Uw Google-betalingsprofiel uitschakelen, sluiten of opnieuw openen

U heeft de mogelijkheid om uw Google-betalingsprofiel tijdelijk uit te schakelen of permanent te sluiten.

Voordat u begint

Belangrijk: We raden u aan uw profiel tijdelijk uit te schakelen in plaats van het te sluiten.

Als u uw profiel tijdelijk uitschakelt, kunt u het later weer opnieuw openen en blijft het overzicht van uw eerdere transacties bewaard.

Als u uw profiel sluit, is dit definitief. U kunt met uw Google-account niet meer betalen voor Google-producten of -services en u kunt uw account niet meer opnieuw openen.

Uw betalingsprofiel uitschakelen of sluiten

U moet beheerdersrechten hebben voor het profiel dat u wilt uitschakelen of sluiten. Volg de onderstaande stappen om uw profiel uit te schakelen of te sluiten.

1. Log in bij Instellingen.
  2. Klik onderaan het scherm op Betalingsprofiel verwijderen.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Klik op Uw betalingsprofiel tijdelijk uitschakelen of Uw betalingsprofiel definitief sluiten.
    • Als u uw profiel uitschakelt, kunt u het later opnieuw openen.
    • Als u uw profiel sluit, heeft u nog 60 dagen om het opnieuw te openen. Na 60 dagen kunt u uw profiel niet meer opnieuw openen. Ook kunt u geen nieuw profiel maken met hetzelfde e-mailadres.
  5. Klik op Bevestigen. Als er nog problemen zijn die u moet oplossen voordat u uw account kunt uitschakelen, worden deze nu weergegeven.

Uw profiel opnieuw inschakelen

Neem contact met ons op als u uw profiel opnieuw wilt openen als u het tijdelijk heeft uitgeschakeld.