As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Transport med Google Pay

Du kan købe, gemme og bruge digitale kopier af billetter til deltagende transportsystemer.

I nogle offentlige transportsystemer kan du bruge Google Pay til at betale for transporten ved billetautomaten med et understøttet betalingskort, der er gemt på din telefon. I andre kan du købe eller gemme en billet i Google Pay og bruge den ved indgangen. Find lande, hvor du kan bruge denne funktion.

Google Pay kan ikke anvendes i alle offentlige transportsystemer. Tjek dit transportsystems website for at få flere oplysninger.

Vigtigt! Hvis du vil bruge Google Pay til at betale for offentlig transport, skal du sørge for, at din telefon opfylder de nødvendige krav.

Betaling for transport

Tip! Dit transportsystem fungerer muligvis anderledes end andre. Du kan få en mere detaljeret vejledning, hvis du besøger dit offentlige transportsystems website.

Trin 1: Tjek forskellige betalingsmetoder for dit offentlige transportsystem

1. Du kan finde oplysninger om de forskellige måder, du kan betale for transport på, ved at gå til websitet for dit offentlige transportsystem.

2. Hvis dit transportsystem accepterer kontaktløs betaling eller betalingsapps til mobilen, skal du gøre følgende:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du føje en betalingsmetode til Google Pay.
    2. Væk din telefon, når du ankommer til indgangen til den offentlige transport.
    3. Hold telefonen mod kortlæseren.
    4. Vent, indtil du ser et blåt flueben.
  3. Sådan gør du, hvis du skal bruge en billet for at benytte dig af dit transportsystem: Følg resten af vejledningen nedenfor.

Trin 2: Køb en billet

Via dit offentlige transportsystem

1. Brug dit offentlige transportsystems website eller mobilapp til at købe en billet.
  2. Gem billetten i Google Pay.
    • Hvis du ikke kan finde "Gem i Google Pay", kan du ikke bruge din billet med Google Pay. Du kan få flere oplysninger ved at kontakte administratorerne af dit offentlige transportsystem.

Via Google Pay-appen

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen.
  4. Tryk på Tilføj et kort efterfulgt af Offentlig transport.
  5. Vælg dit offentlige transportsystem.
    • Hvis du ikke kan finde dit transportsystem, skal du følge vejledningen ovenfor i "Via dit offentlige transportsystem".
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Trin 3: Aktivér din billet

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen.
  4. Find og tryk på den billet, du vil bruge.
  5. Tryk på Aktivér.

Trin 4: Brug din billet

1. Væk din telefon, når du ankommer til indgangen til den offentlige transport.
    • I nogle transportsystemer kan det være nødvendigt at låse din telefon op og vælge billetten.
  2. Hold din telefon op mod kortlæseren.
  3. Vent, indtil du ser et blåt flueben.
    • I nogle offentlige transportsystemer skal du muligvis vise din billet til personalet.
Tip! For at øge sikkerheden kan du konfigurere telefonen, så den skal låses op for at kunne gennemføre en NFC-transaktion.

Sådan aktiverer du denne indstilling:

1. Gå til Indstillinger Indstillinger.
  2. Tryk på Forbundne enheder efterfulgt af Forbindelsespræferencer efterfulgt af NFC.
  3. Slå Kræv, at enheden låses op til NFC til.

Hvis du ikke kan finde denne valgmulighed, kan det være nødvendigt at opdatere telefonen til den nyeste version af Android.

Find, rediger eller slet din billet

Find eller vis din billet

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen.
  4. Find din billet.

Sådan skifter du til en anden billet

Hvis du ikke vil bruge den billet, der er aktiveret, kan du i nogle offentlige transportsystemer finde den billet, som du vil bruge, og trykke på Aktivér. Din anden billet vil blive deaktiveret.

Tip! Hvis du har brugt billetten én gang, forlænger det ikke udløbsdatoen, hvis du deaktiverer den.

Sådan sletter du en billet

Vigtigt! Hvis du sletter en billet, kan du ikke få den tilbage. Du kan slette billetter, der er udløbet, for at fjerne dem fra din liste.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen.
  4. Tryk på billetten.
  5. Tryk på Mere Mere efterfulgt af Slet kort.

Sådan overfører du en billet til en anden enhed

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen.
  4. Tryk på billetten.
  5. Tryk på Mere Mere efterfulgt af Flyt til en anden enhed.

Find ud af, hvor du har brugt din billet

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen.
  4. Find og tryk på billetten. Du kan finde stationsnavne, rejsedatoer og rejsetidspunkter.

Problemløsning

Kort eller billet til offentlig transport er forsvundet

Hvis du fjerner din Google Pay-app eller rydder dine appdata, mister du tidligere gemte billetter eller kort til offentlig transport. Dette kan ske, også selvom du geninstallerer appen. Kontakt trafikselskabet med dit billetnummer, og spørg, om de kan give dig en refusion.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på billedet af dit kort øverst til højre.
  3. Stryg opad fra bunden af skærmen efterfulgt af Udløbne kort.
  4. Tryk på den billet eller det kort, du har refunderet.
  5. Tryk på Mere Mere øverst til højre.
  6. Vælg den første mulighed, hvilket som regel er dit offentlige transportsystem eller dine billetoplysninger.
  7. Find sektionen "Billetnummer".

Jeg kan ikke aktivere min billet

Hvis du oplever problemer, når du aktiverer eller deaktiverer din billet, skal du starte med at gøre følgende:

1. Prøv at aktivere eller deaktivere billetten igen.
  2. Tjek, om din enhed er online.
  3. Tjek, om din enhed er rootet. Google Pay virker ikke på rootede enheder.
  4. Tjek, om billetten allerede er blevet aktiveret.
  5. Hvis intet fungerer, skal du kontakte dit offentlige transportsystem for at få hjælp.

Jeg har lige trykket på en billet, og nu kan jeg ikke trykke på den igen

Hvis du lige har brugt en billet, der kan bruges flere gange, skal du vente i 10 minutter, før du kan trykke på den igen. En enkeltbillet kan kun bruges én gang.

Jeg får en kontrolkodefejl, når jeg forsøger at købe en billet

Kontakt din bank.

Jeg kan ikke købe en billet eller tilføje penge via Google Maps

Visse offentlige transportsystemer har et banner i Google Maps, som fortæller dig, at du kan bruge Google Pay med transportsystemet. Klik på banneret for at få flere oplysninger om, hvordan du bruger Google Pay med dette transportsystem.

Hvis du ikke kan købe en billet eller tilføje penge via Google Maps-appen, skal du åbne Google Pay-appen og købe en billet eller tanke op derfra.

Bestrid en debitering for offentlig transport

Kontakt transportmyndighedens kundeservice.

Jeg kan ikke finde transportbetalinger i Google Pay-appen

Når offentlige transportsystemer debiterer dit betalingskort, tager det normalt en dag, før debiteringen fremgår af din app. Med nogle kort, f.eks. Mastercard, kan det tage op til fem dage. Du kan se en aktuel oversigt over dine billetpriser i transportsystemets app eller på deres website.

WageWorks kan ikke bruges til offentlig transport

Wageworks Mastercard-kort kan bruges til køb af billetter eller kort i apps og saldoen på apps til offentlig transport. Vær dog opmærksom på følgende:

• Wageworks Visa-kort understøttes ikke i øjeblikket
  • Wagework understøtter endnu ikke, at disse kort føjes til Google Pay, så de kan ikke bruges til tryk på betalingsterminaler.