As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Schermvergrendeling instellen om contactloze betalingen uit te voeren

Als u contactloze betalingen wilt uitvoeren met Google Pay, moet u voor de veiligheid een schermvergrendeling op uw apparaat instellen.

Belangrijk: Schermvergrendeling is optioneel voor gebruikers van e-geld, QUICPay en iD in Japan.

U kunt Google Pay op de volgende manieren ontgrendelen:

• Pincode
  • Patroon
  • Wachtwoord
  • Vingerafdruk
  • Irisscan
  • 3D-gezichtsherkenning

Google Pay werkt niet met 2D-gezichtsherkenning of schermvergrendeling zoals Smart Unlock en Knock to Unlock.

Schermvergrendeling aanzetten

Ontdek hoe u schermvergrendeling inschakelt of wijzigt.

U kunt Google Pay gebruiken voor grotere bedragen zonder uw telefoon te ontgrendelen, omdat sommige landen de limieten voor contactloze kaartbetalingen hebben verhoogd. De nieuwe limieten worden begin april 2020 ingevoerd en worden in bepaalde landen geleidelijk uitgerold.

Wijzigen hoe snel uw telefoon wordt vergrendeld

Wanneer uw telefoon ontgrendeld is, kan deze voor betalingen worden gebruikt. Voor meer veiligheid stelt u in dat de schermvergrendeling sneller wordt ingeschakeld.

1. Open op uw Android-telefoon de app Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Schermvergr. en beveilig. en dan Instell. veilige vergrendeling en dan Automatisch vergrendelen.
  3. Kies na hoeveel tijd uw scherm automatisch moet worden vergrendeld.

Geen ontgrendeling nodig voor kleinere betalingen

Als u contactloos wilt betalen, moet u uw telefoon ontgrendelen. U hoeft uw telefoon niet te ontgrendelen voor bepaalde kleine betalingen.

Belangrijk: U kunt slechts een beperkt aantal transacties uitvoeren als uw telefoon vergrendeld is. Daarna wordt u gevraagd uw telefoon te ontgrendelen.

Betalingslimieten met een vergrendeld apparaat

Land Bedrag
Australië 100 AUD
België 25 EUR
Brazilië Ontgrendelen is vereist voor alle transacties, behalve voor openbaar vervoer.
Canada 100 CAD
Chili 12.000 CLP voor creditcards
Kroatië 350 HRK
Tsjechië 500 CZK
Denemarken 350 DDK
Finland 25 EUR
Frankrijk 30 EUR
Duitsland 50 EUR
Hongkong 1000 HKD
Ierland 50 EUR
Italië 25 EUR
Japan (VISA Touch) 10.000 JPY
Nieuw-Zeeland 80 NZD
Noorwegen 200 NOK
Polen 100 PLN
Rusland 1000 RUB
Singapore 200 SGD
Slowakije 20 EUR
Spanje 50 EUR
Zweden 400 SEK
Zwitserland 80 CHF
Oekraïne 100 UAH voor Mastercard
500 UAH voor Visa
Verenigde Arabische Emiraten 300 AED
Verenigd Koninkrijk 45 GBP*
Verenigde Staten 50 USD

*Belangrijk: De limiet voor het Verenigd Koninkrijk kan per kaartuitgever verschillen. Meer informatie over de ondersteunde betaalmethoden in het Verenigd Koninkrijk

Tip: Contactloze betalingen met vergrendelde apparaten worden geaccepteerd bij betaalautomaten van verkopers. Als u niet met uw vergrendelde apparaat kunt betalen, ontgrendelt u uw apparaat en probeert u het opnieuw. Voor bedragen boven de landelijke limiet voor contactloze betalingen kunt u ook gewoon Google Pay gebruiken. Ontgrendel uw telefoon en houd deze tegen de betaalautomaat. Deze transacties met een hoge geldwaarde worden ook geaccepteerd bij betaalautomaten van verkopers.