As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Een btw-factuur aanvragen voor aankopen via Google

Als je in de Europese Economische Ruimte woont, wordt er Belasting Toegevoegde Waarde (btw) in rekening gebracht voor alle aankopen die je via Google doet. Als je in de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of Marokko woont, wordt er btw berekend over Google Play-aankopen. Voor deze aankopen kun je een btw-factuur of -bon aanvragen.

Een btw-factuur of -bon aanvragen

Op de eerste dagen van een maand kun je de factuur voor de voorgaande maand aanvragen. De verwerking van je verzoek kan tot 24 uur in beslag nemen.

Het adres dat op je btw-factuur of -bon staat, is je officiële adres op het moment van aankoop. Je kunt het adres op een btw-factuur of -bon niet wijzigen nadat de aankoop is gedaan.

1. Log in bij Instellingen.
  2. Ga na of je je btw-nummer heeft opgegeven. Als je dat nog niet hebt gedaan, geef je dit nu op.
    • In sommige landen kun je geen btw-factuur of -bon ontvangen als je je btw-nummer niet hebt opgegeven voordat je de aankoop deed.
  3. Klik op Activiteit.
  4. Klik op de transactie waarvoor je een factuur wilt.
  5. Klik onderaan de transactiegegevens op Btw-factuur downloaden of Btw-bon downloaden. Je wordt misschien gevraagd om bepaalde informatie op te geven, zoals je volledige adres of btw-nummer.
  6. Klik op Opslaan. Je ziet een link waarmee je je factuur kunt downloaden.

Een factuur aanvragen in andere landen

Facturen zijn alleen beschikbaar voor mensen die in de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of Marokko wonen.