Använda flyg- eller evenemangsbiljetter

Du kan lagra digitala kopior av biljetter till flyg eller evenemang från deltagande flygbolag och biljettföretag.

Lägga till en biljett i Google Pay

1. Köp en biljett via app eller webbplats för deltagande flygbolag, evenemangsscen eller biljettföretag.
  2. När du är klar med betalningen trycker du på G Pay-alternativet Spara till Google Pay.
    • Om du inte har Google Pay-appen installerad öppnas en webbsida där du kan slutföra processen.

Använda biljetten

Viktigt! Du kan komma åt dina biljetter på Google Pixel-telefonen genom att trycka och hålla ned strömbrytaren. Läs om hur du använder Kort och värdekort på Google Pixel.

Lägga till ett boardingkort med en skärmdump

Viktigt! Den här funktionen är tillgänglig för alla Google Pixel 3- och 4-telefoner. Om du vill lägga till ett boardingkort med en skärmdump behöver du installera Google Pay-appen på telefonen och ha en aktiv internetanslutning.

1. Öppna e-postmeddelandet, appen eller webbplatsen med boardingkortet.
  2. Leta reda på boardingkortet. Om du har fått det via e-post kan du behöva öppna .pdf-filen.
    • Centrera QRR-koden eller streckkoden på skärmen.
  3. Tryck och håll ned strömbrytaren och knappen Sänk volymen  samtidigt i några sekunder. Läs mer om hur du tar en skärmdump.
  4. Tryck på Lägg till i Google Pay i aviseringen Skärmdumpen har sparats. Ett webbläsarfönster öppnas för pay.google.com.
  5. Tryck på Sparaföljt av Visa boardingkort. Boardingkortet visas i Google Pay-appen. Du behöver ingen internetanslutning för att visa sparade boardingkort.

Tips! Om boardingkortet finns i en av dina senast använda appar växlar du till den och trycker på Skärmdump längst ned på skärmen.​​​​​​ Läs mer om hur du växlar mellan appar.

Öppna ett boardingkort med Google Assistent

1. Håll in hemknappen på Android-telefonen eller säg ”OK Google”.
  2. Säg ett kommando som ”mina flyg” eller ”visa mitt flyg”.