Gesloten betalingsprofielen van verkopers

Google controleert periodiek de betalingsprofielen van verkopers om ervoor te zorgen dat ze aan onze servicevoorwaarden en ons beleid voldoen. Er zijn diverse redenen waarom Google uw betalingsprofiel kan sluiten. Hiertoe behoren onder andere de volgende (de opsomming is niet uitputtend):
  • Het niet leveren van bestellingen.
  • Het schenden van onze Servicevoorwaarden.
  • Een te groot aantal terugvorderingen of negatieve beoordelingen van kopers: Als u een buitensporig aantal terugvorderingen, geschillen of negatieve beoordelingen heeft ontvangen in verhouding tot uw totale aantal bestellingen, kunnen we overgaan tot het sluiten van uw betalingsprofiel. Voorbeelden van kwesties die leiden tot klachten van klanten, zijn onder meer:
    • klanten die bestellingen niet ontvangen,
    • artikelen die niet aankomen zoals beschreven bij aanschaf,
    • onbevredigende klantenservice.
  • Profielgegevens kunnen niet worden geverifieerd: We controleren regelmatig of de contactgegevens (zoals bedrijfsnaam en naam, adres en telefoonnummer van de contactpersoon) in betalingsprofielen nog actueel zijn. Als we deze informatie niet kunnen verifiëren, kan uw profiel worden gesloten.
  • Het hebben van een negatief saldo: Wanneer u terugbetalingen doet waarvoor u een uitbetaling heeft ontvangen, kan uw accountsaldo negatief worden. Terugvorderingen kunnen er ook toe leiden dat uw betalingsprofiel een negatief saldo krijgt. Als u het negatieve saldo niet met nieuwe bestellingen aanvult of Google geen toestemming geeft om het verschuldigde bedrag binnen 48 uur van uw bankrekening af te schrijven, kan uw profiel worden gesloten.

Nadat we uw betalingsprofiel hebben gesloten

Nadat we het betalingsprofiel van een verkoper hebben gesloten, kunt u het volgende verwachten:

• Toegang: U kunt de gegevens in uw betalingsprofiel, waaronder informatie over bestellingen en uw identiteitsgegevens, niet meer opvragen, bekijken of wijzigen.
  • Toekomstige transacties: U kunt geen transacties meer verwerken of uitbetalingen ontvangen en we blokkeren of sluiten nieuwe betalingsprofielen die u probeert te openen.
  • Reserveren van fondsen: Google kan in sommige gevallen een deel van het resterende saldo van een verkoper inhouden om restituties, terugvorderingen of andere claims op uw saldo te compenseren. Als Google voor uw profiel reserveringen heeft gemaakt, wordt u hierover per e-mail geïnformeerd.

Servicevoorwaarden

Volgens de servicevoorwaarden (VS paragraaf 2.3) heeft Google Payment Corp. ('GPC') het recht (i) de Service geheel of gedeeltelijk te wijzigen, op te schorten of te beëindigen als dat voor onderhoud of updates van de Service noodzakelijk is en (ii) bepaalde functies of de toegang tot de gehele Service of gedeelten ervan te beperken zonder voorafgaande kennisgeving en zonder hiervoor aansprakelijk te kunnen worden gesteld. GPC kan weigeren om een betalingstransactie te verwerken, onder andere als gevolg van activiteiten om fraude te voorkomen, toepasselijke wetgeving of het beleid van GPC.

true
Updates van het betalingscentrum

Welkom in het nieuwe Helpcentrum van het Google-betalingscentrum. Verkopers en zakelijke klanten kunnen nu op dezelfde plek ondersteuning krijgen. Meer informatie over de wijzigingen.