Pagar sense contacte amb el telèfon

Pots fer servir el telèfon per pagar productes o serveis amb Google Wallet.

On es pot utilitzar Google Wallet

Important:

• Per fer pagaments sense contacte, la comunicació de camp proper (NFC) ha d'estar activada. Per activar aquesta funció, ves a l'aplicació Configuració del telèfon.

Per pagar sense contacte en telèfons Pixel Fold o un altre dispositiu plegable, plega el dispositiu.

Pots pagar amb Google Wallet als llocs on trobis els símbols de pagament sense contacte o de Google Pay. Els trobaràs a la pantalla del terminal de pagament o a la caixa enregistradora en el moment de tramitar la compra.

Pots comprar articles amb el telèfon o pagar el transport públic als trens i autobusos als terminals sense contacte que tinguin qualsevol d'aquests logotips:

Google Pay

Logotip del terminal

Símbol de Google Pay

Símbol de pagament sense contacte

Comprovar la configuració de pagament sense contacte

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part superior dreta, toca la teva foto de perfil o Compte i, a continuació, Configuració de pagament sense contacte.
  3. Comprova si estàs a punt per fer pagaments sense contacte. Per pagar sense contacte amb Google Wallet:

Si es compleixen tots aquests requisits, el telèfon ja pot fer pagaments sense contacte.

Configurar una forma de pagament per a les transaccions sense contacte

Per configurar els pagaments sense contacte, afegeix una o més formes de pagament a Google Wallet.

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part superior, toca la targeta que vols utilitzar. És possible que hagis de lliscar per trobar-la.
  3. Consulta el missatge que hi ha a sobre de la targeta:
    • Si no hi ha cap missatge, la targeta està a punt per tocar i pagar.
    • "Targeta no configurada" . Per fer pagaments sense contacte, a sobre de la targeta, toca Finalitza la configuració. Segueix les instruccions en pantalla i verifica la forma de pagament.
    • "Sense contacte desactivat" . El telèfon no és compatible amb la funció NFC o bé està desactivada. L'has de tenir activada per poder fer pagaments sense contacte.
    • "Targeta suspesa" . Hi ha un problema amb la teva targeta. Per corregir-lo, contacta amb el teu banc.

Pagar en una botiga

Pas 1: activa el telèfon i desbloqueja'l

Important: actualment, Desbloqueig facial no és compatible amb les transaccions de pagament sense contacte per als usuaris de Pixel 7 o Pixel 7 Pro.

Encén la pantalla i desbloqueja el telèfon. No cal que obris l'aplicació Google Wallet.

Consell: a la majoria de països o regions, les transaccions més petites no requereixen que desbloquegis el telèfon.

Pas 2: apropa la part posterior del telèfon al lector de pagaments

Quan hagis acabat de pagar, apareixerà una marca de verificació blava a la pantalla.

Si no hi veus aquesta marca:

• Prova d'agafar el telèfon d'una altra manera. L'antena d'NFC del telèfon tant pot ser a la part superior com a la part inferior del dispositiu.
  • Apropa més el telèfon al lector de pagament.
  • Apropa el telèfon al lector de pagament durant uns segons més.

Si hi ha una marca de verificació, però el caixer diu que el pagament no s'ha pogut completar:

• Comprova que la botiga accepti pagaments mòbils.
  • Contacta amb el banc. És possible que hi hagi un problema amb la targeta i que el banc hagi rebutjat la transacció. Si la transacció es rebutja, no se't cobrarà.
Com es pot pagar sense contacte
Animation of a mobile device that is held above a payment reader to make a contactless payment

Pas 3: si se't demana, segueix les instruccions en pantalla

Algunes botigues demanen un PIN o una signatura. Si és el cas, segueix les instruccions en pantalla.

• Targetes de dèbit: introdueix el PIN que hagis configurat amb el banc. És un PIN diferent del que fas servir per desbloquejar el dispositiu.
  • Targetes de crèdit: per a transaccions d'imports elevats, signa el rebut o la casella de signatura en pantalla.

Utilitzar una altra forma de pagament

Per pagar amb una altra targeta, pots canviar la forma de pagament predeterminada.

Retornar un producte comprat en una botiga

1. Porta el rebut i l'article a la botiga.
  2. Si se't demana que passis la targeta, apropa la part posterior del telèfon al terminal de pagament sense contacte.

En alguns casos, és possible que hagis de proporcionar els últims 4 dígits del teu número de compte virtual:

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part superior, toca la targeta que has utilitzat per fer la compra. Per trobar-la, és possible que hagis de lliscar de dreta a esquerra.
  3. Toca Detalls i, a continuació, Número de compte virtual.

El comerç al detall t'indicarà quan rebràs el reembossament.

Recursos relacionats

Necessites més ajuda?

Si continues tenint problemes o si tens cap dubte, pots preguntar a la comunitat o contactar amb nosaltres.