Hitta, exportera eller radera Google Pay-info

Obs! Den här artikeln gäller följande:

• Virtuella kontonummer du har skapat via Google Pay-appen eller på bankens webbplats eller app. Du ser det riktiga kortmotivet från ditt kontokort och ett virtuellt kontonummer bland kortuppgifterna.
  • Värdekort som lagts till i Google Pay-appen.

Läs mer om kort du har lagt till i Google Pay, hur du köper Google-produkter eller använder pay.google.com. Du kan också läsa mer om hur du avslutar din Google Pay-tjänst permanent.

Du har kontroll över din data i Google Pay. Du kan exportera en kopia av eller radera vissa sparade uppgifter som du inte längre vill att Google ska spara.

Hitta din Google Pay-data

Du hittar din Google Pay-data online på pay.google.com, i Google Pay-appen och på myactivity.google.com.

• Transaktionsinformation: I Google Pay-appen kan du se tidigare transaktioner som gjorts med ditt virtuella kontonummer i butiker eller online. Övriga transaktioner finns i Google Pay-appen eller på pay.google.com.
  • Betalningsmetoder, åkkort, stamkundskort, presentkort och erbjudanden: Information om de här sakerna hittar du på fliken Kort i Google Pay-appen och på pay.google.com.

Sluta eller börja använda data för att anpassa innehåll

Sluta eller börja använda webb- och appaktivitet

Information om hur du använder Google-appar gör att vi kan ge dig en mer relevant upplevelse på alla Google-produkter. Du kan när som helst ändra om webb- och appaktivitet ska användas för att anpassa innehåll.

Gör så här om du vill börja eller sluta dela din webb- och appaktivitet med Google:

1. Öppna myaccount.google.com på datorn.
    • Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Under Personliga uppgifter och sekretess väljer du Hantera din Google-aktivitet.
  3. Välj Öppna aktivitetsinställningar bredvid Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera Webb- och appaktivitet.
    • Om du inaktiverar inställningen kan du inte använda funktioner på vissa produkter.
Sluta eller börja använda platsdata

Du får en avisering från Google Pay-appen när du kan använda Google Pay utifrån din mobila enhets plats. Funktionen ger dig användbar information som var du kan använda dina sparade betalnings- och stamkundskort. Du kan när som helst ändra om Google Pay ska använda din platshistorik.

Gör så här om du vill börja eller sluta dela din platshistorik med Google:

1. Öppna myaccount.google.com på datorn.
    • Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Under Personliga uppgifter och sekretess väljer du Hantera din Google-aktivitet.
  3. Välj Öppna aktivitetsinställningar bredvid Aktivitetsinställningar.
  4. Aktivera eller inaktivera Platshistorik.
    • Om du inaktiverar inställningen kan du inte använda funktioner på vissa produkter.

Radera aktivitet eller data

Radera Google Pay-aktivitet från ditt Google-konto

Om du vill radera transaktionsaktivitet för en viss betalningsmetod kan du radera betalningsmetoden från Google Pay. Du kan också behöva radera relaterad information från myactivity.google.com.

Radera all aktivitet

Obs! Om du raderar specifik Google Pay-aktivitet raderas inte all Google Pay-data. Ny data fortsätter att samlas in. Om du vill radera all Google Pay-data måste du radera hela Google Pay.

1. Öppna sidan för radering av Google-tjänsten och logga in på ditt konto.
  2. Klicka på Radera Delete bredvid Google Pay.
  3. Markera rutorna.
  4. Klicka på Radera Google Pay.

Radera specifik aktivitet

Obs! Även om du kan radera viss information från att visas i din profil behåller Google lite information för att följa regler.

Gör så här om du vill radera specifika händelser som betalningar i butiker, i appar och på webben, förfrågningar om pengar som skickas till eller tas emot av vänner eller familj och transaktionsförsök (betalningstillfällen med snudda och betala) från tidigare Google Pay-aktivitet:

1. Öppna myactivity.google.com.
    • Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Hitta datumet då aktiviteten inträffade.
  3. Välj Detaljer under den aktivitet du vill radera.
  4. Välj Mer Mer följt av Radera.

Obs! På det här sättet raderas information från ditt Google-konto. Om du raderar betalningstillfällen med snudda och betala raderas också butikstillfällena från enheten. Läs mer om hur du raderar annan data från enheten i nästa avsnitt.

Radera Google Pay-tjänsten och data från enheten

Obs! De här anvisningarna kan variera beroende på din Android-version.

Steg 1: Ta bort betalningsmetoder

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google-tjänster och inställningar.
  3. Tryck på Google Pay.
  4. Tryck på Ta bort Remove bredvid varje betalningsmetod.

Steg 2: Rensa cacheminnet

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Tryck på Google Pay. Om Google Pay inte finns som alternativ trycker du på Visa alla appar följt av Google Pay.
  4. Tryck på Lagring följt av Rensa lagringsutrymme.
  5. Tryck på Rensa cacheminne.

Radera betalningsmetoder, stamkundskort, åkkort eller erbjudanden

Läs om hur du raderar betalningsmetoder som kort och bankkonton från Google Pay. Du kan också radera stamkundskort, åkkort eller erbjudanden genom att följa samma instruktioner.

Exportera Google Pay-data

Du kan exportera en kopia av din Google Pay-data om du vill spara den för privat bruk.

1. Öppna takeout.google.com på datorn.
    • Logga in på Google-kontot om du inte redan är inloggad.
  2. Se till att Google Pay är aktiverat. Du kan välja bort alla Google-appar eller tjänster som du inte vill exportera data från.
    • Klicka på nedåtpilen Nedåtpil om du vill ändra vilken typ av data du vill exportera.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Välj ett arkivformat.
  5. Klicka på Skapa arkiv.

Stäng betalningsprofilen permanent

Så här kan du avsluta din betalningsprofil i Google permanent.