Løs problemer med kontaktløs betaling

Hvis du ikke får betalt kontaktløst, kan du følge disse trinnene for å løse problemet.

Trinn 1: Oppdater appen og Play-tjenester

1. Sørg for at Google Wallet-appen er oppdatert. Se hvordan du oppdaterer apper på Android-enheter.
  2. Du må ha Android-versjon 7.0 eller nyere.
  3. Sørg for at Google Play-tjenester er oppdatert.

Trinn 2: Sjekk konfigureringen av kontaktløs betaling

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller kontoen din og så Konfigurer kontaktløs betaling.
  3. Sjekk om du kan betale kontaktløst. Slik betaler du kontaktløst med Google Wallet:

Hvis alle disse kravene er oppfylt, kan du betale kontaktløst med telefonen.

Trinn 3: Sjekk at enheten støtter NFC

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Skriv inn «NFC» i søkefeltet.
  3. Slå på Bruk NFC.
    • Hvis du ikke finner NFC, kan du ikke betale kontaktløst med denne telefonen.

Trinn 4: Sjekk innstillingen for sikker NFC

Hvis kontaktløs betaling med telefonen er konfigurert, men du ikke får betalt småbeløp når skjermen er låst, bør du sjekke innstillingen for sikker NFC. Hvis sikker NFC er på, kan du bare betale med telefonen når skjermen er låst opp.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter og så Tilkoblingsinnstillinger og så NFC.
  3. Hvis du slår av Krev opplåst enhet for NFC, kan du betale småbeløp mens telefonen er låst. Hvis denne innstillingen er på, må du låse opp skjermen for hver NFC-transaksjon.

Trinn 5: Prøv igjen med disse tipsene

• Sørg for at telefonen er vekket og låst opp.
    • Google Wallet fungerer ikke med 2D-ansiktslås eller skjermlåser som Smart Unlock og Knock to Unlock.
  • Hold telefonen på en annen måte. NFC-antennen kan være øverst eller midt på enheten.
  • Hold telefonen nærmere terminalen.
  • Hold telefonen inntil betalingsterminalen i noen sekunder til.
  • Flytt telefonen bort fra betalingsterminalen i noen sekunder, og prøv på nytt.
  • Hvis betalingen ikke går gjennom, kan du se etter NFC-symbolet på terminalen eller be personen i kassen om hjelp.

Løs andre problemer

Telefonen er ikke sertifisert eller oppfyller ikke sikkerhetskravene
  1. Sjekk om programvaren på telefonen er Play Protect-sertifisert.
  2. Hvis du kunne betale kontaktløst med Google Wallet tidligere, men ikke nå lenger, bør du kontakte enhetsprodusenten. Det kan hende at en programvareoppdatering påvirker funksjonaliteten.
  3. Hvis du har gjort endringer på telefonen, må du sjekke at den fortsatt oppfyller sikkerhetsstandardene. Det er ikke sikkert at Google Wallet fungerer i butikker hvis noe av dette gjelder for telefonen din:
    • Du kjører en utviklerversjon av Android.
    • Du har rottilgang, kjører en egendefinert ROM eller har fabrikkprogramvare som er endret. Av sikkerhetshensyn kjører ikke Google Wallet på slike telefoner.
    • Telefonen er ikke testet og godkjent av Google.
    • Telefonen har en ulåst oppstartsinnlaster.

Tips:

• Hvis telefonen ikke oppfyller sikkerhetskravene, kan du ikke betale kontaktløst. Bruk en enhet som kjører en originalversjon av Android-operativsystemet.
  • Hvis du har installert et endret operativsystem på telefonen, må du reinstallere det opprinnelige operativsystemet før du kan betale kontaktløst.
    • Ellers er det ikke sikkert at programvaren til enhetsprodusenten oppfyller Googles sikkerhetskrav.
    • Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
Personen i kassen sier at betalingen ikke gikk gjennom

Hvis du ser et hakemerke på telefonen når du holder den inntil betalingsterminalen, men personen i kassen sier at betalingen ikke gikk gjennom, kan du prøve dette:

• Prøv på en annen betalingsterminal.
  • Sjekk at butikken godtar betaling via mobil.
  • Kontakt banken din for å finne ut om det er et problem med kortet.
  • Prøv en annen betalingsmåte. Noen terminaler godtar kanskje ikke alle kort.
Kan ikke legge til kort i Google Wallet Kan ikke konfigurere kontaktløs betaling

For å konfigurere kontaktløs betaling må telefonen

Hvis enheten tillater NFC-betaling og kortet ditt støttes, men du ikke får til å konfigurere kontaktløs betaling, må du kontakte banken din.

Google Wallet-startskjermen er ikke tilgjengelig

Hvis du åpner Wallet-appen og får en feilmelding om at du ikke har tilgang til appen, kan du prøve å åpne Google Wallet via Innstillinger-menyen på telefonen i stedet:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Google Wallet.

Tips: Hvis du ikke får åpnet appens startskjerm, kan det likevel hende at du kan betale kontaktløst med standardkortet ditt.

Hvis problemet fortsatt ikke er løst, kan du rapportere problemet eller sende tilbakemelding om appen.

Hvis du fortsatt trenger hjelp

Tips:
  • Prøv å holde telefonen inntil terminalen i noen sekunder til. Hvis du ikke ser ikonet for kontaktløs betaling på terminalen, kan du be personen i kassen om hjelp.
  • Hvis du prøvde å betale et lite beløp mens telefonen var låst, kan du låse opp telefonen og prøve på nytt.
  • For noen transaksjoner må du kanskje låse opp telefonen flere ganger.

Send tilbakemelding

Slik kan du sende oss tilbakemelding og rapportere tekniske problemer via appen:

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller kontoen din og så Hjelp og tilbakemelding og så Send tilbakemelding.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å sende tilbakemeldingen.
  4. For å oppgi mer informasjon, merk av for «Send logger».

Det er ikke alltid vi kan svare på tilbakemeldinger, men det betyr ikke at de ikke blir lest.