Betalingsgegevens automatisch invoeren in apps

U kunt uw creditcards en pinpassen toevoegen aan Google Pay, zodat u artikelen later kunt afrekenen. Als u binnen een app gegevens invoert in een nieuw formulier, kan uw telefoon u vragen of u die gegevens wilt opslaan.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Verzoeken om betalingsgegevens op te slaan uitschakelen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Systeem en dan Taal en invoer en dan Geavanceerd.
  3. Tik op Service voor automatisch aanvullen.
  4. Tik op Geen.

Wijzigen waar uw gegevens worden opgeslagen

Kiezen welke app of service uw betalingsgegevens opslaat:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Systeem en dan Taal en invoer en dan Geavanceerd.
  3. Tik op Service voor automatisch aanvullen.
  4. Kies een optie. Als de gewenste optie niet wordt weergegeven, tikt u op Service toevoegen.

Verificatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning uitschakelen

1. Open de instellingen van uw telefoon.
  2. Tik op Google en dan Automatisch aanvullen en dan Automatisch aanvullen met Google en dan Beveiliging automatisch aanvullen.
  3. Schakel onder 'Biometrische gegevens gebruiken' de optie Betalingsgegevens uit.

Waar uw betalingsgegevens zijn opgeslagen

Als u een aankoop doet op uw telefoon, wordt u mogelijk gevraagd of u wilt dat Google de gegevens van uw kaart opslaat. Als u akkoord gaat, worden uw gegevens opgeslagen in Google Pay.

Als u Google Pay nog niet eerder heeft gebruikt

Als u nog geen Google Pay-profiel heeft, wordt er een voor u gemaakt wanneer u de gegevens van uw creditcard of pinpas opslaat. Meer informatie over Google Pay

Opgeslagen gegevens wijzigen of verwijderen

U kunt gegevens van uw kaarten die zijn opgeslagen in Google Pay, bewerken of verwijderen. Meer informatie over hoe u betaalmethoden kunt wijzigen