'Kaarten en passen' gebruiken op Google Pixel

U kunt de aan/uit-knop op uw telefoon ingedrukt houden om snel toegang te krijgen tot de betaalmethoden en kaarten die u heeft toegevoegd aan Google Pay.

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor Google Pixel-telefoons in alle landen die contactloze betalingen ondersteunen, met uitzondering van Japan. Meer informatie over landen die contactloze betalingen ondersteunen

Betaalmethoden en kaarten bekijken

1. Houd de aan/uit-knop van uw telefoon ingedrukt tot er een betaalmethode of kaart wordt weergegeven.
  2. Als u andere betaalmethoden en kaarten wilt bekijken, swipet u naar rechts. Als u veel betaalmethoden heeft, tikt u op Alles weergeven.

Tip: Als uw kaarten of de optie om een betaalmethode toe te voegen niet worden weergegeven, volgt u de onderstaande stappen om 'Kaarten en passen' in te schakelen.

Kies of u 'Kaarten en passen' wilt kunnen weergeven als uw telefoon vergrendeld is

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Privacy en dan Vergrendelingsscherm.
    • Als u 'Kaarten en passen' wilt bekijken op een vergrendelde telefoon, tikt u op Content van alle meldingen weergeven.
    • Als u 'Kaarten en passen' alleen wilt weergeven op een ontgrendelde telefoon, tikt u op Gevoelige content alleen weergeven als ontgrendeld.

Tip: U kunt aankopen doen met 'Kaarten en passen' als uw telefoon vergrendeld is, maar voor grotere bedragen moet u mogelijk toch uw telefoon ontgrendelen.

Een aankoop doen

U kunt snel en veilig betalen als u een van deze symbolen ziet: of Google Pay.

Belangrijk: U moet contactloze betalingen inschakelen om in winkels te kunnen betalen. Controleer of uw telefoon contactloze betalingen ondersteunt.

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat uw standaard betaalmethode wordt weergegeven.
    • Swipe naar rechts om andere betaalmethoden voor een aankoop weer te geven of te selecteren.
  2. Houd uw telefoon dicht bij de lezer totdat er een vinkje wordt weergegeven.

Meer informatie over hoe u contactloos betaalt

Tip: Als u geen betaalmethode heeft ingesteld voor contactloze betalingen, leest u hier hoe u een betaalmethode toevoegt of contactloze betalingen inschakelt voor een opgeslagen betaalmethode.

'Kaarten en passen' in- of uitschakelen

Belangrijk: Als deze functie is uitgeschakeld, kunt u Google Pay voor contactloze betalingen gebruiken zoals u gewend bent. Meer informatie over hoe u contactloos betaalt

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Systeem en dan Gebaren en dan Kaarten en passen.
  3. Tik op de schuifregelaar om deze functie in of uit te schakelen.

Tip: Als 'Kaarten en passen' is uitgeschakeld, opent u de Google Pay-app en tikt u op Betaling om uw betaalmethoden te bekijken.

Problemen met 'Kaarten en passen' oplossen

Ik zie geen betaalmethoden of kaarten
Dit kan verschillende redenen hebben:

'Kaarten en passen' is uitgeschakeld

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Systeem en dan Gebaren en dan Kaarten en passen.
  3. Als de schuifregelaar op 'Uit' staat, tikt u erop om deze op 'Aan' te zetten.

Uw telefoon is vergrendeld

Mogelijk moet u uw telefoon ontgrendelen om 'Kaarten en passen' te kunnen bekijken. Als u 'Kaarten en passen' wilt gebruiken op een vergrendelde telefoon, volgt u de bovenstaande instructies.

U bent ingelogd op het verkeerde Google-account

1. Houd de aan/uit-uitknop ingedrukt en tik op Een betaalmethode toevoegen of swipe naar rechts en tik op Alles weergeven.
  2. Tik op uw profielfoto.
  3. Tik op het Google-account dat u wilt gebruiken.

Google Pay is niet ingesteld als uw standaard Tik & betaal-service

1. Open Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Geavanceerd en dan Speciale app-toegang en dan Tikken en betalen en dan Standaard betaal-app.
  3. Selecteer Google Pay.
Mijn voorkeursbetaalmethode wordt niet als eerste weergegeven
In de meeste gevallen wordt uw standaard betaalmethode weergegeven als u de aan/uit-knop ingedrukt houdt. Als u een belangrijke kaart heeft, bijvoorbeeld een vliegticket, wordt deze mogelijk als eerste weergegeven.
Doe het volgende om een andere methode in te stellen als standaard betaalmethode:
  1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
  2. Tik op de methode die u als standaard betaalmethode wilt instellen.
  3. Tik op Als standaard instellen.
Mijn betaalmethode wordt weergegeven in Google Pay, maar niet in 'Kaarten en passen'

Stel contactloze betalingen in voor uw betaalmethode.

Als u een of meer betaalmethoden toevoegt aan uw Google Pay-account, kunt u contactloze betalingen instellen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Betaling.
  3. Selecteer een kaart of betalingsaccount.
  4. Tik op Betalingen in winkels instellen.
    • U moet mogelijk de vervaldatum en CVC achter op uw kaart opgeven.

Tip: Bij sommige betaalmethoden is contactloos betalen niet beschikbaar. Als deze functie nog niet wordt ondersteund door uw kaart of bank, voegt u een andere betaalmethode toe om contactloos te betalen.