E-mailvoorkeuren voor gebruikers van een betalingsprofiel toevoegen of wijzigen

Google stuurt bij bepaalde betalingsactiviteiten e-mailmeldingen om u te informeren over activiteiten in uw betalingsprofiel. We sturen deze meldingen naar het e-mailadres dat u in uw profiel heeft gekozen. Kies één gebruiker als primair contact voor het ontvangen van e-mails. Als u een gebruiker als primair contact wilt verwijderen, moet u eerst een andere gebruiker als primair contact van het betalingsprofiel selecteren.

Belangrijk: Primaire contacten ontvangen alle e-mail over betalingen en eventueel ook aankoopbewijzen. Als u een eenmanszaak heeft en niet wilt dat uw primaire contact persoonlijke en zakelijke aankoopinformatie ontvangt, kunt u uw persoonlijke en zakelijke activiteiten beter scheiden in 2 afzonderlijke profielen.

E-mailvoorkeuren

Gebruikers en beheerders van het betalingsprofiel kunnen de volgende e-mailvoorkeuren kiezen voor gebruikers van het betalingsprofiel:

• E-mail over alle betalingen. Gebruikers krijgen het volgende:
    • Administratieve informatie en meldingen, zoals bankrekeningverificaties van verkopers
    • Meldingen van uitbetalingen aan verkopers
    • Informatie over mislukte testbetalingen van Google om een account te verifiëren
    • Meldingen als een gebruiker van een betalingsprofiel een nieuwe primaire betaalmethode selecteert
  • Alleen e-mail over administratieve betalingen. Gebruikers krijgen het volgende:
    • Accountbeheerberichten over belastingformulieren
    • Profielopschortingen
    • Updates van de Servicevoorwaarden
    • Kennisgeving als het profiel wordt gesloten
  • Geen e-mail over betalingen: gebruikers krijgen geen e-mailmeldingen over betalingsprofielen.

Contacten voor e-mails over betalingen toevoegen of wijzigen

U kunt als volgt een contact voor betalingen wijzigen of toevoegen aan het betalingsprofiel:

1. Log in op het betalingsprofiel.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik onder 'Gebruikers betalingsprofiel' op Gebruikers betalingsprofiel beheren.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de instellingen voor meldingen te wijzigen. Klik naast Contactgegevens op Bewerken Bewerken als u een e-mailadres aan de contactgegevens van een gebruiker wilt toevoegen.
  5. Klik naast E-mailvoorkeuren op Bewerken Bewerken.
  6. Klik op Type als u het type e-mails wilt wijzigen dat de gebruiker over het betalingsprofiel moet ontvangen.
  7. Selecteer Primair contact als u wilt dat de gebruiker alle e-mails over betalingen ontvangt en optreedt als primair contact bij vragen van Google over het betalingsprofiel.
  8. Klik op Opslaan.
Google Play-ontwikkelaars kunnen meer informatie krijgen over hoe ze gebruikers toevoegen aan een betalingsprofiel en de rechten van een gebruiker wijzigen.