As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Betalen met uw telefoon

U kunt uw telefoon gebruiken om voor goederen of services te betalen met Google Pay.

Waar u Google Pay kunt gebruiken

U kunt met Google Pay overal betalen waar u het symbool voor contactloze betaling of Google Pay ziet. U vindt deze symbolen op het scherm van de betaalautomaat of op de kassa.
Google Pay Logo op betaalautomaat
Google Pay-symbool Symbool voor contactloze betaling

Belangrijk: U moet NFC inschakelen om in winkels te betalen. Ga naar de instellingen-app van uw telefoon om NFC in te schakelen.

Een betaalmethode voor contactloze transacties instellen

Als u een of meer betaalmethoden toevoegt aan uw Google Pay-account, kunt u contactloze betalingen instellen.

1. Open de Google Pay-app Google Pay.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Betaalmethoden.
  3. Selecteer Contactloze betalingen aanzetten naast de betaalmethode die u wilt instellen voor contactloze betalingen.
  4. Volg de instructies om uw betaalmethode te verifiëren.

In een winkel betalen

Stap 1: Activeer en ontgrendel uw telefoon

Schakel het scherm van uw telefoon in en ontgrendel de telefoon. U hoeft de Google Pay-app niet te openen.

Stap 2: Houd de achterkant van uw telefoon een paar seconden dicht bij de betaalautomaat

Als u klaar bent met betalen, verschijnt er een blauw vinkje op het scherm.
Als u het vinkje niet op uw scherm ziet:
  • Probeer uw telefoon op een andere manier vast te houden. Uw NFC-antenne bevindt zich mogelijk aan de boven- of onderkant van uw apparaat.
  • Houd uw telefoon dichter bij de betaalautomaat.
  • Houd uw telefoon een aantal seconden langer tegen de betaalautomaat.
Als u een vinkje ziet maar de kassier aangeeft dat de betaling niet is gelukt:
  • Controleer of de winkel mobiele betalingen accepteert.
  • Neem contact op met uw bank om te controleren of uw kaart goed werkt.

Tik & betaal gebruiken

Stap 3: Volg de instructies op het scherm als hierom wordt gevraagd

Sommige winkels gebruiken oudere software die om een pincode of handtekening vraagt. Volg de stappen op het scherm als u hierom wordt gevraagd.
  • Betaalpassen: Voer de pincode in die u bij uw bank heeft ingesteld. Dit is een andere pincode dan de pincode die u gebruikt om uw apparaat te ontgrendelen.
  • Creditcards: Zet bij grotere transacties een handtekening op de bon of in het daarvoor bestemde vak op het scherm.

Een andere betaalmethode gebruiken

Als u niet uw standaard betaalmethode wilt gebruiken om iets te kopen, kunt u uw standaard betaalmethode wijzigen of voor bepaalde aankopen van betaalmethode wisselen.