Betala med telefonen

Du kan använda telefonen för att handla varor eller betala för tjänster med Google Pay.

Butiker där du kan använda Google Pay

Du kan betala med Google Pay där du ser symbolen för antingen kontaktlös betalning eller Google Pay. Kontrollera om de finns på betalterminalens skärm eller på kassaapparaten i kassan.
Google Pay Terminal logo
Google Pay-symbolen Symbol för kontaktlös betalning

Tips! Symbolerna för Google Pay och kontaktlös betalning behöver inte visas för att det ska gå att betala med Google Pay.
Obs! Du måste aktivera NFC för att kunna betala i butik. Aktivera NFC i telefonens inställningar.

Ställa in en betalningsmetod för kontaktlösa betalningar

Du kanske kan ställa in kontaktlösa betalningar om du har lagt till en eller flera betalningsmetoder i ditt Google Pay-konto.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Längst ned trycker du på Betalning.
  3. Tryck på ett kort eller betalningskonto.
  4. Tryck på Ställ in betalning i butik. Du kan behöva ange kortets sista giltighetsdatum och CVC.

Betala i en butik

Steg 1: Väck och lås upp telefonen

Aktivera skärmen och lås sedan upp telefonen. Du behöver inte öppna Google Pay-appen.

Steg 2: Håll baksidan av telefonen nära betalningsläsaren i några sekunder

När betalningen är klar visas en blå bockmarkering på skärmen.
Om bockmarkeringen inte visas på skärmen:
  • Prova att hålla telefonen på ett annat sätt. NFC-sändaren kan sitta upptill eller nedtill på enheten.
  • Håll telefonen närmare betalningsläsaren.
  • Håll mobilen stilla i några sekunder till.
Om en bockmarkering visas men kassören säger att betalningen inte gick igenom:
  • Kontrollera att butiken tar emot mobilbetalningar.
  • Kontakta banken och kontrollera att kortet fungerar som det ska.

Steg 3: Följ anvisningarna på skärmen

Vissa butiker använder äldre program som kräver en pinkod eller signatur. Följ anvisningarna på skärmen om du uppmanas.
  • Bankkort: Ange kortets pinkod. Den här pinkoden är inte samma pinkod du använder för att låsa upp enheten.
  • Kreditkort: Skriv på kvittot eller signaturrutan på skärmen vid större transaktioner.

Betala med en annan betalningsmetod

Om du inte vill använda standardbetalningsmetoden kan du ändra standardbetalningsmetoden eller byta betalningsmetod för särskilda köp.