Google Pay ‑tietojen löytäminen, vieminen tai poistaminen

Huom. Tämä artikkeli koskee seuraavia aiheita:

• Google Pay ‑sovelluksen tai pankin verkkosivuston/sovelluksen kautta luomasi virtuaaliset tilinumerot: Kortin tietonäkymässä näkyy maksukortin todellinen kuva ja pankin virtuaalinen tilinumero.
  • Google Pay ‑sovellukseen lisätyt kortit.

Jos haluat tietää lisää korteista, jotka olet lisännyt Google Payhin osoitteessa pay.google.com tai ostaessasi Google-tuotteita, katso lisätietoja Google Pay ‑palvelun käytön lopettamisesta pysyvästi.

Ylläpidät itse Google Pay ‑tietojasi. Voit viedä kopion tiedoista tai poistaa tietoja, joita et halua Googlen enää säilyttävän.

Google Pay ‑tietojen etsiminen

Löydät Google Pay ‑tietosi verkosta osoitteesta pay.google.com, Google Pay ‑sovelluksesta tai osoitteesta myactivity.google.com.

• Tapahtumatiedot: Näet virtuaalisella tilinumerollasi kaupoissa tai verkossa tekemäsi ostokset Google Pay ‑sovelluksesta. Näet kaikki muut tapahtumat Google Pay ‑sovelluksesta tai osoitteesta pay.google.com.
  • Maksutavat, matkakortit, kanta-asiakaskortit, lahjakortit ja tarjoukset: Näet osan näihin kohteisiin liittyvistä tiedoista Google Pay ‑sovelluksen Kortit-välilehdeltä ja osan tiedoista osoitteessa pay.google.com.

Tietoperusteisen sisällön personoinnin lopettaminen tai aloittaminen

Verkko- ja sovellustapahtumien käytön lopettaminen tai aloittaminen

Google-sovellusten käyttöäsi koskevien tietojen avulla voimme tarjota sinulle relevantimpia käyttökokemuksia kaikissa Googlen tuotteissa. Voit milloin tahansa päättää, haluatko sallia verkko- tai sovellustapahtumien käytön sisällön personointiin vai estää niiden käytön.

Seuraamalla alla kuvattuja ohjeita voit aloittaa tai lopettaa verkko- ja sovellustapahtumien jakamisen Googlelle:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen myaccount.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole jo kirjautunut.
  2. Valitse Henkilötiedot ja tietosuoja ‑kohdasta Hallinnoi Google-tapahtumia.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdan vierestä Siirry tapahtumien hallintaan.
  4. Ota Verkko‑ ja sovellustoiminta käyttöön tai poista se käytöstä.
    • Jos poistat tämän asetuksen käytöstä, et voi käyttää joidenkin tuotteiden ominaisuuksia.
Sijaintitietojen käytön lopettaminen tai aloittaminen

Mobiililaitteesi taustasijainnin avulla Google Pay ‑sovellukset voivat ilmoittaa sinulle, kun Google Pay on käytettävissä. Tämän ominaisuuden avulla voit saada hyödyllisiä tietoja esimerkiksi tallennettujen maksu- ja kanta-asiakaskorttiesi käyttökohteista. Voit koska tahansa määrittää, milloin Google Pay kerää sijantihistoriatietojasi.

Voit aloittaa tai keskeyttää sijaintihistorian jakamisen Googlelle seuraavasti:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen myaccount.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole jo kirjautunut.
  2. Valitse Henkilötiedot ja tietosuoja ‑kohdasta Hallinnoi Google-tapahtumia.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdan vierestä Siirry tapahtumien hallintaan.
  4. Ota Sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä.
    • Jos poistat tämän asetuksen käytöstä, et voi käyttää joidenkin tuotteiden ominaisuuksia.

Tapahtumiesi ja tietojesi poistaminen

Google Pay ‑tapahtumiesi poistaminen Google-tililtäsi

Jos haluat poistaa tiettyyn maksutapaan liittyvät maksutapahtumatiedot, lue nämä maksutavan poistamista Google Paysta käsittelevät ohjeet. Sinun on ehkä poistettava maksutapaan liittyvät tiedot myös osoitteesta myactivity.google.com.

Kaikkien tapahtumatietojen tyhjentäminen

Huom. Yksittäisten Google Pay ‑tapahtumien poistaminen ei poista kaikkia Google Pay ‑tietojasi tai estä uusien tietojen keräämistä. Jos haluat poistaa kaikki Google Pay ‑tietosi, sinun on luovuttava Google Payn käytöstä.

1. Siirry Google-tilipalvelun poistosivulle ja kirjaudu sisään tilillesi.
  2. Klikkaa Google Pay ‑kohdan vierestä Poista Delete.
  3. Valitse valintaruudut.
  4. Klikkaa Poista Google Pay.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Huom. Vaikka voit estää yksittäisten tietojen näkymisen profiilissasi, Google säilyttää osan tiedoista säädöstenmukaisia tarkoituksia varten.

Seuraa alla kuvattuja ohjeita, jos haluat poistaa Google Pay ‑tapahtumistasi tietyt tapahtumat, kuten kauppa-, sovellus- ja verkkomaksut, ystäville tai perheenjäsenille lähetetyt rahapyynnöt tai heiltä saadut rahapyynnöt sekä maksuyritykset (napautukset):

1. Siirry osoitteeseen myactivity.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole jo kirjautunut.
  2. Etsi tapahtuman päivämäärä.
  3. Valitse poistettavan tapahtuman kohdalta Tiedot.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista.

Huom. Näitä vaiheita seuraamalla poistat tiedot Google-tililtäsi. Napautustapahtumien poistaminen poistaa laitteestasi myös kaupassa tehdyt napautukset. Jos haluat poistaa laitteestasi joitain muita tietoja, siirry seuraavaan osioon.

Google Pay ‑palvelun ja ‑tietojen poistaminen laitteesta

Huom. Ohjeet voivat olla erilaiset Android-versiosta riippuen.

Vaihe 1: Poista maksutavat

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Google-palvelut ja ‑asetukset.
  3. Napauta Google Pay.
  4. Napauta kunkin maksutavan kohdalta Poista Remove.

Vaihe 2: Tyhjennä välimuisti

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  3. Napauta Google Pay. Jos Google Pay ‑valinta ei ole näkyvissä, napauta Näytä kaikki sovellukset ja sitten Google Pay.
  4. Napauta Tallennustila ja sitten Tyhjennä tallennustila.
  5. Valitse Tyhjennä välimuisti.

Maksutapojen, kanta-asiakaskorttien, matkakorttien ja tarjousten poistaminen

Lue lisää korttien, pankkitilien ja muiden maksutapojen poistamisesta Google Paysta. Näillä ohjeilla voit myös poistaa kanta-asiakaskortit, matkakortit tai tarjoukset.

Google Pay ‑tietojen vieminen

Voit viedä kopion Google Pay ‑tiedoistasi henkilökohtaista käyttöä varten.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen takeout.google.com.
    • Kirjaudu Google-tilillesi, jos et ole jo kirjautunut.
  2. Varmista, että Google Pay on käytössä. Voit poistaa käytöstä kaikki Google-sovellukset tai ‑palvelut, joiden tietoja et halua viedä.
    • Voit muuttaa vietävien tietojen tyyppiä klikkaamalla alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Valitse arkistomuoto.
  5. Valitse Luo arkisto.

Maksuprofiilin sulkeminen pysyvästi

Näitä ohjeita seuraamalla voit sulkea Google Payments ‑profiilisi pysyvästi.