Lägga till eller ändra e-postinställningar för betalningsanvändare

Google skickar e-postaviseringar för vissa betalningshändelser i syfte att hålla dig informerad om aktiviteten i din betalningsprofil. Vi skickar de här aviseringarna till e-postadressen du väljer i din profil. Du måste välja en användare som primär kontakt för att få e-post. Om du vill ta bort en användare som primär kontakt måste du först välja en annan användare som primär kontakt för betalningsprofilen.

Viktigt! Primära kontakter får alla betalningsmeddelanden och kan få kvitton när ett köp görs. Om du är ensam ägare och inte vill att den primära kontakten ska få privat köpinformation och köpinformation för företaget kan du skilja på din privata aktivitet och din företagsaktivitet i två separata profiler.

Typer av e-postinställningar

Ägare av betalningsprofiler och administratörer kan välja följande typer av e-postinställningar för användare av betalningsprofilen:

• alla e-postmeddelanden. Användarna får
    • administrativ information och varningar som verifieringar av säljarkonton
    • varningar om säljarutbetalningar
    • när provöverföringar från Google för att verifiera ett bankkonto inte kan genomföras
    • när en betalningsprofilanvändare väljer en ny primär betalningsmetod.
  • Endast administrativ e-post. Användarna får
    • kontohanteringsmeddelanden om skatteformulär
    • profilavstängningar
    • uppdaterade användarvillkor
    • meddelande om profilstängning.
  • Ingen e-post om betalningar: Användare får ingen e-post får inga aviseringar som rör betalningsprofiler.

Lägga till eller ändra kontakter för betalningsmeddelanden

Så här ändrar eller lägger du till en betalningskontakt i betalningsprofilen:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Välj Hantera betalningsanvändare under Betalningsanvändare.
  4. Om du vill ändra aviseringsinställningarna kan du klicka på användarens namn. Om du vill lägga till en e-postadress för en användare klickar du på Redigera Edit bredvid Kontaktuppgifter.
  5. Klicka på redigera Edit bredvid E-postinställningar.
  6. Klicka på Typ om du vill ändra vilken typ av e-postmeddelanden användaren ska få om betalningsprofilen.
  7. Välj Primär kontakt om du vill att användaren ska vara primär Google-kontakt och få alla e-postmeddelanden om betalningar.
  8. Klicka på Spara.
Utvecklare på Google Play kan läsa mer om att lägga till användare i en betalningsprofil och ändra användares behörigheter