Foretag kontaktløs betaling med din telefon

Du kan bruge din telefon til at betale for varer eller tjenester via Google Wallet.

Hvor kan du bruge Google Wallet?

Vigtigt!

• NFC (Near Field Communication) skal være aktiveret, for at du kan foretage kontaktløse betalinger. Du kan aktivere NFC i telefonens indstillingsapp.

Når du trykker for at betale på Pixel Fold eller en anden foldbar enhed, skal du folde din enhed.

Du kan betale med Google Wallet overalt, hvor du finder symbolet for kontaktløs betaling eller Google Pay. De er placeret på betalingsterminalens skærm eller på kasseapparatet, når du betaler.

Du kan købe varer med din telefon eller betale for offentlig transport i tog og busser, når du kan se kontaktløse terminaler med et af disse logoer:

Google Pay

Terminal logo

Symbol for Google Pay

Symbol for kontaktløs betaling

Tjek din konfiguration af kontaktløs betaling

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller din konto og derefter Konfigurer funktionen til at betale kontaktløst.
  3. Tjek, om du er klar til at foretage kontaktløse betalinger. Sådan trykker du for at betale med Google Wallet:

Hvis alle disse krav er opfyldt, er din telefon klar til at foretage kontaktløse betalinger.

Konfigurer en betalingsmetode til kontaktløse transaktioner

Hvis du vil konfigurere kontaktløs betaling, skal du føje en eller flere betalingsmetoder til Google Wallet.

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på det kort, du vil bruge, øverst på skærmen. Du skal muligvis stryge for at finde den.
  3. Tjek meddelelsen oven over dit kort:
    • Hvis der ikke er nogen meddelelse, er dit kort klar til kontaktløs betaling.
    • "Kort ikke konfigureret” . Hvis du vil foretage kontaktløse betalinger, skal du trykke på Afslut konfiguration over dit kort. Følg vejledningen på skærmen, og verificer din betalingsmetode.
    • "Kontaktløs betaling er deaktiveret" . Enten understøtter din telefon ikke NFC, eller også er det deaktiveret. NFC skal være aktiveret, før du kan foretage kontaktløse betalinger.
    • "Kort suspenderet” . Der er et problem med dit kort. Kontakt din bank for at løse problemet.

Betal i en butik

Trin 1: Væk telefonen, og lås den op

Vigtigt! For brugere med Pixel 7 eller Pixel 7 Pro understøttes ansigtslås i øjeblikket ikke for kontaktløse betalingstransaktioner.

Tænd for din skærm, og lås telefonen op. Du behøver ikke åbne Google Wallet-appen.

Tip! I de fleste lande og regioner behøver du ikke låse din telefon op for mindre transaktioner.

Trin 2: Hold bagsiden af din telefon op mod betalingsterminalen

Når du har betalt, vises der et blåt flueben på skærmen.

Hvis der ikke er noget flueben på din skærm:

• Prøv at holde telefonen på en anden måde. Din NFC-antenne kan være øverst eller nederst på enheden.
  • Hold din telefon tættere på betalingsterminalen.
  • Hold din telefon op mod betalingsterminalen i et par sekunder mere.

Hvis der er et flueben, men ekspedienten siger, at betalingen ikke blev gennemført:

• Tjek, at butikken accepterer mobilbetaling.
  • Kontakt din bank. Der kan være et problem med dit kort, og din bank kan have afvist transaktionen. Hvis transaktionen afvises, debiteres du ikke.
Sådan betaler du kontaktløst
Animation of a mobile device that is held above a payment reader to make a contactless payment

Trin 3: Følg vejledningen på skærmen, hvis du bliver bedt om det

Nogle butikker beder om en pinkode eller en underskrift. Hvis du bliver bedt om det, skal du følge vejledningen på skærmen.

• Debetkort: Indtast den pinkode, som du har oprettet via din bank. Det er en anden pinkode end den, du bruger til at låse din enhed op.
  • Kreditkort: Ved større transaktioner skal du underskrive kvitteringen eller signaturfeltet på skærmen.

Brug en anden betalingsmetode

Du kan betale med et andet kort ved at ændre din standardbetalingsmetode.

Returner noget, du har købt i en butik

1. Medbring din kvittering og varen i butikken.
  2. Hvis du bliver bedt om at køre dit kort igennem, skal du holde bagsiden af din telefon op mod den kontaktløse betalingsterminal.

Ved nogle returneringer skal du muligvis angive de sidste 4 cifre i dit virtuelle kontonummer:

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Tryk på det kort, du brugte til at foretage købet, øverst på skærmen. Du skal muligvis stryge fra højre mod venstre for at finde det.
  3. Tryk på Detaljer og derefter Virtuelt kontonummer.

Forhandleren kan oplyse, hvornår du kan forvente din refusion.

Relaterede ressourcer

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du stadig har problemer eller spørgsmål, kan du stille spørgsmål i hjælpeforummet eller kontakte os.