Beëindig jou Google-betalingsdiens permanent

Belangrik: As jy die Google Pay-program gebruik en jou betalingsprofiel sluit, moet jy ’n nuwe Google-rekening skep indien jy die Google Pay-program weer in die toekoms wil gebruik.
Volg hierdie stappe om jou Google-betalingsdiens permanent te beëindig, jou inligting vanaf Google Pay uit te vee en jou Google-betalingsprofiel te sluit. Nadat jy jou betalingsprofiel gesluit het, kan jy dit nie weer oopmaak of vorige transaksie- of betaalmetode-inligting vind nie.

Voordat jy jou betalingsprofiel sluit

1. Maak seker dat jy weet wat dit vir jou Google-rekening beteken. As jy jou Google-betalingsprofiel sluit, kan jy nie:
    • Aankope vanaf Google Play, Google Advertensies, Google Fi, Google One of ander Google-produkte doen nie.
    • Google Pay gebruik om aankope te doen nie.
    • Geld stuur of aanvra nie.
    • Geskenkbewyse, lojaliteitsprogramme en betaalinligting stoor nie.
    • Jou transaksiegeskiedenis vind nie.
  2. As jy die meeste van jou Google Pay-data wil uitvee, maar steeds die opsie wil hê om iets in die toekoms te koop, kan jy:

Beëindig jou diens permanent

Belangrik: Om aan wetlike en regulatoriese verpligtinge te voldoen, kan ons sekere inligting in jou betalingsprofiel vir ’n tydperk behou nadat jy dit uitvee.

Stap 1: Vee die Google-betalingsdiens op jou rekening uit

Belangrik: Voordat jy jou inligting uitvee, kan jy jou data aflaai.

Hierdie stap vee data soos die volgende uit:

• Virtuele rekeningnommers vir krediet- of debietkaarte en derdepartygekoppelde rekeninge.
  • Lojaliteitskaarte, geskenkbewyse, aanbiedinge, belonings en publiekevervoerkaartjies.
  • Jou transaksies met virtuele rekeningnommers.
  • Jou betaalpogings in die winkel.
  • Jou gebruik van lojaliteitskaarte, geskenkbewyse, aanbiedinge, publiekevervoerkaartjies en enige ander “Stoor in Google Pay”-items in winkels.
  • Jou Google Pay-transaksies vir goedere en dienste op nie-Google-programme en -webwerwe, behalwe vir digitale inprogramaankope.
  • Versoeke vir geld wat jy met Google Pay gestuur of ontvang het. Versoeke wat tans aan die gang is, kan steeds suksesvol wees.
  • Soektogte in die Google Pay-program.
  • Bestellings wat jy in die Google Pay-program geplaas het.
  • Transaksie-inligting vir geld wat jy met Google Pay of jou Google Pay-saldo gestuur of ontvang het, afhangend van rekordberging vir regulatoriese doeleindes.

Om inligting op Google Pay uit te vee:

1. Gaan na myaccount.google.com.
    • Jy sal moet aanmeld indien jy dit nog nie gedoen het nie.
  2. Kies Privaatheid en personalisering.
  3. Rollees na “Laai jou data af of vee dit uit”.
  4. Kies Vee ’n diens uit Vee ’n diens uit.
    • Jy sal dalk weer moet aanmeld.
  5. Vind “Google Pay”.
  6. Kies Vee uit Delete.
  7. Volg die instruksies op die skerm.

Stap 2: Sluit jou Google-betalingsprofiel permanent

Belangrik: As jy enige geld op jou Google Play-saldo het, beveel ons aan dat jy een van die volgende doen:

• Bestee dit voordat jy die profiel sluit. ’n Google Play-saldo kan nie tussen rekeninge oorgedra word nie.
  • Dra dit oor voordat jy die profiel sluit. Om jou saldo na te gaan en dit oor te dra uit Google Pay, kan jy stappe vind om jou saldo na te gaan en Geld uit Google Pay oor te dra (slegs VSA).

Hierdie stap raak data soos:

• Kredietkaarte, debietkaarte, bankrekeninge en ander betaalmetodes wat vir aankope op Google-produkte en nie-Google-programme en -webwerwe gestoor is
  • Transaksie-inligting vir aankope wat gedoen is op Google Play, Google Advertensies, YouTube, ander Google-produkte en enige digitale inprogramaankope
  • Transaksie-inligting vir geld wat jy met die Google Pay-program of jou Google Pay-saldo gestuur of ontvang het.

Om jou Google-betalingsprofiel te sluit:

1. Opsioneel: As jy verskeie profiele het, gaan na pay.google.com en maak seker dat jy aangemeld is by die profiel wat jy wil sluit.
  2. Gaan na pay.google.com Instellings.
  3. Kies Sluit betalingsprofiel onder “Betalingsprofielstatus”.
  4. Volg die instruksies op die skerm.