Als voorzorgsmaatregel in het kader van COVID-19 werken we met een beperkt team van supportspecialisten. Bekijk de opties om contact op te nemen met een supportspecialist of raadpleeg het Helpcentrum

Contactloze betalingen doen of voor openbaar vervoer betalen (alleen Japan)

Belangrijk: Dit artikel is bedoeld voor Google Pay-klanten in Japan.

U kunt Google Pay overal gebruiken waar uw e-geldkaart wordt geaccepteerd. Gebruik Google Pay om iets te kopen met uw telefoon of om te betalen voor het openbaar vervoer, zoals de bus en de trein. U kunt de functie gebruiken bij contactloze betaalautomaten met een van deze logo's:

Gebruikers van VISA Touch en Mastercard Tap & Go kunnen Google Pay overal gebruiken waar het symbool voor contactloze betaling of Google Pay is afgebeeld.

Google Pay

Google Pay-symbool

Logo op betaalautomaat

Symbool voor contactloze betaling

Meer informatie over bekende winkels die Google Pay accepteren

Belangrijk: U moet NFC aanzetten om te betalen bij contactloze kaartlezers.

Betalen in winkels

Voor gebruikers van e-geld, QUICPay en iD:

1. Ga naar een contactloze lezer die e-geldkaarten accepteert. (Bekijk deelnemende winkels.)
    • Zoek naar een van deze logo's:
  2. Laat de kassier weten met welk kaarttype u wilt betalen.
  3. Houd uw telefoon bij de lezer.
    • U hoeft uw telefoon niet te ontgrendelen, te activeren, aan te zetten of de app te openen.
  4. Als de betaling is geslaagd, knippert het scherm en hoort u een geluid.

Voor gebruikers van VISA Touch en Mastercard Tap & Go:

1. Activeer en ontgrendel uw telefoon.
  2. Houd de achterkant van uw telefoon enkele seconden bij de lezer. U ziet een blauw vinkje op het scherm nadat u heeft betaald.
    • Als u geen vinkje ziet, doet u het volgende:
      • Probeer uw telefoon op een andere manier vast te houden. Uw NFC-antenne bevindt zich mogelijk aan de boven- of onderkant van uw apparaat.
      • Houd uw telefoon dichter bij de lezer.
      • Houd uw telefoon een paar seconden langer bij de lezer.
    • Als u een vinkje ziet maar de kassier aangeeft dat de betaling niet is geslaagd:
      • Check of de verkoper mobiele betalingen accepteert.
      • Neem contact op met uw bank om te controleren of uw kaart goed werkt.
  3. Volg desgevraagd de instructies op het scherm. Sommige verkopers gebruiken oudere software die om een pincode of handtekening vraagt. Volg de stappen op het scherm als u hierom wordt gevraagd.
    • Pinpassen: Voer de pincode in die u bij uw bank heeft ingesteld. Dit is een andere pincode dan de pincode die u gebruikt om uw apparaat te ontgrendelen.
    • Creditcards: Zet bij grotere transacties een handtekening op de bon of in het daarvoor bestemde vak op het scherm.

Betalen voor het openbaar vervoer

Overal waar de Suica-kaart wordt geaccepteerd, kunt u Google Pay gebruiken om te betalen voor het openbaar vervoer. Houd uw telefoon tegen de betaalautomaat waar u normaal gesproken uw kaart zou plaatsen.

Lees hier hoe u Suica toevoegt aan Google Pay als u dit nog niet heeft gedaan.

Trajectkaarten, expresstickets en eersteklastickets die u koopt via de mobiele Suica-app, vindt u terug in de Google Pay-app.

Belangrijk: Als u van account wisselt in Google Pay, kunt u de Suica-kaart in uw account niet gebruiken. Wissel dus pas van Google-account in Google Pay als u het station of de bus heeft verlaten.
Als u uw Suica-kaart weer wilt gebruiken, logt u in bij Google Pay met het vorige Google-account en activeert u de prepaid ov-kaart in de Osaifu-Keitai-app.

Uw trajectkaart verlengen

Opmerking: U krijgt 14 dagen voordat uw trajectkaart verloopt een herinnering om deze te verlengen. Als u dit 2 dagen voor de vervaldatum nog niet heeft gedaan, krijgt u opnieuw een herinnering.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Kaarten.
  3. Tik op de ov-kaart die u wilt verlengen.
  4. Tik op Verlengen
  5. Volg de instructies.

De functie om een trajectkaart te verlengen is tijdelijk niet beschikbaar in Google Pay. In de tussentijd kunt u uw kaart verlengen in de mobiele Suica-app.