As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Korttien käyttäminen Google Pixelillä

Painamalla pitkään puhelimen virtapainiketta saat nopeasti auki maksutavat ja kortit, jotka olet lisännyt Google Payhin.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on saatavilla Google Pixel ‑puhelimissa kaikissa maissa, joissa lähimaksua tuetaan, pois lukien seuraavat maat:

• Itävalta
  • Bulgaria
  • Viro
  • Kreikka
  • Unkari
  • Japani
  • Latvia
  • Liettua
  • Alankomaat
  • Portugali
  • Romania

Katso lisätietoja lähimaksua tukevista maista.

Maksutapojen ja korttien katsominen

1. Paina puhelimen virtapainiketta pitkään, kunnes näytöllä näkyy maksutapa tai kortti.
  2. Voit katsoa muita maksutapoja ja kortteja pyyhkäisemällä oikealle. Jos sinulla on useita maksutapoja, valitse Näytä kaikki.

Vinkki: Jos et näe korttiasi tai maksutavan lisäysvaihtoehtoa, laita Kortit päälle alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Korttien katsominen puhelimen ollessa lukittuna

1. Avaa asetukset Asetukset.
  2. Napauta Tietosuoja ja sitten Lukitusnäyttö.
    • Jos haluat katsoa Kortteja puhelimen ollessa lukittuna, napauta Näytä ilmoitusten koko sisältö.
    • Jos haluat katsoa Kortteja vain, kun puhelimen lukitus on avattuna, valitse Näytä arkaluontoinen sisältö, jos lukitus avattu.

Ostosten tekeminen

Voit maksaa nopeasti ja turvallisesti kaikkialla, missä näet merkit  tai Google Pay.

Tärkeää: Laita lähimaksut päälle, jotta voit maksaa kaupassa. Tarkista, voiko puhelintasi käyttää lähimaksuihin.

1. Paina virtapainiketta pitkään, kunnes näytöllä näkyy oletusmaksutapa.
    • Voit myös pyyhkäistä oikealle, jos haluat valita toisen maksutavan ostoksia varten.
  2. Pidä puhelinta maksupäätteen lähellä, kunnes näytöllä näkyy vahvistusmerkki.

Katso lisätietoja lähimaksuista.

Vinkki: Jos et ole valinnut maksutapaa lähimaksuja varten, katso lisätietoja, miten voit lisätä maksutavan tai laittaa lähimaksut päälle tallennetulle maksutavalle.

Korttien vaihtaminen päälle tai pois

Tärkeää: Jos tämä toiminto on poissa päältä, voit käyttää Google Payta lähimaksuihin tavalliseen tapaan. Katso lisätietoja lähimaksuista.

1. Avaa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Kortit.
  3. Vaihda toiminto päälle tai pois napauttamalla liukusäädintä.

Vinkki: Jos otat Kortit pois päältä, näet maksutapasi avaamalla Google Pay ‑sovelluksen ja valitsemalla Maksu.

Korttien ongelmien korjaaminen

En näe maksutapoja tai kortteja
Tähän voi olla useita syitä:

Kortit on poissa päältä

1. Avaa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Kortit.
  3. Jos liukusäädin on pois päältä ‑asennossa, laita asetus päälle napauttamalla liukusäädintä.

Puhelimesi on lukittu

Sinun on ehkä avattava puhelimen lukitus Korttien katselua varten. Jos haluat käyttää Kortteja puhelimen ollessa lukittuna, seuraa yllä olevia ohjeita.

Olet kirjautuneena väärälle Google-tilille

1. Paina virtapainiketta pitkään ja valitse Lisää maksutapa tai pyyhkäise oikealle ja napauta Näytä kaikki.
  2. Napauta profiilikuvaasi.
  3. Napauta käytettävää Google-tiliä.

Google Payta ei ole valittu napauttamalla maksamisen oletuspalveluksi

1. Avaa Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö ja sitten Napauttamalla maksaminen ja sitten Oletusmaksusovellus.
  3. Valitse Google Pay.
Ensisijainen maksutapani ei näy ensimmäisenä
Useimmissa tapauksissa oletusmaksutapa tulee näkyviin, kun painat virtapainiketta pitkään. Jos sinulla on tärkeä kortti esimerkiksi lentoa varten, se voi näkyä ensimmäisenä.
Voit vaihtaa oletusmaksutapaa näin:
  1. Paina virtapainiketta pitkään.
  2. Napauta maksutapaa, jonka haluat asettaa oletukseksi.
  3. Napauta Aseta oletukseksi.
Maksutapani näkyy Google Payssa mutta ei Korteissa

Varmista, että lähimaksu on laitettu päälle maksutavallasi.

Huom. Tietyillä maksutavoilla lähimaksua ei voi käyttää. Jos pankkisi tai korttisi ei vielä tue tätä toimintoa, lisää toinen maksutapa lähimaksuja varten.