Uw identiteit laten verifiëren om een aankoop te doen

Als u met Google Wallet wilt betalen, moet u voor uw veiligheid een schermvergrendeling instellen op uw apparaat en uw identiteit laten verifiëren.

U kunt in Google Wallet op verschillende manieren uw identiteit laten verifiëren:

• Pincode
  • Patroon
  • Wachtwoord
  • Biometrische ontgrendeling van klasse 3

Tip: Google Wallet werkt niet met biometrische ontgrendelingen van klasse 1 of klasse 2 of schermvergrendeling zoals Smart Unlock en Knock to Unlock.

Een schermvergrendeling instellen of wijzigen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Tik op Schermvergrendeling.
    • Als u al een vergrendeling heeft ingesteld, moet u uw pincode, patroon of wachtwoord opgeven voordat u een andere vergrendeling kunt kiezen.
  4. Tik op de optie die u wilt gebruiken. Volg de instructies op het scherm.

Verificatie uitzetten voor openbaar vervoer

Voor ov-betalingen met uw creditcard of pinpas op een vergrendeld apparaat kunt u de verificatie uitzetten:

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik rechtsboven op uw profielfoto of account  en dan Instellingen.
  3. Tik onder Beveiliging op Verificatie-instellingen en dan Ov-betalingen.
  4. Zet Verificatie vereist uit.

Problemen met verificatie voor transacties oplossen

Verificatie werkt niet
U moet verificatie op uw apparaat met een pincode, patroon, wachtwoord of biometrische gegevens instellen om te kunnen betalen. Dit doet u via de apparaatinstellingen. Volg de stappen om een schermvergrendeling in te stellen of te wijzigen.
Waarom is verificatie soms wel en soms niet vereist?
Om veiligheidsredenen kunt u uw betaalmethoden pas gebruiken nadat u uw identiteit heeft laten verifiëren. Daarna hoeft u de eerste paar minuten geen nieuwe verificatie uit te voeren voor een volgende transactie. Als deze time-out is verstreken, moet u voor een volgende transactie wel opnieuw een verificatie uitvoeren.

Heeft u nog hulp nodig?

Als u nog steeds problemen of vragen heeft, kunt u de community om hulp vragen of contact met ons opnemen.