Uw kredietlimiet beheren

Uw kredietlimiet is het maximale bedrag aan onbetaalde aankopen dat op enig moment mag openstaan. Hieronder vallen aankopen van Google-producten en ‑services die nog niet betaald zijn en nieuwe aankopen die nog niet gefactureerd zijn.

Uw kredietlimiet geldt voor alle accounts die aan uw betalingsprofiel zijn gekoppeld.

Hoe het werkt

Als u met uw account Google-producten en -services koopt, zoals Ads- of Cloud-services, bouwt u een uitstaand krediet op bij Google. Als u uw facturen betaalt, wordt dit uitstaande krediet lager.

Google bekijkt uw kredietlimiet regelmatig opnieuw. Op basis van uw betalingsgeschiedenis en andere factoren kunnen we uw kredietlimiet verhogen of verlagen.

Als u uw kredietlimiet bij Google wilt verhogen, kunt u een verhoging van de kredietlimiet aanvragen.

Kredietlimietwaarschuwingen

Als u zich heeft aangemeld voor e-mails van Google over betalingen, krijgt u een e-mail als u uw kredietlimiet bijna heeft bereikt. Google neemt ook contact met u op als uw kredietlimiet is overschreden. U moet uw e-mailadres verifiëren om deze meldingen te krijgen.

Als u in korte tijd veel uitgaven doet en ook uw kredietlimiet overschrijdt, kan uw account zonder voorafgaande waarschuwing worden opgeschort.

Ik heb een melding gekregen dat mijn kredietlimiet bijna is bereikt

Als uw uitstaande krediet hoger is dan uw kredietlimiet, kunnen we uw toegang tot Google-services beperken.

U kunt servicebeperkingen op twee manieren voorkomen:

• Uw facturen betalen: Als u een betaling doet, komt er krediet vrij ter hoogte van het betaalde bedrag.
  • Een verhoging van de kredietlimiet aanvragen: Dit proces kan tot twee weken duren. Als u uw kredietlimiet bijna heeft bereikt, kunt u betalingen doen om ondertussen krediet vrij te maken. Zo voorkomt u servicebeperkingen.
Ik heb een melding gekregen dat mijn kredietlimiet is overschreden

Als u uw volledige goedgekeurde kredietlimiet voor uw Google-service heeft gebruikt, krijgt u mogelijk een waarschuwing als u inlogt bij die service.

Als een service vanwege uw kredietlimiet is beperkt, kunt u deze op 2 manieren opnieuw activeren:

• Uw facturen betalen: Als u een betaling doet, komt er krediet vrij ter hoogte van het betaalde bedrag.
  • Een verhoging van de kredietlimiet aanvragen: Dit proces kan tot twee weken duren. Als u uw accounts snel opnieuw wilt activeren, moet u uw openstaande facturen betalen, ook al is de vervaldatum nog niet bereikt.

Een verhoging van uw kredietlimiet aanvragen of uw huidige kredietlimiet opvragen

Tip: U kunt altijd een verhoging van uw kredietlimiet aanvragen, maar we raden u aan dit te doen voordat u meer geld uitgeeft aan producten en services van Google. Als u uw kredietlimiet overschrijdt, kunnen we uw toegang tot de service beperken.

Neem contact met ons op als u uw kredietlimiet wilt verhogen of uw huidige kredietlimiet wilt opvragen. Dit kan op 2 manieren:

• Reageer rechtstreeks op de waarschuwingsmail over de kredietlimiet als u deze heeft gekregen. Deze e-mail wordt gestuurd naar geverifieerde gebruikers van een betalingsprofiel die zich hebben aangemeld voor e-mails over betalingen.
  • Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger.

We beoordelen uw verzoek en reageren hierop. Omdat het kredietteam elk verzoek afzonderlijk beoordeelt, kan u worden gevraagd om aanvullende documentatie. Voorbeelden hiervan zijn:

• Gecontroleerde financiële overzichten
  • Bankgaranties
  • Uitgavevoorspellingen