Spara och använda flyg- och evenemangsbiljetter

Du kan lagra digitala kopior av biljetter till flyg eller evenemangsbiljetter från deltagande flygbolag och biljettföretag.

Lägga till en biljett i Google Wallet

1. Du kan köpa biljetten på något av följande sätt:
    • i appen eller på webbplatsen för deltagande flygbolag eller lokaler
    • i appen eller på webbplatsen för biljettföretag.
  2. När du har betalat trycker du på Lägg till i Google Wallet följt av Lägg till.
    • Om du inte har installerat Google Wallet-appen blir du ombedd att ladda ned den. Ladda ned appen och lägg till biljetten genom att följa anvisningarna på skärmen.

Tips! Google Wallet har inte stöd för pkpass-filer.

Hitta och använd din biljett

Så här använder du biljetten:

1. Lås upp telefonen.
  2. Håll baksidan av telefonen nära biljettläsaren i några sekunder.
  3. När biljetten har godkänts visas en blå bockmarkering.

Om du inte kan hålla telefonen mot biljettläsaren:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Scrolla uppåt för att hitta biljetten.
    • Biljetter till kommande evenemang kan visas i avsnittet Viktigt i Wallet.
  3. Tryck på biljetten.
  4. Visa streckkoden eller QR-koden på telefonen så att personalen kan skanna den. Om du har flera biljetter behöver du visa varje streckkod.

Lägga till ett boardingkort med en skärmbild

Viktigt! Funktionen är tillgänglig för alla Google Pixel-telefoner i version 3 och senare. Om du vill lägga till ett boardingkort med en skärmbild måste du installera Google Wallet-appen på telefonen och ha en aktiv internetanslutning.

1. Öppna e-postmeddelandet, appen eller webbplatsen med boardingkortet.
  2. Leta reda på boardingkortet. Om du har fått det via e-post kan du behöva öppna pdf-filen.
    • Centrera QR-koden eller streckkoden på skärmen.
  3. Håll av/på-knappen och knappen som sänker volymen nedtryckta samtidigt i några sekunder. Läs mer om hur du tar en skärmbild.
  4. Tryck på Lägg till i Google Wallet i aviseringen Skärmbilden har sparats.
    • Ett webbläsarfönster öppnas.
  5. Tryck på Spara följt av Visa boardingkort.
    • Boardingkortet sparas i Google Wallet-appen. Du behöver ingen internetanslutning för att se dina sparade boardingkort.

Tips! Om boardingkortet finns i en av dina senast använda appar växlar du till den. Tryck på Skärmbild längst ned på skärmen. Läs mer om hur du växlar mellan appar.