As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Google Payn käyttö julkisessa liikenteessä

Voit ostaa, tallentaa ja käyttää digitaalisia kopioita matkalipuistasi, mikäli niitä tarjoava joukkoliikennejärjestelmä on mukana Google Payssa.

Joidenkin joukkoliikennejärjestelmien lukijalaitteissa voi käyttää Google Payta matkojen maksamiseen, kun puhelimeen on tallennettu tuettu debit- tai credit-kortti. Joidenkin järjestelmien lipun voi tallentaa Google Payhin ja käyttää sitä liikennevälineeseen noustessa. Katso maat, joissa tämä ominaisuus on käytössä.

Google Pay ei toimi kaikissa joukkoliikennejärjestelmissä. Katso lisätietoja joukkoliikennejärjestelmien nettisivuilta.

Tärkeää: Ennen kuin käytät Google Payta julkisessa liikenteessä, varmista että puhelimesi täyttää vaatimukset.

Matkan maksaminen

Vinkki: Joukkoliikennejärjestelmäsi käyttö voi poiketa muista. Tarkempia tietoja saat joukkoliikennejärjestelmäsi verkkosivustolta.

Vaihe 1: Tarkista hyväksytyt maksutavat

1. Tietoja kyydin maksutavoista on joukkoliikennejärjestelmän verkkosivustolla.

2. Jos järjestelmä hyväksyy lähimaksun tai mobiilimaksusovellukset:

1. Lisää maksutapa Google Payhin, jos et ole vielä tehnyt sitä.
    2. Aktivoi puhelimesi joukkoliikennejärjestelmän maksupäätteen kohdalla.
    3. Aseta puhelin kortinlukijaa vasten.
    4. Odota kunnes näet sinisen vahvistusmerkin.
  3. Jos tarvitset matkalipun, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 2: Osta lippu

Joukkoliikennejärjestelmän kautta

1. Osta lippu joukkoliikennejärjestelmän sivustolta tai mobiilisovelluksesta.
  2. Tallenna lippu Google Payhin.
    • Jos et näe vaihtoehtoa "Tallenna Google Payhin", et voi käyttää lippua Google Payssa. Pyydä lisätietoja joukkoliikennejärjestelmän ylläpitäjiltä.

Google Pay ‑sovelluksella

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös.
  4. Valitse Lisää kortti ja sitten Matkakortti.
  5. Valitse käyttämäsi joukkoliikennejärjestelmä.
    • Jos et löydä joukkoliikennejärjestelmääsi, seuraa yllä olevia Joukkoliikennejärjestelmän kautta ‑osion ohjeita.
  6. Seuraa näytön ohjeita.

Vaihe 3: Aktivoi lippu

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös.
  4. Etsi käytettävä lippu ja napauta sitä.
  5. Napauta Aktivoi.

Vaihe 4: Käytä lippua

1. Aktivoi puhelimesi joukkoliikennejärjestelmän maksupäätteen kohdalla.
    • Joissakin joukkoliikennejärjestelmissä sinun on avattava puhelimen lukitus ja valittava käytettävä lippu.
  2. Pidä puhelinta kiinni kortinlukijassa.
  3. Odota kunnes näet sinisen vahvistusmerkin.

Huom. Joissakin joukkoliikennejärjestelmissä lippu on näytettävä lipuntarkastajalle.

Lipun näyttäminen, vaihtaminen tai poistaminen

Lipun näyttäminen

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös.
  4. Etsi lippusi.

Lipun vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa käytettävää lippua, joissakin joukkoliikennejärjestelmissä sinun on valittava haluamasi lippu ja napautettava sen kohdalla Aktivoi. Tällöin alkuperäisen lipun aktivointi poistetaan.

Vinkki: Jos olet jo käyttänyt alkuperäistä lippua, aktivoinnin poistaminen ei pidennä sen voimassaoloaikaa.

Lipun poistaminen

Tärkeää: Jos poistat lipun, et voi enää palauttaa sitä käyttöön. Voit poistaa vanhentuneet liput, jotta ne eivät täytä listaasi.

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös.
  4. Napauta lippua.
  5. Napauta Lisää Lisää ja sitten Poista kortti.

Lipun siirtäminen toiseen laitteeseen

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös.
  4. Napauta lippua.
  5. Napauta Lisää Lisää ja sitten Siirrä toiseen laitteeseen.

Lipun käyttöhistorian tarkistaminen

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös.
  4. Etsi lippu ja napauta sitä. Löydät asemien nimet ja matkustuspäivät ja ‑ajat.

Ongelmien korjaaminen

Matkakortti tai lippu hävisi

Jos poistat Google Pay ‑sovelluksen tai tyhjennät sovelluksen tiedot, menetät aiemmin lataamasi matkaliput tai matkakortit. Näin voi käydä myös, jos asennat sovelluksen uudelleen. Ota yhteyttä liikennöitsijään, ilmoita heille lippusi numero ja kysy hyvitystä.

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta korttisi kuvaa oikeasta yläkulmasta.
  3. Pyyhkäise alhaalta ylös ja sitten Vanhentuneet kortit.
  4. Napauta lippua tai passia, josta haluat hyvityksen.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  6. Valitse ensimmäinen vaihtoehto, yleensä joukkoliikennejärjestelmä tai liput tiedot.
  7. Etsi kohta Lipun numero.

Lipun aktivointi ei onnistu

Jos lipun aktivoinnissa tai aktivoinnin poistamisessa on ongelmia, kokeile seuraavia keinoja:

1. Aktivoi tai poista aktivointi uudelleen.
  2. Varmista, että laitteellasi on verkkoyhteys.
  3. Tarkista, onko laitteesi rootattu. Google Pay ei toimi rootatuilla puhelimilla.
  4. Varmista, ettei lippua ole jo aktivoitu.
  5. Jos ongelma ei ratkea, pyydä apua joukkoliikennejärjestelmän asiakaspalvelusta.

Lippua ei voi napauttaa tai käyttää ensimmäisen kerran jälkeen

Jos sinulla on useaan matkaan oikeuttava lippu ja olet napauttanut tai käyttänyt sitä jo kerran, voit tehdä sen uudelleen 10 minuutin kuluttua. Kertakäyttöistä lippua voi käyttää vain kerran.

CVC-virhe estää lipun ostamisen

Ota yhteyttä pankkiisi.

Lipun ostaminen tai rahan lisääminen Google Mapsin kautta ei onnistu

Jos joukkoliikennejärjestelmän banneri näkyy Google Mapsissa, se hyväksyy Google Payn. Napauttamalla banneria saat lisätietoja Google Payn käyttämisestä kyseisessä joukkoliikennejärjestelmässä.

Jos et saa ostettua lippua tai lisättyä rahaa Google Mapsin kautta, avaa Google Pay ‑sovellus ja osta lippu tai lisää rahaa sen kautta.

Matkakustannusten kiistauttaminen

Ota yhteyttä joukkoliikenteen järjestäjän asiakaspalveluun.

Matkalippumaksut eivät näy Google Pay ‑sovelluksessa

Joukkoliikennejärjestelmien tekemät credit- tai debit-korttiveloitukset näkyvät yleensä sovelluksessa vasta vuorokauden kuluttua. Joidenkin korttien, kuten Mastercardin, veloitusten näkyminen voi kestää jopa viisi päivää. Näet ajantasaisen erittelyn maksuistasi joukkoliikennetoimijan sovelluksesta tai nettisivuilta.