Uw individuele betalingsprofiel beheren

Als u voor het eerst een aankoop doet via Google, worden uw betalingsgegevens opgeslagen in een betalingsprofiel. De volgende keer dat u iets koopt via Google, kunt u de informatie in het profiel opnieuw gebruiken.

Alle betalingsprofielen die u maakt, worden gekoppeld aan uw Google-account.

In uw individuele Google-betalingsprofiel wordt onder andere deze informatie opgeslagen:

• Naam, adres en btw-nummer (indien wettelijk vereist) van de persoon die verantwoordelijk is voor het profiel.
  • Creditcards, pinpassen, bankrekeningen en andere betaalmethoden die je in het verleden hebt gebruikt om via Google aankopen te doen.
  • Betalingsbewijzen en andere informatie over eerdere transacties.
  • Abonnementen en terugkerende betalingen.

Tip: Beheert u een Google-betalingsprofiel voor een bedrijf of organisatie? Lees meer over bedrijfsprofielen.

Meer dan één betalingsprofiel beheren

Als u uw profiel gebruikt voor persoonlijke betalingen, kunt u maar één individueel profiel maken voor het land of gebied waarin u zich bevindt. Op die manier kunt u al uw Google-aankopen vanaf een enkele plaats beheren.

In de volgende gevallen kunt u meerdere betalingsprofielen hebben:

Een profiel bewerken

1. Log in bij Instellingen.
  2. Als u meer dan één profiel heeft:
    1. Klik linksboven naast uw naam op de pijl-omlaag Down arrow.
    2. Kies het profiel dat u wilt bewerken.
  3. Breng je wijzigingen aan. Je kunt gegevens zoals je adres en betaalmethoden wijzigen.
  4. Sla de wijzigingen op.
Uw naam wijzigen

Uw naam bewerken in Instellingen

1. Log in bij Instellingen.
  2. Klik naast Naam op Bewerken Bewerken.
    • Als u uw naam niet kunt bewerken, klikt u op Naam wijzigen. Volg de stappen om het formulier voor naamswijziging in te vullen.
  3. Voer uw geüpdatete naam in.
  4. Klik op Opslaan.

Het formulier voor naamswijziging invullen

Als u uw geverifieerde naam in uw betalingsprofiel wilt wijzigen, moet u misschien meer informatie en documentatie aanleveren om uw naam opnieuw te laten verifiëren. Als u het naamveld in Instellingen niet kunt bewerken:

1. Klik onder uw naam op Naam wijzigen.
  2. Klik op Naamswijziging starten.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw informatie in te voeren en documenten te uploaden.

Problemen met het wijzigen van uw naam oplossen

Als u de naam in uw betalingsprofiel niet kunt wijzigen met de stappen hierboven, vult u een formulier in om een update van de naam in het betalingsprofiel aan te vragen.

Andere instellingen updaten
  1. Log in bij Instellingen.
  2. Als u meer dan één profiel heeft:
    1. Klik linksboven naast uw naam op de pijl-omlaag Down arrow.
    2. Kies het profiel dat u wilt bewerken.
  3. Breng uw wijzigingen aan. U kunt informatie zoals uw adres wijzigen.
  4. Klik op Opslaan.

Een profiel sluiten

Meer informatie over hoe u een betalingsprofiel sluit.