Bruk Google Wallet til å betale for transport

Du kan kjøpe, lagre og bruke digitale kopier av reisekort fra kollektivselskaper som støtter dette.

Hos enkelte kollektivselskaper kan du bruke Google Wallet til å betale for reisen på terminalen med et støttet kreditt- eller debetkort som er lagret på telefonen. Hos andre selskaper kan du kjøpe eller lagre et reisekort i Google Wallet og bruke det når du går på.

Google Wallet fungerer ikke hos alle kollektivselskaper. Du finner mer informasjon på nettstedet til det aktuelle kollektivselskapet.

Betal for transport

Tips: Kollektivselskapene har forskjellige løsninger. Gå til nettstedet til kollektivselskapet hvis du vil ha mer detaljert veiledning.

Trinn 1: Sjekk hvordan du kan betale for kollektivreisen

1. Gå til nettstedet til kollektivselskapet for å lese om de ulike måtene du kan betale for reisen på.
  2. Hvis kollektivselskapet godtar kontaktløs betaling eller apper for mobilbetaling:
    1. Legg til et debet- eller kredittkort i Google Wallet hvis du ikke allerede har gjort det.
    2. Vekk telefonen når du kommer til inngangen.
    3. Hold den inntil kortleseren.
    4. Vent til du ser en blå hake.
  3. Hvis du trenger et reisekort for å reise kollektivt, følger du resten av trinnene nedenfor.

Trinn 2: Kjøp et reisekort

Via Google Wallet-appen

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Legg til i Wallet .
  3. Trykk på Reisekort.
  4. Velg kollektivselskapet du vil bruke. Du finner anbefalte reisealternativer eller kollektivtransport i nærheten øverst. Rull for å finne alle reisealternativene som støttes.
    • Hvis du ikke finner kollektivselskapet du vil bruke, følger du veiledningen under «Via kollektivselskapet» nedenfor.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Via kollektivselskapet

1. Kjøp reisekortet via nettstedet eller mobilappen til kollektivselskapet.
  2. Lagre reisekortet i Google Wallet.
    • Hvis du ikke finner «Lagre i Google Wallet», kan du ikke bruke reisekortet med Google Wallet. Kontakt kollektivselskapet for å få mer informasjon.
    • Hvis du ikke har Google Wallet, må du laste ned Google Wallet-appen.

Trinn 3: Aktiver reisekortet

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Finn reisekortet. Du må kanskje rulle litt for å finne det.
  3. Trykk på reisekortet du vil bruke.
  4. Trykk på Aktivér.

Trinn 4: Bruk reisekortet

1. Vekk telefonen når du kommer til inngangen.
    • Hos noen kollektivselskaper må du kanskje låse opp telefonen og velge reisekortet.
  2. Hold telefonen inntil kortleseren.
  3. Vent til du ser en blå hake.
    • Hos noen kollektivselskaper må du kanskje vise kortet til en kontrollør.

Som et ekstra sikkerhetstiltak kan du konfigurere telefonen slik at den må låses opp for å gjennomføre NFC-transaksjoner.

Slik slår du på denne innstillingen:

1. Gå til Innstillinger Innstillinger-tannhjulet.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsinnstillinger og så NFC.
  3. Slå på Krev opplåst enhet for NFC.

Hvis du ikke finner dette alternativet, må du kanskje oppdatere telefonen til den nyeste versjonen av Android.

Legg til penger på reisekort

For støttede kollektivselskaper kan du legge til gjenbrukbare reisekort i Google Wallet. Du kan legge til penger på slike reisekort og kanskje også konfigurere automatisk påfylling og varsler om lav saldo.

Finn, endre eller slett reisekort

Finn eller vis reisekortet

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Finn reisekortet. Du må kanskje rulle litt for å finne det.
  3. Trykk på reisekortet for å vise det.

Finn ut hvor du har brukt reisekortet

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Finn reisekortet. Du må kanskje rulle litt for å finne det.
  3. Finn og trykk på reisekortet. Her kan du se navnene på holdeplassene samt dato og klokkeslett for reisene dine.

Bytt til et annet reisekort

Hos enkelte kollektivselskaper kan du bytte reisekort. Hvis du ikke vil bruke det aktiverte reisekortet, går du til reisekortet du vil bruke, og trykker på Aktivér. Da blir det andre reisekortet deaktivert.

Tips: Hvis du har brukt reisekortet, blir ikke utløpsperioden forlenget selv om du deaktiverer det.

Overfør et reisekort til en annen enhet

Reisekort kan bare ligge på én telefon om gangen. Hvis du vil bruke et reisekort på en annen telefon, må du først fjerne det fra den gamle telefonen. Når det er fjernet, kan du aktivere det på en annen telefon der du er logget på Google-kontoen din.

Slett et reisekort

Viktig: Hvis du sletter et reisekort, kan du ikke få det tilbake. Du kan slette utløpte reisekort for å fjerne dem fra listen.

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Finn reisekortet. Du må kanskje rulle litt for å finne det.
  3. Trykk på reisekortet.
  4. Trykk på Mer More og så Slett kortet.

Løs et problem

Reisekortet har forsvunnet

Hvis du fjerner Google Wallet-appen eller sletter appdataene dine, mister du reisekort du har lagret. Dette kan også skje hvis du reinstallerer appen. Kontakt kollektivselskapet, oppgi nummeret på reisekortet, og be om refusjon.

Slik finner du nummeret på reisekortet:

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Utløpte kort og billetter nederst i listen over kort og billetter. Du må kanskje rulle litt for å finne det.
  3. Trykk på reisekortet du vil ha refusjon for.
  4. Trykk på Mer More øverst til høyre.
  5. Velg det første alternativet, som vanligvis er informasjon om kollektivselskapet.
  6. Finn delen «Billettnummer».

Kan ikke aktivere reisekortet

Hvis du har problemer med å aktivere eller deaktivere reisekortet:

1. Sjekk at reisekortet ikke allerede er aktivert eller deaktivert.
  2. Prøv å aktivere eller deaktivere det på nytt.
  3. Sørg for at enheten er på nett.
  4. Sjekk om enheten har rottilgang. Google Wallet fungerer ikke på enheter med rottilgang.
  5. Hvis du ikke finner ut av det, tar du kontakt med kollektivselskapet for å få hjelp.

Kan ikke bruke reisekortet på nytt etter å ha brukt det én gang

Hvis du har et reisekort som kan brukes flere ganger, og du allerede har brukt det én gang, kan du prøve på nytt etter 10 minutter. Engangsreisekort kan bare brukes én gang.

Verifiseringskodefeil når du prøver å kjøpe et reisekort

Kontakt banken din.

Kan ikke kjøpe et reisekort eller legge til penger med Google Maps

For enkelte kollektivselskaper ser du et banner i Google Maps om at du kan bruke Google Wallet. Klikk på banneret for å finne ut hvordan du benytter dette kollektivselskapet med Google Wallet.

Hvis du ikke får til å kjøpe et reisekort eller legge til penger fra Google Maps-appen:

1. Åpne Google Wallet-appen.
  2. Kjøp et reisekort eller fyll på et derfra.

Bestrid kollektivtransportbelastninger

Kontakt kundeservice hos kollektivselskapet.

Finner ikke betalinger for kollektivtransport i Google Wallet-appen

Når kollektivselskaper belaster kreditt- eller debetkortet ditt, tar det vanligvis 1 dag før belastningen vises i appen. For enkelte kort, blant annet Mastercard, kan det ta opptil 5 dager før belastninger vises. Sjekk appen eller nettstedet til kollektivselskapet for å få en oppdatert oversikt over billettene du har kjøpt.

Kan ikke bruke WageWorks til kollektivtransport

WageWorks Mastercard kan brukes til å kjøpe reisekort og fylle på penger i kollektivtransportapper. Men husk på følgende:

• WageWorks Visa-kort støttes foreløpig ikke.

WageWorks støtter foreløpig ikke at slike kort legges til i Google Wallet og brukes til kontaktløs betaling.