Google Pay- en Google Wallet-gegevens zoeken, exporteren of verwijderen

U kunt een kopie van gegevens exporteren of bepaalde informatie verwijderen waarvan u niet meer wilt dat Google deze opslaat.

Dit artikel is van toepassing op uw transacties via de Google Pay-app, de Google Wallet-app of andere Google Pay-services.

Uw Google Pay- en Google Wallet-gegevens zoeken

U vindt uw Google Pay-gegevens online of in de Google Pay- of Google Wallet-app.

Gegevens gebruiken of niet meer gebruiken om content te personaliseren

Personalisatie beheren met Google Pay en Google Wallet

U kunt bepalen welke gegevens worden gebruikt om content te personaliseren.

Personalisatie beheren met Google Pay en Google Wallet.

Tips:

Locatiegeschiedenis gebruiken of niet meer gebruiken

Met informatie over de locatie op de achtergrond van uw mobiele apparaat kunnen de Google Pay-app of de Google Wallet-app een melding weergeven wanneer u deze apps kunt gebruiken. Deze functie geeft u nuttige informatie, zoals waar u uw opgeslagen betaal- en klantenkaarten kunt gebruiken. U kunt altijd bepalen wanneer Google Pay of Google Wallet uw locatiegeschiedenis mag verzamelen.

1. Ga naar myaccount.google.com.
    • Log in op uw Google-account als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Typ Activiteitsopties in het zoekvak en tik erop.
  3. Zet Locatiegeschiedenis aan of uit.

Uw activiteiten of gegevens uit uw Google-account verwijderen

Transactieactiviteiten met een specifieke betaalmethode verwijderen

Belangrijk: Gegevens die u van myactivity.google.com verwijdert, kunnen niet worden gebruikt voor personalisatie in Google Pay of Google Wallet. Sommige gegevens kunnen nog wel in uw Google-account worden bewaard voor zakelijke of wettelijke vereisten of voor essentiële Google Pay-services.

Als u transactieactiviteiten voor een specifieke betaalmethode wilt verwijderen, verwijdert u de betaalmethode op de website van Google Wallet.

Misschien moet u ook gerelateerde informatie verwijderen op myactivity.google.com. Vind meer informatie over hoe u activiteiten verwijdert.

Specifieke Google Pay-activiteiten verwijderen

Belangrijk: Met deze stappen verwijdert u informatie uit uw Google-account. Als u tikactiviteiten verwijdert, worden tikken in winkels ook van uw apparaat verwijderd. Ga naar het volgende gedeelte om andere gegevens van uw apparaat te verwijderen.

Als u specifieke gebeurtenissen wilt verwijderen uit uw eerdere Google Pay- of Google Wallet-activiteiten, zoals betalingen in winkels, apps of op internet, verzoeken om geld van of naar vrienden of familie of contactloze betalingen, doet u het volgende:

1. Ga naar myactivity.google.com.
    • Log in op uw Google-account als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Zoek de datum van de activiteit.
  3. Tik op Details onder de activiteit die u wilt verwijderen.
  4. Op deze pagina verwijdert u activiteiten die u niet meer wilt bewaren.

Tip: U kunt bepaalde informatie verwijderen zodat die niet meer in uw profiel wordt getoond, maar Google bewaart bepaalde informatie om aan wet- en regelgeving te voldoen.

Alle activiteit verwijderen

Belangrijk: Als u specifieke Google Pay-activiteiten verwijdert, worden niet al uw Google Pay-gegevens verwijderd en kunnen er nog steeds nieuwe gegevens worden verzameld. Als u alle Google Pay-gegevens wilt verwijderen, moet u de Google Pay-service definitief verwijderen.

1. Ga naar de pagina voor verwijdering van Google-accountservices.
  2. Log in op uw account.
  3. Klik naast Google Pay op Verwijderen Delete.
  4. Vink de vakjes aan.
  5. Klik op Google Pay verwijderen.

Google Pay-app-gegevens verwijderen van uw apparaat

Belangrijk: Deze stappen kunnen afwijken als uw apparaat een oude versie van Android heeft. Meer informatie over het updaten van uw Android-versie.

Stap 1: Betaalmethoden verwijderen van uw apparaat
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Google en dan Instellingen voor Google-apps en dan Google Pay.
  3. Tik naast elke betaalmethode op Meer Meer en dan Betaalmethode verwijderen en dan Ja, verwijderen.
    • Herhaal deze stappen totdat u alle betaalmethoden heeft verwijderd van uw apparaat.
Stap 2: Cachegeheugen wissen
  1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Google Pay.
    • Als u Google Pay niet kunt vinden, tikt u op Alle apps bekijken en dan Google Pay.
  3. Tik op Opslag en cache en dan Opslag wissen en dan Cache wissen.

Google Wallet-gegevens van uw apparaat verwijderen

Belangrijk: Deze stappen kunnen afwijken als uw apparaat een oude versie van Android heeft. Meer informatie over het updaten van uw Android-versie

Stap 1: Betaalmethoden verwijderen uit Google Wallet
  1. Open de Google Wallet-app .
  2. Zoek de betaalmethode die u wilt verwijderen. Als dit niet de eerste kaart is, swipet u totdat u de kaart vindt.
  3. Tik op de kaart.
  4. Tik rechtsboven op Meer More en dan Betaalmethode verwijderen.
Stap 2: Cachegeheugen wissen
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Apps en dan Google Wallet.
    • Als u Google Wallet niet kunt vinden, tikt u op Alle apps bekijken en dan Google Wallet.
  3. Tik op Opslag en cache en dan Opslag wissen en dan Cache wissen.

Betaalmethoden en waardevolle items verwijderen uit Google Pay en Google Wallet

Vind meer informatie over hoe u betaalmethoden zoals kaarten en bankrekeningen verwijdert van de Google Wallet-website (alleen in aanmerking komende markten). Ga voor andere informatie naar payments.google.com.

Meer informatie over hoe u items in Google Wallet beheert

Uw Google Pay-gegevens exporteren

U kunt een kopie van uw Google Pay-gegevens exporteren voor uw eigen administratie.

1. Ga op uw computer naar takeout.google.com.
    • Log in op uw Google-account als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Zorg dat Google Pay aanstaat. Zet de Google-apps en -services uit waarvan u de gegevens niet wilt exporteren.
    • Als u het type gegevens wilt wijzigen dat u wilt exporteren, klikt u op Alle activiteit en opgeslagen items inbegrepen.
  3. Klik op Volgende stap.
  4. Selecteer het bestandstype, de frequentie en bestemming.
  5. Klik op Export maken.

Meer informatie over hoe u gegevens downloadt

Uw betalingsprofiel permanent sluiten

Meer informatie over hoe u uw Google-betalingsprofiel permanent sluit