In winkels betalen

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar in de Google Pay-app op Android-apparaten.

U kunt uw telefoon gebruiken om met Google Pay te betalen voor producten of services die u in winkels koopt.

Waar u Google Pay kunt gebruiken

Als u wilt weten of u met Google Pay kunt betalen in een winkel, zoekt u naar een afrekenscherm met een van deze logo's:

Google PayLogo op betaalautomaat

Bekijk een lijst met bekende winkels die Google Pay accepteren.

Belangrijk: U moet NFC inschakelen om in winkels te betalen. Ga naar de instellingen-app van uw telefoon om NFC in te schakelen.

In een winkel betalen

Stap 1: Activeer en ontgrendel uw telefoon

Schakel uw telefoonscherm in en ontgrendel uw telefoon. U hoeft de Google Pay-app niet te openen.

Stap 2: Houd de achterkant van uw telefoon een paar seconden vlak bij het scherm

U ziet een blauw vinkje op het scherm nadat u heeft betaald.

Als u geen vinkje ziet, doet u het volgende:

• Probeer uw telefoon op een andere manier vast te houden. Uw NFC-antenne bevindt zich mogelijk aan de boven- of onderkant van uw apparaat.
  • Houd uw telefoon dichter bij het scherm.
  • Houd uw telefoon een aantal seconden langer tegen de betaalautomaat.

Als u een vinkje ziet maar de kassier aangeeft dat de betaling niet is geslaagd:

• Controleer of de winkel mobiele betalingen accepteert.
  • Neem contact op met uw bank om te controleren of uw kaart goed werkt.

Stap 3: Volg desgevraagd de instructies op het scherm

Sommige winkels gebruiken oudere software die om een pincode of handtekening vraagt. Volg de stappen op het scherm als u hierom wordt gevraagd.

• Betaalpassen: Voer de pincode in die u bij uw bank heeft ingesteld. Dit is een andere pincode dan de pincode die u gebruikt om uw apparaat te ontgrendelen.
  • Creditcards: Zet bij grotere transacties een handtekening op de bon of in het daarvoor bestemde vak op het scherm.

Een andere betaalmethode gebruiken

Als u niet uw standaard betaalmethode wilt gebruiken om iets te kopen, kunt u uw standaard betaalmethode wijzigen of eenmalig van betaalmethode wisselen.