Klantabonnementen opzeggen

Google Play-abonnementen kunnen alleen worden opgezegd via de Google Play Console.

Abonnementen uit de Chrome Web Store kunnen worden opgezegd via uw betalingsprofiel.

Een Chrome Web Store-abonnement zegt u als volgt op.

1. Log in bij het betalingsprofiel.
  2. Klik op Klantbestellingen.
  3. Klik op de regel van een abonnement dat u wilt opzeggen.
  4. Klik in het venster dat wordt geopend op Abonnement opzeggen. U kunt ook omlaag scrollen en op Volledige pagina weergeven klikken om de bestelgeschiedenis en meer gegevens van de klant te bekijken.
  5. Klik in het volgende scherm nogmaals op Abonnement opzeggen.
  6. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer de juiste reden voor de terugbetaling voor het opgezegde abonnement.
  7. Voeg desgewenst een bericht voor de klant toe. Deze opmerkingen worden in het profiel van de klant getoond.
    Opmerking: Met het oog op privacy en beveiliging beschikken verkopers niet over het e-mailadres of andere contactgegevens van klanten. Communicatie met klanten is dus alleen mogelijk door opmerkingen toe te voegen of wanneer klanten zelf rechtstreeks contact met u opnemen.
  8. Klik op Abonnement opzeggen om het proces te voltooien.

Neem contact met ons op als u hulp nodig heeft.

Opmerking: Verkopers bepalen hun eigen opzeggingsbeleid. Klanten nemen rechtstreeks contact op met verkopers om een opzegging aan te vragen.

Tips voor opzeggingen

Houd bij het opzeggen van een abonnement het volgende in gedachten:

• Nadat u een abonnement heeft opgezegd, worden toekomstige bestellingen niet meer in rekening gebracht.
  • De bestelstatus Geannuleerd wordt op de pagina met bestelgegevens weergegeven.
  • Nadat u een abonnement heeft opgezegd, kunt u het niet opnieuw afsluiten.
  • Google stuurt een e-mail naar de klant om deze te laten weten dat het abonnement is opgezegd.
Google Play Store-klanten kunnen bestellingen binnen twee uur na aankoop annuleren. Nadat klanten een bestelling hebben geannuleerd, kunnen ze de gekochte app niet op hun apparaat gebruiken en zien ze een annulering op de pagina Klantbestellingen van hun betalingsprofiel. Meer informatie over terugbetalingen en retouren.
true
Updates van het betalingscentrum

Welkom in het nieuwe Helpcentrum van het Google-betalingscentrum. Verkopers en zakelijke klanten kunnen nu op dezelfde plek ondersteuning krijgen. Meer informatie over de wijzigingen.