Transport med Google Pay

Du kan købe, gemme og bruge digitale kopier af billetter til deltagende transportsystemer.

I nogle offentlige transportsystemer kan du bruge Google Pay til at betale for transporten ved billetautomaten med et understøttet betalingskort, der er gemt på din telefon. I andre kan du købe eller gemme en billet i Google Pay og bruge den ved indgangen. Find lande, hvor du kan bruge denne funktion.

Google Pay kan ikke anvendes i alle offentlige transportsystemer. Tjek dit transportsystems website for at få flere oplysninger.

Vigtigt! Hvis du vil bruge Google Pay til at betale for offentlig transport, skal du sørge for, at din telefon opfylder de nødvendige krav.

Betaling for transport

Tip! Dit transportsystem fungerer muligvis anderledes end andre. Du kan få en mere detaljeret vejledning, hvis du besøger websitet for dit offentlige transportsystem.

Trin 1: Tjek forskellige betalingsmetoder for dit offentlige transportsystem

1. Du kan finde oplysninger om de forskellige måder, du kan betale for transport på, ved at gå til websitet for dit offentlige transportsystem.

2. Hvis dit transportsystem accepterer kontaktløs betaling eller betalingsapps til mobilen, skal du gøre følgende:

• Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du føje en betalingsmetode til Google Pay.
    • Væk din telefon, når du ankommer til indgangen til den offentlige transport.
    • Hold telefonen mod kortlæseren.
    • Vent, indtil du ser et blåt flueben.
  3. Sådan gør du, hvis du skal bruge en billet for at benytte dig af dit transportsystem: Følg resten af vejledningen nedenfor.

Trin 2: Køb en billet

Via dit offentlige transportsystem

1. Brug dit offentlige transportsystems website eller mobilapp til at købe en billet.
  2. Gem billetten i Google Pay.
    • Hvis du ikke kan finde "Gem i Google Pay", kan du ikke bruge din billet med Google Pay. Du kan få flere oplysninger ved at kontakte administratorerne af dit offentlige transportsystem.

Via Google Pay-appen

I nogle offentlige transportsystemer kan du købe en billet med Google Pay-appen.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Nederst skal du trykke på Kort.
  3. Tryk på +Kort og så Offentlig transport.
  4. Vælg dit offentlige transportsystem.
    • Hvis du ikke kan finde dit transportsystem, skal du følge vejledningen i "Via dit offentlige transportsystem" ovenfor.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Trin 3: Aktivér din billet

Afhængigt af dit transportsystem skal du muligvis aktivere din billet, før du rejser.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Nederst skal du trykke på Kort.
  3. Find og tryk på den billet, du vil bruge.
  4. Tryk på Aktivér.

Trin 4: Brug din billet

1. Væk din telefon, når du ankommer til indgangen til den offentlige transport.
    • I nogle transportsystemer kan det være nødvendigt at låse din telefon op og vælge billetten.
  2. Hold din telefon op mod kortlæseren.
  3. Vent, indtil du ser et blåt flueben.

Tip! I nogle offentlige transportsystemer skal du muligvis vise din billet til personalet.

Find, rediger eller slet din billet

Find eller vis din billet

Sådan gør du, hvis du skal vise din billet til en kontrollør eller bare vil finde den:

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Nederst skal du trykke på Kort.
  3. Du finder dine billetter under "Billetter og kort".
Sådan skifter du til en anden billet

Hvis du ikke vil bruge den billet, der er aktiveret, kan du i nogle offentlige transportsystemer finde den billet, som du vil bruge, og trykke på Aktivér. Din anden billet vil blive deaktiveret.

Tip! Hvis du har brugt billetten én gang, forlænger det ikke udløbsdatoen, hvis du deaktiverer den.

Sådan sletter du en billet

Vigtigt! Hvis du sletter en billet, kan du ikke få den tilbage. Du kan slette billetter, der er udløbet, for at fjerne dem fra din liste.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Nederst skal du trykke på Kort.
  3. Tryk på billetten.
  4. Tryk på Mere og så Slet kort.
Sådan overfører du en billet til en anden enhed

I nogle offentlige transportsystemer er det muligt at overføre din billet til en anden enhed med appen.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Nederst skal du trykke på Kort.
  3. Tryk på billetten.
  4. Tryk på Mere og så Flyt til en anden enhed.

Find ud af, hvor du har brugt din billet

Hvis du har et kort, der gælder i 24 timer eller flere dage, kan du finde ud af, hvor du har brugt det.

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Nederst skal du trykke på Kort.
  3. Tryk på billetten under "Billetter og kort". Her finder du stationsnavne, dato og klokkeslæt for, hvor du har været.

Problemløsning

Kort eller billet til offentlig transport er forsvundet

Hvis du fjerner din Google Pay-app eller rydder dine appdata, mister du tidligere gemte billetter eller kort til offentlig transport. Dette kan ske, også selvom du geninstallerer appen. Kontakt trafikselskabet med dit billetnummer, og spørg, om de kan give dig en refusion.

Sådan finder du dit billetnummer:

1. Åbn Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryk på Kort og så Udløbne kort.
  3. Tryk på den billet eller det kort, du vil have en refusion for.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere.
  5. Vælg den første mulighed, hvilket som regel er dit offentlige transportsystem eller dine billetoplysninger.
  6. Find sektionen "Billetnummer".
Jeg kan ikke aktivere min billet

Hvis du oplever problemer, når du aktiverer eller deaktiverer din billet, skal du starte med at gøre følgende:

1. Prøv at aktivere eller deaktivere billetten igen.
  2. Tjek, om din enhed er online.
  3. Tjek, om din enhed er rootet. Google Pay virker ikke på rootede enheder.
  4. Tjek, om billetten allerede er blevet aktiveret.
  5. Hvis intet fungerer, skal du kontakte dit offentlige transportsystem for at få hjælp.
Jeg har lige trykket på en billet, og nu kan jeg ikke trykke på den igen

Hvis du lige har brugt en billet, der kan bruges flere gange, skal du vente i 10 minutter, før du kan trykke på den igen. En enkeltbillet kan kun bruges én gang.

Jeg kan ikke købe en billet eller tilføje penge via Google Maps

Visse offentlige transportsystemer har et banner i Google Maps, som fortæller dig, at du kan bruge Google Pay med transportsystemet. Klik på banneret for at få flere oplysninger om, hvordan du bruger Google Pay med dette transportsystem.

Hvis du ikke kan købe en billet eller tilføje penge via Google Maps-appen, skal du åbne Google Pay-appen og købe en billet eller tanke op derfra.

Bestrid en debitering for offentlig transport

Kontakt transportmyndighedens kundeservice.

Jeg kan ikke finde transportbetalinger i Google Pay-appen

Når offentlige transportsystemer debiterer dit betalingskort, tager det normalt en dag, før debiteringen fremgår af din app. Med nogle kort, f.eks. Mastercard, kan det tage op til fem dage.  Du kan se en aktuel oversigt over dine billetpriser i transportsystemets app eller på deres website.