Veelgestelde vragen

Kan ik me afmelden voor belastinginhouding?

Op aankopen door klanten in Brazilië wordt 25% belasting in rekening gebracht. Volgens de wet geldt deze belasting voor alle verkopers die uitbetalingen van Google ontvangen in een andere valuta dan de Braziliaanse real (BRL). Omdat de belasting verplicht is, kun je je alleen afmelden voor deze Braziliaanse belasting door je app te verwijderen voor distributie in Brazilië.

Waarom is de directe verificatie van mijn bankrekening mislukt?

Houd rekening met het volgende als je probeert je bankrekening direct te verifiëren:
  • Ga na of de naam van je bank goed is opgegeven in je betalingsprofiel. Als de naam onjuist is, ga je terug, geef je je bankrekening opnieuw op en check je je bankgegevens.
  • Zorg dat je de naam en het wachtwoord opgeeft die je gebruikt om in te loggen voor internetbankieren, niet de inloggegevens die je gebruikt voor je betalingsprofiel.
  • Als directe verificatie mislukt vanwege een probleem met de verbinding met je bank, kun je het later nog eens proberen of de verificatiemethode door middel van een testbetaling gebruiken.
  • Zorg dat je browser een beter beveiligde verbinding aangeeft voordat je je rekeninggegevens opgeeft. Meer informatie over hoe je een beter beveiligde internetverbinding herkent.

Wat is 'escheatment', oftewel verval?

Bedrijven in de Verenigde Staten zijn verplicht om tegoeden die zij onbeheerd achten, over te dragen aan een van de Amerikaanse deelstaatoverheden. De relevante staatsoverheid is de overheid van de staat waarin je volgens onze gegevens woont. Als je buiten de Verenigde Staten woont, is Delaware de relevante staatsoverheid, aangezien we in die staat gevestigd zijn. Als je saldo al is vervallen aan de overheid van een Amerikaanse staat, kun je bij de afdeling voor niet opgeëiste eigendommen (unclaimed property) van je staat een aanvraag indienen om het geld terug te krijgen. Ga naar https://www.usa.gov/unclaimed-money voor meer informatie.

Hoe wordt de drempelwaarde berekend om te bepalen of ik een 1099-K-formulier moet opsturen?

In de IRS-verordening is het verplicht gesteld de totale of bruto omzet en de totale hoeveelheid transacties aan te geven, zonder correcties voor teruggaven, terugvorderingen of andere aanpassingen.

Krijg ik het 1099-K-formulier als ik maar 1 van de drempels bereik?

Nee, alleen verkopers die aan alle vereisten voldoen, krijgen het 1099-K-formulier.

Hoe krijg ik het 1099-K-formulier?

Het 1099-K-formulier wordt jaarlijks op 31 januari per post verstuurd.

Wat gebeurt er als ik mijn belastingnummer niet opgeef of een verkeerd belastingnummer opgeef?

Als je de vereiste informatie niet levert of nalaat om te controleren of je informatie klopt, kan Google diverse maatregelen nemen, zoals het inhouden van uitbetalingen aan verkopers en het opschorten van de verwerking van transacties.

Welke belastingformulieren moeten niet-Amerikaanse verkopers indienen?

Als je een internationale verkoper bent die buiten de Verenigde Staten is gevestigd, moet je het certificaat voor je buitenlandse status (Certificate of Foreign Status, W-8BEN-formulier) indienen via je betalingsprofiel. Voor vrijstelling van de verplichte Amerikaanse belastingrapportage vereist de IRS dat internationale verkopers die verkopen in de Verenigde Staten verwerken, het certificaat voor hun buitenlandse status (W-8BEN-formulier) indienen. Voor meer informatie over het W-8BEN-formulier ga je naar http://www.irs.gov/formspubs/.

Welke soorten meldingen krijg ik?

Alle verkopers krijgen e-mails over bepaalde betalingsgebeurtenissen, zoals:
  • wanneer we je een uitbetaling sturen,
  • wanneer een testbetaling op een bankrekening door Google is mislukt,
  • wanneer er een nieuwe primaire betaalmethode is geselecteerd voor je profiel,
  • wanneer een uitbetaling aan de verkoper (elektronische overboeking, bankoverboeking, enzovoort) is mislukt.

Ontdek meer informatie over hoe je e-mailrechten toevoegt of wijzigt voor gebruikers van betalingsprofielen

Waarom is mijn testbetaling mislukt?

Een testbetaling kan om verschillende redenen mislukken, waaronder de volgende:
  • Je hebt een verkeerd bankrekeningnummer of bankroutingnummer of onjuiste bankcodes opgegeven (de vereiste informatie varieert per land).
  • Je bankrekening is gesloten.
  • De naam die is opgegeven bij 'Naam van rekeninghouder' komt niet EXACT overeen met de naam op je rekeningafschriften.
  • Je bank bevindt zich in een ander land dan het land dat je in je betalingsprofiel hebt opgegeven.
  • Je bankrekening is niet in de lokale valuta van het land dat je in je betalingsprofiel hebt opgegeven.
  • Je bankrekening is niet ingesteld voor ontvangst van binnenkomende betalingen via Equens of elektronische overboekingen.
  • Je bankcode is gewijzigd als gevolg van een recente fusie van je bank.

Als de testbetaling is mislukt, zie je op de pagina waar je je bankrekeninggegevens hebt opgegeven, een bericht dat de betaling is mislukt. Als je dit bericht ziet, geef je je bankgegevens opnieuw op om er zeker van te zijn dat je geen typfout hebt gemaakt. Je kunt ook contact opnemen met je bank om na te gaan welke gegevens je precies moet opgeven, waarna je opnieuw je bankgegevens opgeeft.

Als het probleem blijft bestaan en je een bericht krijgt dat de rekening al is opgegeven, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Kan ik het e-mailadres van mijn betalingscontact bewerken?

Ja. Je kunt op elk moment gebruikers toevoegen en verwijderen en je e-mailvoorkeuren bewerken. Als je een nieuwe gebruiker van het betalingsprofiel opslaat, krijgt deze persoon een e-mail met het verzoek het e-mailadres te verifiëren voordat Google toekomstige e-mails over betalingen stuurt.

Opmerking: Als je het selectievakje Primaire contactpersoon aanvinkt, krijgt het opgegeven contact standaard alle factureringsmeldingen.

Kan ik kiezen welk type e-mailmeldingen ik wil krijgen?

Ja. Er zijn 3 typen meldingen:

Moeten de rechten van een gebruiker van het betalingsprofiel overeenkomen met de rechten voor gebruikerstoegang?

Nee. Het is mogelijk om een gebruiker die geen inloggegevens heeft, toe te voegen als betalingscontact. Je boekhoudafdeling kan bijvoorbeeld informatie over je betalingsgebeurtenissen krijgen zonder toegang te hebben tot de bestel- of inloggegevens. Meer informatie over hoe je gebruikers toevoegt en verwijdert of de rechten wijzigt.

Wat als ik mijn uitbetaling door Google niet heb ontvangen?

Houd rekening met het volgende als je een verwachte verkopersbetaling niet hebt ontvangen:

• Verkopersbetalingen die we via een overboeking doen, kunnen langer duren. Neem contact op met je bank voor hulp en meer informatie.
  • Uitbetalingen die op een feestdag of in een weekend vallen worden de eerstvolgende werkdag verstuurd. Als de 15e bijvoorbeeld een vrije maandag is, vindt de betaling plaats op dinsdag de 16e.
  • Check of de uitbetaling voldoet aan je minimumdrempel voor uitbetalingen.
  • Het kan 5 werkdagen duren (en in sommige landen langer) voordat betalingen op je bankrekening staan.
  • Zorg dat je je bankrekening hebt geverifieerd. Nog steeds hulp nodig met een uitbetaling? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over betalingen en het beheer van de betalingsdrempel en over het beheer van je betalingsprofiel.