Vereiste belastingformulieren voor verkopers

Op grond van Internal Revenue Code §6050W is Google verplicht om bij de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) aangifte te doen van brutobedragen van betalingstransacties (zonder correctie voor terugbetalingen, terugvorderingen of aanpassingen). Alle betaalmethoden die momenteel door Google Payments worden ondersteund, vallen onder verordening 6050W.

Google moet beschikken over volledige en juiste belastinggegevens van alle verkopers met een betalingsprofiel, met inbegrip van de betreffende officiële bedrijfsnaam en het bijbehorende TIN (Taxpayer Identification Number). Afhankelijk van de manier waarop u bij de IRS bent geregistreerd, kan een TIN zowel uw Employer Identification Number (EIN) als uw Social Security Number (SSN) zijn.

Verkopers in de VS kunnen IRS-formulier W9 eenvoudig indienen via het betalingscentrum.
Verkopers die buiten de VS zijn gevestigd, kunnen de verklaring van vestiging in het buitenland (Certificate of Foreign Status) indienen via het betalingscentrum.