COVID-19-varotoimien takia tukitiimimme toimii vain rajoitetusti. Katso vaihtoehdot, joilla saat yhteyden tukiasiantuntijaan, tai käy ohjekeskuksessa

Maksaminen puhelimella

Voit käyttää puhelintasi tuotteiden ja palveluiden maksamiseen Google Paylla.

Google Payn käyttöpaikat

Voit maksaa Google Paylla kaupoissa, joissa on lähimaksu- tai Google Pay ‑merkit. Ne näkyvät joko maksupäätteen näytössä tai kassalla.
Google Pay Terminal logo
Google Pay ‑merkki Lähimaksusymboli

Tärkeää: Laita NFC päälle lähimaksuja varten. Se tapahtuu puhelimesi Asetukset-sovelluksessa.

Lähimaksutavan asettaminen

Jos olet lisännyt Google Payhin vähintään yhden maksutavan, voit ottaa lähimaksamisen käyttöön.

1. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Napauta vasemmasta yläreunasta Valikko Valikkoja sitten Maksutavat.
  3. Valitse lähimaksamiseen käytettävän maksutavan vierestä Ota lähimaksut käyttöön.
  4. Vahvista maksutapa seuraamalla ohjeita.

Huom. Kun laitat lähimaksut päälle Google Pay ‑sovelluksessa, maksutapasi lisätään automaattisesti Android-laitteesi asetuksiin.

Maksaminen kaupassa

Vaihe 1: Aktivoi puhelin ja avaa sen lukitus

Aktivoi puhelimen näyttö ja avaa puhelimen lukitus. Google Pay ‑sovellusta ei tarvitse avata.
Vinkki: Useimmissa maissa pieniin maksuihin ei tarvitse avata puhelimen lukitusta.

Vaihe 2: Pidä puhelimesi takaosaa maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan

Kun maksu on suoritettu, näytössä näkyy sininen valintamerkki.
Jos valintamerkkiä ei näy, tee näin:
  • Yritä pitää puhelinta eri tavoilla. Puhelimesi NFC-antenni saattaa sijaita laitteesi ylä- tai alaosassa.
  • Pidä puhelintasi lähempänä maksupäätettä.
  • Pidä puhelinta maksupäätteellä hieman kauemmin.
Jos valintamerkki näkyy, mutta myyjän mukaan maksu ei onnistunut, tee näin:
  • Tarkista, että kauppa hyväksyy mobiilimaksut.
  • Varmista pankiltasi, että kortti toimii oikein.

Napauttamalla maksamisen ohjeet

Animation of a mobile device that is held above a payment reader to make a contactless payment

Vaihe 3: Seuraa kehotettaessa näytön ohjeita

Osassa kaupoista käytetään vanhempaa ohjelmistoa, joka pyytää PIN-koodia tai allekirjoitusta. Seuraa kehotettaessa näytön ohjeita.
  • Debit-kortit: Lisää korttisi tunnusluku. Tunnusluku on eri asia kuin laitteesi avaamiseen käytettävä PIN-koodi.
  • Luottokortit: Suuremmat maksut vahvistetaan allekirjoituksella näyttöön.

Toisella maksutavalla maksaminen

Jos et halua käyttää ostoon oletusmaksutapaa, voit muuttaa oletusmaksutapaa tai vaihtaa maksutapaa tietyille ostoksille.