Avslutt Google-betalingstjenesten for godt

Viktig: Hvis du bruker Google Pay og stenger betalingsprofilen din, må du opprette en ny Google-konto hvis du finner ut at du vil bruke Google Pay igjen.
Følg denne fremgangsmåten for å avslutte Google-betalingstjenesten for godt, slette informasjonen din fra Google Pay og stenge Google-betalingsprofilen din. Når du har stengt betalingsprofilen, kan du ikke åpne den igjen eller finne informasjon om tidligere transaksjoner eller betalingsmåter.

Før du stenger betalingsprofilen din

1. Vær oppmerksom på hva dette innebærer for Google-kontoen din. Hvis du stenger Google-betalingsprofilen din, kan du ikke lenger
    • foreta kjøp fra Google Play, Google Ads, Google Fi, Google One eller andre Google-produkter
    • betale med Google Pay
    • sende eller be om penger
    • lagre gavekort, lojalitetsprogrammer og betalingsopplysninger
    • se transaksjonsloggen din
  2. Hvis du vil slette de fleste Google Pay-dataene dine, men fortsatt kunne betale med denne tjenesten i fremtiden, kan du

Avslutt tjenesten for godt

Viktig: For å overholde juridiske og forskriftsmessige forpliktelser, kan vi oppbevare noe informasjon fra betalingsprofilen din i en viss periode etter at du har slettet den.Necessary comma added.

Trinn 1: Slett Google-betalingstjenesten fra kontoen din

Viktig: Du kan laste ned dataene dine før du sletter informasjonen.

I dette trinnet slettes data som

• virtuelle kontonumre for kreditt- eller debetkort og tilknyttede kontoer fra tredjeparter
  • stamkundekort, gavekort, tilbud, belønninger og reisekort
  • transaksjoner som er gjort med virtuelle kontonumre
  • betalingsforsøk i butikker
  • historikk over bruk av stamkundekort, gavekort, tilbud, reisekort og andre «Lagre i Google Pay»-elementer i butikker
  • Google Pay-transaksjoner for varer og tjenester som er foretatt via tredjepartsapper og -nettsteder, med unntak av digitale kjøp i apper
  • forespørsler om penger du har sendt eller mottatt med Google Pay (forespørsler som er under behandling, kan fortsatt gå gjennom)
  • søk i Google Pay-appen
  • bestillinger du har lagt inn via Google Pay-appen
  • transaksjonsopplysninger for penger du har sendt eller mottatt via Google Pay eller Google Pay-saldoen din (det kan hende at oppføringer venter på å lagres i henhold til forskriftsmessige krav)

Slik sletter du informasjon fra Google Pay:

1. Gå til myaccount.google.com.
    • Logg på hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Velg Personvern og personlig tilpasning.
  3. Rull ned til «Last ned eller slett dataene dine».
  4. Velg Slett en Google-tjeneste Slett en Google-tjeneste.
    • Du må kanskje logge på igjen.
  5. Finn «Google Pay».
  6. Velg Slett Delete.
  7. Følg veiledningen på skjermen.

Trinn 2: Steng Google-betalingsprofilen din for godt

Viktig: Hvis du har en positiv Google Play-saldo, anbefaler vi at du bruker pengene før du stenger profilen. En Google Play-saldo kan ikke overføres mellom kontoer.

I dette trinnet slettes data som

• kredittkort, debetkort, bankkontoer og andre betalingsmåter som er lagret for kjøp i Google-produkter og via tredjepartsapper og -nettsteder
  • transaksjonsopplysninger for kjøp som er foretatt via Google Play, Google Ads, YouTube eller andre Google-produkter, samt andre digitale kjøp i apper
  • transaksjonsopplysninger for penger du har sendt eller mottatt via Google Pay-appen eller Google Pay-saldoen din

Slik stenger du Google-betalingsprofilen din:

1. Valgfritt: Hvis du har flere profiler, bør du gå til pay.google.com og sjekke at du er logget på med profilen du vil stenge.
  2. Gå til payments.google.com Innstillinger.
  3. Velg Steng betalingsprofilen under «Status for betalingsprofilen».
  4. Følg veiledningen på skjermen.