Een btw-factuur aanvragen voor aankopen via Google

Als u in de Europese Economische Ruimte woont, wordt er Belasting Toegevoegde Waarde (btw) in rekening gebracht voor alle aankopen die u via Google doet. Als u in de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of Marokko woont, wordt er btw berekend over Google Play-aankopen. Voor deze aankopen kunt u een btw-factuur aanvragen.

Btw-factuur aanvragen

Op de eerste dagen van een maand kunt u de factuur voor de voorgaande maand aanvragen. De verwerking van uw verzoek kan tot 24 uur in beslag nemen.

Het adres dat op uw btw-factuur wordt weergegeven, is uw officiële adres op het moment van aankoop. U kunt het adres op een btw-factuur niet wijzigen nadat de aankoop is gedaan.

1. Log in bij Instellingen.
  2. Controleer of u uw btw-nummer heeft ingevoerd. Als u dat nog niet heeft gedaan, voert u dit nu in.
    • In sommige landen kunt u geen btw-factuur ontvangen als u uw btw-nummer niet heeft ingevoerd voordat u de aankoop deed.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op de transactie waarvoor u een factuur wilt.
  5. Klik onder aan de transactiegegevens op Btw-factuur downloaden. U wordt mogelijk gevraagd om enkele gegevens in te voeren, zoals uw volledige adres of btw-nummer.
  6. Klik op Opslaan. U ontvangt een downloadlink voor uw factuur.

Een factuur aanvragen in andere landen

Facturen zijn alleen beschikbaar voor mensen die in de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of Marokko wonen.