Google Walletin käyttö julkisessa liikenteessä

Voit ostaa, tallentaa ja käyttää digitaalisia versioita matkakorteista, jos niitä tarjoava julkisen liikenteen järjestelmä on mukana Google Walletissa.

Joidenkin julkisen liikenteen järjestelmien lukijalaitteissa voi käyttää Google Walletia matkojen maksamiseen, kun puhelimeen on tallennettu tuettu debit- tai credit-kortti. Joidenkin järjestelmien matkakortin taas voi tallentaa Google Walletiin ja käyttää sitä liikennevälineeseen noustessa.

Google Wallet ei toimi kaikissa julkisen liikenteen järjestelmissä. Katso lisätietoja kunkin julkisen liikenteen järjestelmän sivustolta.

Matkan maksaminen

Huom. Julkisen liikenteen järjestelmät ovat erilaisia. Tarkempia tietoja saat käyttämäsi julkisen liikenteen järjestelmän verkkosivustolta.

Vaihe 1: Tarkista julkisen liikenteen järjestelmän hyväksytyt maksutavat

1. Tietoja matkojen maksutavoista saat käyttämäsi julkisen liikenteen järjestelmän verkkosivustolta.
  2. Jos julkisen liikenteen järjestelmässä voi käyttää lähimaksuja tai mobiilimaksusovelluksia:
    1. Lisää debit- tai credit-kortti Google Walletiin, jos et ole vielä tehnyt niin.
    2. Aktivoi puhelimesi julkisen liikenteen järjestelmän maksupäätteen kohdalla.
    3. Aseta puhelin kortinlukijaa vasten.
    4. Odota kunnes näet sinisen vahvistusmerkin.
  3. Jos tarvitset matkakortin julkisen liikenteen järjestelmässä matkustamiseen, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 2: Osta matkakortti

Google Wallet ‑sovelluksen kautta

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta Lisää Walletiin .
  3. Napauta Matkakortti.
  4. Valitse käyttämäsi julkisen liikenteen järjestelmä. Yläreunassa näkyvät suositellut tai lähellä olevat vaihtoehdot, ja vierittämällä näet kaikki tuetut vaihtoehdot.
    • Jos et löydä etsimääsi julkisen liikenteen järjestelmää, katso ohjeet kohdasta "Julkisen liikenteen järjestelmän kautta".
  5. Seuraa näytön ohjeita.

Julkisen liikenteen järjestelmän kautta

1. Osta matkakortti julkisen liikenteen järjestelmän sivustolta tai mobiilisovelluksesta.
  2. Tallenna matkakortti Google Walletiin.
    • Jos et näe Tallenna Google Walletiin ‐vaihtoehtoa, et voi käyttää matkakorttiasi Google Walletissa. Pyydä lisätietoja julkisen liikenteen järjestelmän ylläpitäjiltä.
    • Jos sinulla ei ole vielä Google Walletia, sinun täytyy ladata Google Wallet ‑sovellus.

Vaihe 3: Aktivoi matkakortti

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi matkakortti. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä.
  3. Napauta matkakorttia, jota haluat käyttää.
  4. Napauta Aktivoi.

Vaihe 4: Käytä matkakorttia

1. Aktivoi puhelimesi julkisen liikenteen järjestelmän maksupäätteen kohdalla.
    • Joissakin julkisen liikenteen järjestelmissä sinun on avattava puhelimen lukitus ja valittava matkakortti.
  2. Aseta puhelin kortinlukijaa vasten.
  3. Odota kunnes näet sinisen vahvistusmerkin.
    • Joissakin julkisen liikenteen järjestelmissä matkakortti on näytettävä lipuntarkastajalle.

Voit parantaa suojausta valitsemalla, että puhelimesi lukitus on avattava NFC-maksua varten.

Näin saat asetuksen päälle:

1. Siirry Asetuksiin Asetusten rataskuvake.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet ja sitten Yhteysasetukset ja sitten NFC.
  3. Laita päälle "Vaadi laitteen lukituksen avaamista NFC:n käyttämiseksi".

Jos et löydä vaihtoehtoa, sinun on ehkä päivitettävä puhelimesi uusimpaan Android-versioon.

Rahan lisääminen matkakortille

Jos käytät tuettua julkisen liikenteen järjestelmää, voit lisätä uudelleenkäytettävän kortin Google Walletiin. Voit lisätä rahaa matkakortille ja mahdollisesti ottaa käyttöön alhaisen saldon ilmoituksia ja automaattisen latauksen.

Matkakortin etsiminen, muuttaminen tai poistaminen

Matkakortin etsiminen tai näyttäminen

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi matkakortti. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä.
  3. Avaa matkakortti napauttamalla sitä.

Matkakortin käyttötietojen tarkistaminen

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi matkakortti. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä.
  3. Etsi matkakortti ja napauta sitä. Näet asemien nimet ja matkustuspäivät ja ‑ajat.

Toiseen matkakorttiin vaihtaminen

Joissakin julkisen liikenteen järjestelmissä voi vaihtaa matkakorttia. Jos et halua käyttää tällä hetkellä aktiivista matkakorttia, siirry haluamaasi matkakorttiin ja valitse Aktivoi. Toisen matkakorttisi aktivointi poistetaan.

Vinkki: Jos olet jo käyttänyt matkakorttia, sen aktivoinnin poistaminen ei pidennä voimassaoloaikaa.

Matkakortin siirtäminen toiselle laitteelle

Matkakortti voi olla vain yhdessä puhelimessa kerrallaan. Jos haluat käyttää matkakorttia toisessa puhelimessa, poista se nykyisestä puhelimesta. Kun olet poistanut kortin, voit aktivoida sen toisessa puhelimessa, jossa olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Matkakortin poistaminen

Tärkeää: Jos poistat matkakortin, et voi enää palauttaa sitä käyttöön. Voit poistaa vanhentuneet matkakortit.

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Etsi matkakortti. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä.
  3. Napauta matkakorttia.
  4. Napauta Lisää More ja sitten Poista kortti.

Ongelmien korjaaminen

Matkakortti on hävinnyt

Jos poistat Google Wallet ‑sovelluksen tai tyhjennät sovelluksen tiedot, menetät tallentamasi julkisen liikenteen matkakortit. Näin voi käydä, vaikka asennat sovelluksen uudelleen. Ota yhteyttä julkisen liikenteen järjestelmän ylläpitäjään, kerro matkakorttisi numero ja pyydä hyvitystä.

Näin löydät matkakortin numeron:

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta matkakorttien luettelon alareunasta Vanhentuneet kortit. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä.
  3. Napauta matkakorttia, josta haluat pyytää hyvitystä.
  4. Napauta oikeasta yläreunasta Lisää More.
  5. Valitse ensimmäinen vaihtoehto, yleensä julkisen liikenteen järjestelmän tiedot.
  6. Etsi Lipun numero ‑kohta.

Matkakorttia ei voi aktivoida

Jos sinulla on ongelmia matkakortin aktivoinnissa tai sen aktivoinnin poistamisessa, tee näin:

1. Tarkista, että matkakorttia ei ole jo aktivoitu tai ettei sen aktivointia ole jo poistettu.
  2. Aktivoi tai poista aktivointi uudelleen.
  3. Varmista, että laitteesi on yhteydessä verkkoon.
  4. Tarkista, onko laitteesi rootattu. Google Wallet ei toimi rootatuilla puhelimilla.
  5. Jos ongelma ei ratkea, pyydä apua julkisen liikenteen järjestelmän asiakaspalvelusta.

Matkakorttia ei voi napauttaa tai käyttää ensimmäisen kerran jälkeen

Jos sinulla usean matkan matkakortti ja olet napauttanut sitä jo kerran, voit napauttaa sitä uudelleen 10 minuutin kuluttua. Kertakäyttöisiä matkakortteja voi napauttaa vain kerran.

CVC-virhe estää matkakortin ostamisen

Ota yhteyttä pankkiisi.

Matkakortin ostaminen tai rahan lisääminen Google Mapsin kautta ei onnistu

Google Mapsissa näkyvä banneri kertoo, jos julkisen liikenteen järjestelmässä voi käyttää Google Walletia. Napauttamalla banneria saat lisätietoja Google Walletin käyttämisestä kyseisessä julkisen liikenteen järjestelmässä.

Jos et voi ostaa matkakorttia tai lisätä rahaa Google Maps ‐sovelluksen kautta:

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus.
  2. Voit ostaa matkakortin tai lisätä rahaa sen kautta.

Julkisen liikenteen maksun kiistauttaminen

Ota yhteyttä julkisen liikenteen järjestelmän asiakaspalveluun.

Julkisen liikenteen maksut eivät näy Google Wallet ‑sovelluksessa

Julkisen liikenteen järjestelmien tekemät credit- tai debit-korttiveloitukset näkyvät sovelluksessa yleensä vasta vuorokauden kuluttua. Joidenkin korttien, kuten Mastercardin, veloitusten näkymiseen voi mennä viisi päivää. Näet ajantasaisen erittelyn maksuistasi liikennejärjestelmän sovelluksesta tai nettisivuilta.

WageWorksia ei voi käyttää julkisessa liikenteessä

Wageworksin Mastercard-kortteja voi käyttää sovelluksen sisäisiin matkakorttiostoksiin ja saldon lisäämiseen julkisen liikenteen sovelluksiin. Mutta:

• WageWorksin Visa-kortteja ei tueta tällä hetkellä.

WageWorks ei vielä tue näiden korttien lisäämistä Google Walletiin niin, että niitä voisi käyttää maksupäätteellä napauttamalla.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysyttävää, voit kysyä yhteisöltä tai ottaa yhteyttä meihin.