Betalen met uw telefoon

Belangrijk: Gebruikers van e-geld in Japan kunnen in dit artikel lezen hoe ze contactloze betalingen doen of voor openbaar vervoer betalen.
U kunt uw telefoon gebruiken om voor goederen of services te betalen met Google Pay.

Waar u Google Pay kunt gebruiken

U kunt met Google Pay overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt deze symbolen op het scherm van de betaalautomaat of op de kassa.
Google Pay Logo op betaalautomaat
Google Pay-symbool Symbool voor contactloze betaling

Tip: U hoeft het symbool voor Google Pay of contactloze betaling niet te zien om te betalen met Google Pay.
Belangrijk: U moet NFC inschakelen om in winkels te betalen. Ga naar de instellingen-app van uw telefoon om NFC in te schakelen.

Een betaalmethode voor contactloze betalingen instellen

Als u een of meer betaalmethoden heeft toegevoegd aan uw Google Pay-account, kunt u mogelijk contactloze betaling instellen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik onderaan op Betaling.
  3. Tik op een kaart of betalingsaccount.
  4. Tik op Betalingen in winkels instellen. U moet mogelijk de vervaldatum en CVC van uw kaart opgeven.

In een winkel betalen

Stap 1: Activeer en ontgrendel uw telefoon

Schakel het scherm van uw telefoon in en ontgrendel de telefoon. U hoeft de Google Pay-app niet te openen.

Stap 2: Houd de achterkant van uw telefoon een paar seconden dicht bij de betaalautomaat

Als u klaar bent met betalen, verschijnt er een blauw vinkje op het scherm.
Als u het vinkje niet op uw scherm ziet:
  • Probeer uw telefoon op een andere manier vast te houden. Uw NFC-antenne bevindt zich mogelijk aan de boven- of onderkant van uw apparaat.
  • Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat.
  • Houd uw telefoon een aantal seconden langer tegen de betaalautomaat.
Als u een vinkje ziet maar de kassier aangeeft dat de betaling niet is geslaagd:
  • Controleer of de winkel mobiele betalingen accepteert.
  • Neem contact op met uw bank om te controleren of uw kaart goed werkt.

Stap 3: Volg desgevraagd de instructies op het scherm

Sommige winkels gebruiken oudere software die om een pincode of handtekening vraagt. Volg de stappen op het scherm als u hierom wordt gevraagd.
  • Betaalpassen: Voer de pincode in die u bij uw bank heeft ingesteld. Dit is een andere pincode dan de pincode die u gebruikt om uw apparaat te ontgrendelen.
  • Creditcards: Zet bij grotere transacties een handtekening op de bon of in het daarvoor bestemde vak op het scherm.

Een andere betaalmethode gebruiken

Als u niet uw standaard betaalmethode wilt gebruiken om iets te kopen, kunt u uw standaard betaalmethode wijzigen of voor bepaalde aankopen van betaalmethode wisselen.