Uw Google-betalingsservice permanent beëindigen

Belangrijk: Als u Google Pay gebruikt en uw betalingsprofiel sluit, moet u een nieuw Google-account maken wanneer u Google Pay in de toekomst weer wilt gebruiken.
Volg deze stappen om de Google-betalingsservice permanent te beëindigen, uw gegevens uit Google Pay te verwijderen en uw Google-betalingsprofiel te sluiten. Als u uw betalingsprofiel sluit, kunt u het niet opnieuw openen. Ook heeft u geen toegang meer tot uw transactiegeschiedenis of betaalmethode.

Voordat u uw betalingsprofiel sluit

1. Ga na welke consequenties dit heeft voor uw Google-account. Als u uw Google-betalingsprofiel sluit, kunt u het volgende niet meer doen:
    • Aankopen doen op Google Play, Google Ads, Google Fi, Google One of andere Google-producten
    • Google Pay gebruiken om aankopen te doen
    • Geld verzenden of vragen
    • Cadeaubonnen, loyaliteitsprogramma's en betalingsgegevens opslaan
    • Uw transactiegeschiedenis bekijken
  2. Als u de meeste Google Pay-gegevens wilt verwijderen, maar in de toekomst nog steeds aankopen wilt kunnen doen, heeft u deze opties:

Uw service permanent beëindigen

Belangrijk: Mogelijk bewaren we bepaalde gegevens nog enige tijd nadat u ze heeft verwijderd. Dit doen we om aan wet- en regelgeving te voldoen.

Stap 1: Verwijder de Google-betalingsservice uit uw account

Belangrijk: Voordat u uw gegevens verwijdert, kunt u uw gegevens downloaden.

Met deze stap verwijdert u gegevens, waaronder de volgende:

• Virtuele bankrekeningnummers voor creditcards of pinpassen en gekoppelde accounts van derden
  • Klantenkaarten, cadeaukaarten, aanbiedingen, beloningen en ov-kaarten
  • Uw transacties met virtuele bankrekeningnummers
  • Uw pogingen om in winkels te betalen
  • Uw gebruik van klantenkaarten, cadeaukaarten, aanbiedingen, ov-kaarten en andere 'Opslaan in Google Pay'-items in winkels
  • Uw Google Pay-transacties voor goederen en services in apps en op websites die niet van Google zijn (behalve digitale in-app-aankopen)
  • Verzoeken om geld die u via Google Pay heeft gestuurd of gekregen (lopende verzoeken worden misschien nog verwerkt)
  • Zoekopdrachten in de Google Pay-app
  • Bestellingen die u heeft gedaan in de Google Pay-app
  • Transactiegegevens over geld dat u heeft gestuurd of ontvangen via Google Pay of uw Google Pay-tegoed, voor zover ze niet hoeven te worden bewaard om aan regelgeving te voldoen

Zo verwijdert u uw gegevens uit Google Pay:

1. Ga naar myaccount.google.com.
    • Log in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Selecteer Privacy en personalisatie.
  3. Scroll naar 'Uw gegevens downloaden of verwijderen'.
  4. Selecteer Een service verwijderen Een service verwijderen.
    • U moet misschien opnieuw inloggen.
  5. Zoek naar Google Pay.
  6. Selecteer Verwijderen Delete.
  7. Volg de instructies op het scherm.

Stap 2: Sluit uw Google-betalingsprofiel permanent

Belangrijk: Als u nog Google Play-tegoed heeft, raden we u aan om dit uit te geven voordat u het profiel sluit. U kunt Google Play-tegoed niet overzetten naar andere accounts.

Deze stap heeft gevolgen voor onder meer deze gegevens:

• Creditcards, pinpassen, bankrekeningen en andere betaalmethoden die zijn opgeslagen voor aankopen in Google-producten en in apps en op websites die niet van Google zijn
  • Transactiegegevens over aankopen die u heeft gedaan op Google Play, Google Ads, YouTube en andere Google-producten, en over alle digitale in-app-aankopen
  • Transactiegegevens over geld dat u heeft gestuurd of ontvangen via de Google Pay-app of uw Google Pay-tegoed

Zo sluit u uw Google-betalingsprofiel:

1. Optioneel: Als u meerdere profielen heeft, gaat u naar pay.google.com en zorgt u dat u ingelogd bent bij het profiel dat u wilt sluiten.
  2. Ga naar payments.google.com Instellingen.
  3. Selecteer Betalingsprofiel sluiten onder Status betalingsprofiel.
  4. Volg de instructies op het scherm.