Herkennen van e-mails die niet door Google Payments zijn verzonden

Google stuurt u nooit e-mails waarin om uw persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Als u een e-mail krijg waarin om deze informatie wordt gevraagd, gaat het hoogstwaarschijnlijk om een nep e-mail van iemand die zich voordoet als Google.

Gegevens waar Google nooit om zal vragen in een e-mail

• Gebruikersnamen en wachtwoorden
  • Burgerservicenummers
  • Bankrekeningnummers
  • Pincodes
  • Creditcardnummers
  • De meisjesnaam van uw moeder
  • Uw geboortedatum

Ik heb een verdachte e-mail ontvangen

Als u een verdachte e-mail ontvangt, moet u de afzender geen informatie geven, geen bijlagen downloaden en niet op links klikken.

Als in het bericht wordt beweerd dat het van Google afkomstig is, rapporteert u het.