Bedrägeriskydd för säljare

Via betalningscentret får säljare hjälp med exempelvis att bestrida återkrav och att skydda sig mot bedrägerier. Vi vill att det ska vara en positiv upplevelse att sälja i Google Play Butik och Chrome Web Store.

Återkravslösning

Vi erbjuder grundläggande återkravsskydd till alla säljare. Google utvärderar alla återkrav du får. När det är möjligt bestrider vi dem å dina vägnar. Om vi lyckas bestrida det debiterar vi inte ditt konto för återkravet.

Automatisk bedrägeriupptäckt

Vi använder avancerad riskmodellering för att upptäcka bedrägliga transaktioner via Google-tjänster. Vi avbryter de bedrägliga transaktioner som vi upptäcker. För att skydda dig avbryter vi dessutom alla aktiva beställningar som är kopplade till det bedrägeriutsatta kreditkortet. Vi utnyttjar också externa resurser över hela världen, som globala bedrägeribekämpningslistor.

Granskningar av kundbeställningar

Google tillhandahåller en bekräftelse för varje beställning och vi uppmuntrar dig att granska beställningarna. Om du misstänker att en beställning är riskabel kan du när som helst avbryta eller återbetala den.

När vi upptäcker misstänkt aktivitet kopplad till någon av dina beställningar markerar vi den med Granskning eller Väntar i betalningscenter för att skydda dig. Vi genomför sedan bedrägerikontroller på den. Du kan inte läsa in beställningen under den här tiden.

Vi slutför vanligen granskningen inom 4–6 timmar. Vissa beställningar kan utgöra högre risk. Vi kan i de fallen behöva mer tid för att låta Googles specialister utföra ännu mer omfattande bedrägerikontroller för att skydda dig. Vi kan också kontakta dig direkt som ett extra skydd.

Om vi bedömer att en beställning är förknippad med högre risk eller att den inte uppfyller policyerna för betalningscentret: Vi avbryter beställningen för att skydda dig. Du kan inte återställa en beställning som vi avbryter.

Om granskningen visar att beställningen är giltig: Beställningen debiteras.

PCI-efterlevnad

Betalningscentret följer kraven från Payment Card Industry Security Standards Council (även kallat PCI-efterlevnad). Google Payment Corp. är både en nivå 1-säljare och en tjänsteleverantör, vilket innebär att vi granskas av en extern QSA-granskare (Qualified Security Assessor) varje år. QSA-granskaren utfärdar ett Attestation of Compliance (efterlevnadsintyg), som också rapporteras till de stora kortföretagen och till bankerna vi använder.