Tickets voor vluchten of evenementen gebruiken

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar in de Google Pay-app op Android-apparaten.

U kunt digitale kopieën opslaan van tickets voor uw vlucht of evenement. Dit kan voor deelnemende luchtvaartmaatschappijen en aanbieders van evenementtickets.

Een ticket aan Google Pay toevoegen

1. Koop uw ticket via de app of website van een deelnemende luchtvaartmaatschappij, evenementlocatie of tickethandelaar.
  2. Tik na het afrekenen op de knop G Pay Opslaan in Google Pay.
    • Als u de Google Pay-app niet heeft geïnstalleerd, opent u met deze knop een webpagina waarop u deze stap kunt voltooien.

Uw ticket gebruiken

Met uw Google Pay-app

1. Open de Google Pay-app op uw Android-apparaat.
    • Als u meerdere Google-accounts heeft, moet u ingelogd zijn op het account waarmee u het ticket heeft opgeslagen.
  2. Tik onderaan op Kaarten.
  3. Tik op het ticket.
  4. Toon de streepjescode op uw telefoon, zodat de medewerker deze kan scannen. Als u meerdere tickets heeft, moet u elke streepjescode tonen.

Een instapkaart openen met de Google Assistent

1. Houd op uw Android-telefoon de startknop ingedrukt of zeg 'Oké Google'.
  2. Geef een opdracht zoals "mijn vluchten" of "laat mijn vlucht zien".