Konfigurera din kontotyp

Du måste ställa in din kontotyp korrekt för att klara identitetsverifieringen. Du kan ange en betalningsprofil som fysisk person eller organisation.

Det här behöver du

• Om kontotypen är Fysisk person: Du måste tillhandahålla ett id-dokument med samma namn som det du skickade in för verifiering.
    • En fysisk person omfattar de flesta enskilda företagsägare, till exempel frilansare eller konsulter som inte är registrerade som organisation.
  • Om kontotypen är Organisation: Du måste skicka in ett dokument med organisationens namn. Namnet du skickar in för verifiering måste vara samma som på det dokument du skickar in. Du måste ha kontoåtkomst som betalningsadministratör för att slutföra detta.
    • En organisation omfattar de flesta företag, ideella organisationer och bolag. Dokumentet du skickar in för verifiering måste till exempel visa att organisationen är registrerad.

Uppdatera ditt konto via produkten

Om du vill ändra kontotyp följer du processen för den Google-produkt du använder.
Google Ads
Om du vill begära en ändring av kontotyp kontaktar du supportteamet på Google Ads.
Google Play Google AdSense
Mer information och nästa steg finns i kontrollera AdSense-kontotyp.