Betalingsgegevens automatisch invoeren in apps

U kunt uw creditcards en betaalpassen toevoegen aan Google Pay, zodat u artikelen later kunt afrekenen. Wanneer u binnen een app gegevens invoert in een nieuw formulier, kan uw Android-apparaat u vragen of u die gegevens wilt opslaan.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Waar uw betaalgegevens zijn opgeslagen

Wanneer u een aankoop doet op uw telefoon, kan uw Android-apparaat vragen of u wilt dat Google de gegevens van uw kaart opslaat. Als u akkoord gaat, worden uw gegevens opgeslagen in Google Pay.

Als u Google Pay nog niet eerder heeft gebruikt

Als u nog geen Google Pay-account heeft, wordt er een voor u gemaakt wanneer u de gegevens van uw creditcard of betaalpas opslaat. Meer informatie over Google Pay

Opgeslagen gegevens wijzigen of verwijderen

U kunt gegevens van uw kaarten die zijn opgeslagen in Google Pay, bewerken of verwijderen. Meer informatie over betaalmethoden wijzigen

Verzoeken om betaalgegevens op te slaan uitschakelen

Als u niet wilt dat uw Android-apparaat uw betaalgegevens opslaat of automatisch invult, kunt u de prompt uitschakelen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Systeem En dan Talen en invoer En dan Geavanceerd.
  3. Tik op Service voor automatisch aanvullen.
  4. Tik op Geen.

Wijzigen waar uw gegevens worden opgeslagen

U kunt kiezen welke app of service uw betaalgegevens opslaat.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Systeem En dan Talen en invoer En dan Geavanceerd.
  3. Tik op Service voor automatisch aanvullen.
  4. Kies een optie. Als de gewenste optie niet wordt weergegeven, tikt u op Service toevoegen.