.
  • Voor Play-ontwikkelaars: Gebruik dezelfde verkoper-ID voor verschillende apps
    Als u nieuwe apps ontwikkelt, moet u één verkoper-ID gebruiken in plaats van meerdere.