Uw privéadres, zakelijke adres, factuuradres of land wijzigen

U kunt in het Google-betalingscentrum uw privéadres, zakelijke adres of factuuradres updaten of een nieuw land toevoegen.

Uw land wijzigen

Elk betalingsprofiel kan aan slechts één land worden gekoppeld vanwege belastingvoorschriften voor uw betaalmethoden. U kunt het land van een bestaand betalingsprofiel niet wijzigen. U moet een nieuw profiel maken om een ander land te gebruiken. Als u een nieuw betalingsprofiel maakt in een ander land, heeft dit geen effect op uw bestaande services en abonnementen. Deze worden nog altijd betaald via het gekoppelde betalingsprofiel.

Als u verhuist of naar een nieuw land reist en zich hier wilt aanmelden voor nieuwe services of in dit land voor producten wilt betalen, moet u een nieuw betalingsprofiel maken.

Als u verschillende betalingsprofielen heeft voor verschillende landen, kunt u kiezen met welk account u wilt betalen.

Een betalingsprofiel voor een nieuw land maken

Voor een nieuw land moet u een nieuw betalingsprofiel maken.

1. Log in bij Instellingen.
  2. Klik onder Betalingsprofiel op het potloodpictogram naast Land.
  3. Klik op de link Nieuw profiel maken in het bericht dat verschijnt.
  4. Klik op Doorgaan in het volgende bericht dat verschijnt.
  5. Kies in het dropdownmenu het land dat u wilt koppelen aan het betalingsprofiel dat u maakt.
  6. Geef de adresgegevens op en klik op Verzenden

Uw privéadres of zakelijk adres bewerken

Houd er rekening mee dat u het land van een bestaand betalingsprofiel niet kunt wijzigen. U moet een nieuw profiel maken om een ander land te gebruiken.

Uw privéadres of zakelijk adres binnen een land bewerken:

1. Log in bij Instellingen.
  2. Klik op Bewerken in het gedeelte 'Naam en adres' of 'Bedrijfsnaam en adres'.
  3. Voer uw nieuwe adres in.
  4. Klik op Opslaan.

Het factuuradres voor een kaart updaten

Het adres wijzigen dat aan een betaalpas of creditcard is gekoppeld:

1. Log in bij Betaalmethoden.
  2. Zoek de kaart die u wilt updaten.
  3. Klik op Bewerken.
  4. Update uw factuuradres.
  5. Klik op Opslaan.

Google Play

Resterend Google Play-saldo: resterend tegoed blijft beschikbaar in het betalingsprofiel dat oorspronkelijk aan uw Google Play-account was gekoppeld.

Schakelen tussen betalingsprofielen: u kunt momenteel niet schakelen tussen betalingsprofielen.

Meer informatie