Lento- ja tapahtumalippujen käyttäminen

Voit tallentaa digitaaliset kopiot lento- ja tapahtumalipuistasi, jos niitä tarjoava lentoyhtiö tai palveluntarjoaja on mukana Google Payssa.

Lipun lisääminen Google Payhin

1. Osta lippu Google Payta tukevan lentoyhtiön, tapahtumanjärjestäjän tai lippuja välittävän yrityksen sovelluksesta tai sivustolta.
  2. Kun olet ostanut lipun, napauta G Pay ‑logon vierestä Tallenna Google Payhin.
    • Jos et ole asentanut Google Pay ‑sovellusta, painike avaa uuden verkkosivun.

Lipun käyttäminen

Tärkeää: Voit käsitellä Google Pixel ‑puhelimessasi olevia lippuja painamalla pitkään virtapainiketta. Katso lisätietoja Korttien käyttämisestä Google Pixelillä.

Google Pay ‑sovelluksessa

1. Avaa Android-laitteellasi Google Pay ‑sovellus Google Pay.
    • Jos sinulla on useita Google-tilejä, varmista, että olet kirjautuneena sisään samalle tilille, jota käytit lipun tallentamiseen.
  2. Napauta alareunasta Kortit.
  3. Napauta lippua.
  4. Näytä viivakoodi puhelimestasi lipun tarkastajalle.
    • Jos olet tallentanut useita lippuja, muista näyttää kaikkien viivakoodit erikseen.

Tarkistuskortin lisääminen kuvakaappauksella

Tärkeää: Tämä toiminto on käytettävissä kaikissa Google Pixel 3- ja 4-puhelimissa. Tarkistuskortin lisääminen kuvakaappauksella edellyttää, että puhelimessasi on Google Pay ‑sovellus ja internetyhteys.

1. Avaa tarkistuskortin sisältävä sähköpostiviesti, sovellus tai sivusto.
  2. Etsi tarkistuskortti. Jos sait tarkistuskortin sähköpostitse, sinun on ehkä avattava se .pdf-muodossa.
    • Varmista, että tarkistuskortin QR-koodi tai viivakoodi on keskellä näyttöä.
  3. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
  4. Napauta Kuvakaappaus. Katso lisätietoja kuvakaappauksen ottamisesta.
  5. Napauta "Kuvakaappaus tallennettu" ‑ilmoituksesta Lisää Google Payhin. Selainikkuna avautuu osoitteeseen pay.google.com.
  6. Napauta Tallenna ja sitten Näytä tarkistuskortti. Tarkistuskortti näkyy Google Pay ‑sovelluksessa.

Huom. Et tarvitse internetyhteyttä tallennettujen tarkistuskorttien näyttämiseen.

Tarkistuskortin avaaminen Google Assistantin avulla

1. Paina pitkään Android‑puhelimen aloitusnäyttöpainiketta tai sano "OK Google".
  2. Sano komento, esimerkiksi "My flights" (Omat lentoni) tai "Show me my flight” (Näytä minulle lentoni).