Tickets voor vluchten of evenementen gebruiken

U kunt digitale kopieën opslaan van tickets voor uw vlucht of evenement. Dit kan voor deelnemende luchtvaartmaatschappijen en aanbieders van evenementtickets.

Een ticket aan Google Pay toevoegen

1. Koop uw ticket via de app of website van een deelnemende luchtvaartmaatschappij, evenementlocatie of tickethandelaar.
  2. Tik na het afrekenen op de knop G Pay Opslaan in Google Pay.
    • Als u de Google Pay-app niet heeft geïnstalleerd, opent u met deze knop een webpagina waarop u deze stap kunt voltooien.

Uw ticket gebruiken

Belangrijk: Als u toegang wilt tot uw tickets op uw Google Pixel-telefoon, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt. Meer informatie over hoe u kaarten en passen gebruikt op Google Pixel.

Een boardingpass toevoegen met een screenshot

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar voor alle Google Pixel 3- en 4-telefoons. Als u een boardingpass met een screenshot wilt toevoegen, moet u de Google Pay-app op uw telefoon installeren en een actieve internetverbinding hebben.

1. Open de e-mail, app of website met uw boardingpass.
  2. Zoek uw boardingpass. In een e-mail moet u mogelijk op het pdf-bestand tikken om de boardingpass te openen.
    • Zorg ervoor dat de QR-code of streepjescode van uw boardingpass in het midden van uw scherm staat.
  3. Houd de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt.
  4. Tik op Screenshot. Meer informatie over hoe u een screenshot maakt
  5. Tik in de melding 'Screenshot opgeslagen' op Aan Google Pay toevoegen. pay.google.com wordt geopend in een nieuw browservenster.
  6. Tik op Opslaan en dan Instapkaart bekijken. De boardingpass wordt weergegeven in de Google Pay-app.

Tip: U heeft geen internetverbinding nodig om uw opgeslagen boardingpasses te bekijken.

Een instapkaart openen met de Google Assistent

1. Houd op uw Android-telefoon de startknop ingedrukt of zeg 'Oké Google'.
  2. Geef een opdracht zoals 'mijn vluchten' of 'laat mijn vlucht zien'.