Maksaminen kaupoissa

Huom. Tämä ominaisuus on saatavilla vain Android-laitteiden Google Pay ‑sovelluksessa.

Google Pay ‑sovelluksen ansiosta voit käyttää puhelintasi tuotteiden tai palvelujen maksamiseen kaupassa.

Google Payn käyttöpaikat

Voit maksaa Google Paylla kaupassa, jos näet kassalla jommankumman näistä logoista:

Google PayTerminal logo

Tutustu luetteloon Google Payta tukevista suurimmista kaupoista.

Tärkeää: Ota NFC käyttöön, jotta voit maksaa kaupassa. Se tapahtuu puhelimesi Asetukset-sovelluksessa.

Maksaminen kaupassa

Vaihe 1: Aktivoi puhelin ja avaa sen lukitus

Aktivoi puhelimen näyttö ja avaa puhelimen lukitus. Google Pay ‑sovellusta ei tarvitse avata.

Vaihe 2: Pidä puhelimen takaosaa maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan

Kun maksu on suoritettu, näet näytössä sinisen valintamerkin.

Jos valintamerkkiä ei näy, toimi näin:

• Yritä pitää puhelinta eri tavoilla. Puhelimesi NFC-antenni saattaa sijaita laitteesi ylä- tai alaosassa.
  • Pidä puhelinta lähempänä maksupäätettä.
  • Pidä puhelinta maksupäätteellä hieman kauemmin.

Jos näet valintamerkin mutta myyjän mukaan maksu ei onnistunut, toimi näin:

• Tarkista, että kauppa hyväksyy mobiilimaksut.
  • Tarkista pankiltasi, että kortti toimii oikein.

Vaihe 3: Noudata kehotettaessa näytön ohjeita

Osassa kaupoista käytetään vanhempaa ohjelmistoa, joka pyytää PIN-koodia tai allekirjoitusta. Seuraa kehotettaessa näytön ohjeita.

• Debit-kortit: Anna korttisi tunnusluku. Tunnusluku on eri asia kuin laitteesi avaamiseen käytettävä PIN-koodi.
  • Luottokortit: Suuremmat maksut vahvistetaan allekirjoituksella näyttöön.

Toisella maksutavalla maksaminen

Jos et halua käyttää ostoon oletusmaksutapaa, voit muuttaa oletusmaksutapaa tai vaihtaa maksutapaa yhden kerran.