Kontoutskrift

På Kontoutskrift-siden i Googles betalingssenter finner du en sanntidsvisning av hele den økonomiske statusen din hos Google. Visningen kan tilpasses. Her kan du

• se informasjon om skyldig beløp og fakturaer, inndelt etter forfallsstatus
  • finne og filtrere faktureringsinformasjon etter egenskaper som tjenestemåned, produkt eller valuta
  • finne og filtrere faktureringsinformasjon på driftsselskaps- eller kundenivå (hvis du tilhører et holdingselskap)
  • finne alle faktureringsdokumenter:
    • månedlige fakturaer
    • kreditnotaer
    • debetnotaer
    • avgiftsdokumenter

Hvis du tilhører et holdingselskap, finner du kontoutskriftene dine øverst til venstre på Kontoutskrift-siden. Velg en kontoutskrift for å se et oppdatert sammendrag.

Hvis du ikke tilhører et holdingselskap, finner du kontoutskriften for betalingsprofilen din. Hvis du har flere betalingsprofiler, bruker du profilvelgeren øverst til høyre på siden til å velge profilen du vil se.

Velg en av de blå linkene på siden for å se en filtrert liste over spesifikke fakturaer i «Faktureringsdokumenter»-tabellen. Du kan laste ned tabellen for å ha tilgang til informasjonen fra kontoutskriften uten nett. Du kan også laste ned dokumenter – enkeltvis, eller flere samtidig. Finn ut mer om denne tabellen.

Tilgang

For å få tilgang til kontooversikten på nettet i Googles betalingssenter, logger du på payments.google.com og velger Kontooversikt.

Hvis du ikke kan logge på eller ikke ser informasjonen din

For å logge på betalingssenteret og se betalingsprofilen din må du være oppført som betalingsbruker med minst «Lesetilgang» i betalingsprofilen din. Hvis du har flere betalingsprofiler, må du være betalingsbruker for hver av dem. Hvis du trenger å bli betalingsbruker, kan du kontakte innkreveren din eller innkrevingsteamet på «collections@google.com».

Hvis du tilhører et holdingselskap, trenger du tilgang til følgende:

• betalingsprofilen din
  • bestemte kontoutskrifter for holdingselskapet i betalingsprofilen

Hvis du kan logge på payments.google.com og se betalingsprofilen din for holdingselskapet, men du ikke kan velge kontoutskriften du ønsker på venstre side, er du kanskje ikke lagt til i kontoutskriften ennå. Kontakt innkreveren din for å få tilgang.

Funksjoner på Kontoutskrift-siden

Skyldig totalbeløp

Oppsummering av de åpne fakturaene dine etter forfallsstatus:

• Ikke forfalt ennå: åpne fakturaer som ikke forfaller snart
  • Forfaller snart: fakturaer som forfaller i løpet av de neste 20 dagene
  • Forfalt: fakturaer som har forfalt
  • I faresonen: fakturaer som har forfalt, og som må betales for å unngå midlertidig sperring av tjenester
  • Stanset: fakturaer som må betales for å aktivere suspenderte kontoer på nytt

For å finne ut hvilke fakturaer som hører inn under et beløp, klikker du på Vis ved siden av beløpet.

Hvis du vil se alle åpne fakturaer, klikker du på Se åpne fakturaer øverst til høyre.

Dette kortet gir en oppsummering av bare åpne fakturaer og debetnotaer. Du finner informasjon om gjenværende kreditt på «Ubrukt kreditt»-kortet og «Gruppér etter»-kortet nedenfor.

Eventuelle bestridte fakturaer finner du på «Skyldig totalbeløp»-kortet. Bestridte fakturaer vises ikke som «I faresonen» mens tvisten pågår. Fakturaer med denne statusen fører ikke til økt suspensjonsfare.

Fakturaer som bestrides

Viser hvor mange fakturaer som for øyeblikket bestrides, og totalbeløpet for disse. Fakturaer kan bestrides hvis du for eksempel har bedt om fakturakorrigering eller ny faktura.

Ubrukt kreditt

Viser hvor mange ubrukte kreditnotaer du har i Google-betalingskontoene dine, og totalbeløpet for disse. Hvis du har kreditt fra tidligere ubrukte betalinger, vises også denne saldoen her.

Kreditnotaer kan brukes til å redusere skyldig beløp på fakturaer. En kreditnota kan for eksempel representere kreditt fra ugyldige annonseklikk eller justeringskreditt.

Hvis du ikke tilhører et holdingselskap, kan du bruke kreditter på åpne fakturaer via Googles betalingssenter. Finn ut hvordan du betaler en faktura med kreditt.

Hvis du tilhører et holdingselskap, kan du gi innkreveren nummeret på kreditnotaen samt nummeret på fakturaen du vil bruke kreditten på. Du kan kontakte innkreveren ved å sende en e-post til collections@google.com.

Gruppér etter

Du kan gruppere åpne fakturaer etter

• produkt
  • valuta
  • utstedelsesmåned
  • driftsselskap (gjelder bare holdingselskaper)
  • kunde (gjelder bare holdingselskaper)

Hvis du vil se et bestemt sett med fakturaer som representerer et beløp eller en kategori, klikker du på den aktuelle blå tekstlinken i tabellen. Du kan for eksempel finne alle ubetalte Google Ads-fakturaer fra januar som setter kontoene dine i fare for å bli suspendert. Klikk for å filtrere tabellen etter «Produkt» og «Utstedelsesmåned», og klikk deretter på «I faresonen»-beløpet for Google Ads i januar.

Slik filtrerer du dataene

Bruk filterpanelet til høyre for å filtrere dataene etter

• produkt
  • valuta
  • utstedelsesmåned
  • driftsselskap (gjelder bare holdingselskaper)
  • kunde (gjelder bare holdingselskaper)

Du finner flere filtre på dokumentnivå hvis du åpner «Faktureringsdokumenter»-tabellen. Finn ut mer om «Faktureringsdokumenter»-tabellen.

Tips: Filtrene du bruker i filterpanelet, påvirker alle dataene på siden.

Finn alle fakturaene og notaene dine

For å finne alle fakturaene og notaene dine, både åpne og lukkede, velger du Se alle fakturaer og notaer øverst til høyre på siden.

Finn ut hvordan du administrerer faktureringsdokumentene dine.

Lagrede visninger

Hvis du vil finne raskt tilbake til et bestemt sett med filtre, kan du lagre det som en visning. Klikk på Lagre visningen øverst.

Du kan lagre en visning når du har sortert siden eller angitt ett eller flere filtre. En lagret visning bevarer filtrene, kolonnene og sorteringen du har valgt.

true
Oppdateringer av betalingssenteret

Velkommen til den nye brukerstøtten til Googles betalingssenter! Nå finner du støtte for både selgere og bedriftsforbrukere på ett sted. Les mer om hva som er nytt.