Openbare gegevens updaten

Zorg dat je verkopersgegevens up-to-date zijn zodat je duidelijk kunt communiceren met klanten (bijvoorbeeld om geschillen over terugvorderingen te beperken).

Je kunt het land in je betalingsprofiel en je verkoper-ID niet wijzigen. Als het land dat in je profiel wordt vermeld niet klopt of als je officieel geregistreerde bedrijfsadres is gewijzigd, moet je een nieuw betalingsprofiel maken en apps overzetten naar je nieuwe profiel.

Je openbare verkopersprofiel bewerken

Volg deze stappen om je openbare verkopersprofiel te wijzigen:

1. Log in bij uw betalingsprofiel.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Als u de informatie wilt wijzigen die het publiek en uw klanten te zien krijgen, gaat u naar 'Openbaar verkopersprofiel' en klikt u op 'Bewerken' Bewerken.
    1. Zoek 'Bedrijfsinformatie' en voer het volgende in:
      • Bedrijfsnaam (bedrijfsnaam of persoonlijke naam)
      • Naam (merknaam)
      • Bedrijfsadres of persoonlijk adres
      • Bedrijfstelefoonnummer of persoonlijk telefoonnummer voor de klantenservice
    2. Als u de bedrijfs- of merknaam wilt wijzigen die klanten op hun creditcardafschriften zien en waaraan ze de aankoop kunnen herkennen die ze bij u hebben gedaan, gaat u naar 'Naam op creditcardafschrift' en klikt u op 'Bewerken' Bewerken.

Opmerking: Op creditcardafschriften van klanten wordt uw bedrijfsnaam voorafgegaan door GOOGLE*. Daarom kunt u hier maximaal veertien tekens gebruiken.
    3. Zoek 'Zakelijk contact'. U kunt het volgende invoeren:
      • Bedrijfswebsite
      • Zakelijk e-mailadres voor klantenondersteuning
      • Website voor klantenondersteuning
      • Website met veelgestelde vragen
  4. Klik op Opslaan.

Google doet er alles aan om de beveiliging van je gegevens te waarborgen en deelt je persoonlijke contactgegevens niet, behalve zoals beschreven in ons Privacybeleid en de Privacyverklaring van Google Payments. We delen je openbare bedrijfsinformatie zoals je bedrijfsadres, openbare website en teruggave-/annuleringsbeleid om klanten te helpen met vragen over hun bestellingen.

Opmerking: Zorg ervoor dat u uw bankrekening toevoegt, fiscale informatie verstrekt en de btw instelt in uw betalingsprofiel om tijdig verkopersbetalingen te ontvangen van Google.