Ov-kaarten

Hoe het werkt

Google Pay Transit maakt gebruik van zowel algemene als beperkte Near Field Communication (NFC) om ervoor te zorgen dat vervoersbedrijven de betaalmethode van hun voorkeur kunnen toepassen.

Algemene NFC

Google Pay Transit maakt gebruik van algemene NFC voor vervoersbedrijven die creditcards en betaalpassen als betaalmethode accepteren. Als de betaalautomaten aan de EMVCo-specificaties voldoen, kunnen klanten hun reis betalen met een creditcard of betaalpas die in hun Google Pay-account is opgeslagen.

Vervoersbedrijven kunnen hun betaalautomaten ook configureren met handige functies, zoals de uitgifte van een betaalbewijs en snellere betaling vanaf het vergrendelingsscherm van apparaten.

Meer informatie over instellingen voor algemene NFC

Beperkte NFC

Google Pay Transit maakt gebruik van beperkte NFC voor vervoersbedrijven die specifieke ov-kaarten of streepjescodes als betaalmethode accepteren.

Ov-kaarten

Vervoersbedrijven die ov-kaarten gebruiken, kunnen Google Pay Transit gebruiken om gebruikers een virtuele ov-kaart op hun mobiele apparaat te laten opslaan. Klanten kunnen met hun apparaat bij de betaalautomaat betalen in plaats van een fysieke ov-kaart te gebruiken. Met Google Pay kunnen klanten ook belangrijke informatie over hun virtuele ov-kaart bekijken, zoals het beschikbare saldo of het aantal resterende tickets.

Neem contact op met Google Pay als u klanten de mogelijkheid wilt bieden om ov-kaarten in Google Pay op te slaan.

Streepjescodes / QR-codes

Google Pay Transit ondersteunt tickets met verschillende soorten streepjescodes, zoals QR en UPC-A. Klanten kunnen hun ticket in Google Pay opslaan en vervolgens hun virtuele streepjescode scannen met de streepjescodelezer van het vervoersbedrijf.
Gebruik de Google Pay API for Passes om klanten de mogelijkheid te bieden om Google Pay bij streepjescodelezers te gebruiken.