Verifiera din identitet för att göra ett köp

Om du vill göra betalningar med Google Wallet måste du av säkerhetsskäl konfigurera ett skärmlås på enheten och verifiera din identitet.

Du kan verifiera din identitet i Google Wallet på flera sätt:

• pinkod
  • mönster
  • lösenord
  • biometrisk upplåsning i klass 3.

Tips! Google Wallet fungerar inte med biometriska upplåsningar i klass 1 eller 2 eller skärmlås som Smart Unlock eller Knock to Unlock.

Ange eller ändra ett skärmlås

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Tryck på Skärmlås.
    • Om du redan har ställt in ett lås måste du ange pinkod, mönster eller lösenord innan du kan välja ett annat.
  4. Tryck på det alternativ du vill använda. Följ anvisningarna på skärmen.

Stäng av verifieringsinställningen för kollektivtrafik

Om du vill betala för kollektivtrafik med kredit- eller bankkort på en låst enhet kan du inaktivera verifieringsinställningen:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på din profilbild eller ditt konto följt av Wallet-inställningar uppe till höger.
  3. Tryck på Verifieringsinställningar under Säkerhet följt av Betalning för kollektivtrafik.
  4. Inaktivera Verifiering krävs.

Åtgärda problem med att verifiera transaktioner

Verifieringen fungerar inte
Innan du kan göra en betalning måste du konfigurera autentiseringen på enheten med en pinkod, ett mönster, ett lösenord eller biometri. Detta kan du göra i enhetsinställningarna. Följ stegen för att ställa in eller ändra ett skärmlås.
Varför blir jag ombedd att verifiera vid vissa tillfällen men inte andra?
Av säkerhetsskäl kan dina betalningsmetoder inte användas om du inte verifierar din identitet. Om du har verifierat din identitet på din enhet under de senaste minuterna kanske du inte behöver verifiera dig för en annan transaktion. När tidsgränsen för verifieringen har löpt ut måste du göra om verifieringen vid nästa transaktion.