Åtgärda problem med kontaktlösa transaktioner

Om du inte kan slutföra en kontaktlös betalning kan du använda de här stegen för att lösa problemet.

Steg 1: Uppdatera appen och Play-tjänsterna

1. Se till att Google Wallet-appen är uppdaterad. Läs mer om hur du uppdaterar appar på Android.
  2. Kontrollera att du använder version 7.0 eller senare av Android.
  3. Kontrollera att Google Play-tjänsterna är uppdaterade.

Steg 2: Kontrollera inställningarna för kontaktlös betalning

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på din profilbild eller ditt konto uppe till höger följt av Ställ in kontaktlös betalning.
  3. Kontrollera om du är redo att göra kontaktlösa betalningar. Betala kontaktlöst med Google Wallet:

Om alla krav är uppfyllda kan du göra kontaktlösa betalningar med din telefon.

Steg 3: Kontrollera att enheten har stöd för NFC

1. Öppna inställningsappen på enheten.
  2. Skriv NFC i sökfältet.
  3. Aktivera Använd NFC.
    • Om du inte hittar NFC kan du inte göra kontaktlösa betalningar med telefonen.

Steg 4: Kontrollera inställningen för säker NFC

Om inställningen för kontaktlös betalning visar att du kan betala med telefonen men inte göra små betalningar med skärmen låst kontrollerar du inställningen Säker NFC. Om Säker NFC är aktiverat kan du bara göra betalningar med telefonen när skärmen är upplåst.

1. Öppna inställningsappen på enheten.
  2. Tryck på Anslutna enheter följt av Anslutningsinställningar följt av NFC.
  3. Inaktivera Kräv att enheten är upplåst för NFC för att göra små betalningar när telefonen är låst. Om den här inställningen är aktiverad måste du låsa upp skärmen för varje NFC-transaktion.

Steg 5: Prova de här tipsen en gång till

• Kontrollera att telefonen är olåst.
    • Google Wallet fungerar inte med 2D-ansiktslås eller skärmlås som Smart Unlock eller Knock to Unlock.
  • Håll telefonen på ett annat sätt. NFC-sändaren kan sitta upptill eller i mitten på enheten.
  • Håll telefonen närmare betalningsläsaren.
  • Håll telefonen nära betalningsläsaren i ytterligare några sekunder.
  • Håll telefonen borta från betalningsläsaren i några sekunder och försök igen.
  • Om betalningen inte går igenom letar du upp NFC-skylten på terminalen eller ber expediten om hjälp.

Åtgärda andra problem

Telefonen är inte certifierad eller uppfyller inte säkerhetskraven
  1. Kontrollera om programvaran är Play Protect-certifierad.
  2. Om du tidigare kunde göra kontaktlösa betalningar med Google Wallet men inte kan det längre bör du kontakta enhetens tillverkare. Det kan ha skett en programvaruuppdatering som påverkar funktionerna.
  3. Om du har modifierat telefonen behöver du se till att den uppfyller säkerhetsstandarderna. Google Wallet kanske inte fungerar i butiker med telefoner som
    • kör utvecklarversioner av Android
    • är rootade, kör ett anpassat läsminne eller har modifierad fabriksprogramvara. Google Wallet körs inte på dessa telefoner på grund av säkerhetsrisker.
    • är otestade och inte har godkänts av Google
    • har en olåst starthanterare.

Tips!

• Du kan inte göra kontaktlösa betalningar om telefonen inte uppfyller säkerhetskraven. Använd en enhet som kör en ursprunglig version av operativsystemet Android.
  • Om du har installerat ett modifierat operativsystem på telefonen måste du installera om det ursprungliga operativsystemet innan du kan göra kontaktlösa betalningar.
    • Annars kan det hända att enhetstillverkarens programvara inte uppfyller Googles säkerhetskrav.
    • Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
Expediten säger att betalningen inte gick igenom

Om en bockmarkering visas på telefonen när du håller den mot betalningsläsaren men expediten säger att betalningen inte gick igenom:

• Testa en annan betalningsläsare.
  • Bekräfta att butiken tar emot mobilbetalningar.
  • Kontakta din bank för att ta reda på om det är problem med ditt kort.
  • Testa en annan betalningsmetod. Vissa terminaler kanske inte accepterar vissa kort.
Det går inte att lägga till ett kort i Google Wallet Det går inte att konfigurera kontaktlösa betalningar

För att kunna göra kontaktlösa betalningar måste telefonen

Om enheten tillåter NFC-betalningar och ditt kort stöds, men du inte kan konfigurera kontaktlösa betalningar kontaktar du banken.

Google Wallets startskärm är inte tillgänglig

Om du öppnar Wallet-appen och får ett felmeddelande om att du inte kan komma åt appen kan du kanske öppna Google Wallet i telefonens inställningsmeny:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Google följt av Inställningar för Google-appar följt av Google Wallet.

Tips! Om det inte går att öppna appens startskärm kan du även trycka för att betala med standardkortet.

Om problemet kvarstår kan du rapportera ett problem eller skicka feedback om appen.

Om du fortfarande behöver hjälp

Tips!
  • Testa att hålla telefonen mot terminalen i några sekunder till. Om du inte hittar ikonen för kontaktlös betalning i läsaren kan du be en expedit om hjälp.
  • Om du har försökt göra en liten betalning med telefonen låst låser du upp telefonen och försöker igen.
  • För vissa transaktioner kan du behöva låsa upp telefonen flera gånger.

Skicka feedback

Så här skickar du feedback och rapporterar tekniska problem via appen:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på din profilbild eller ditt konto uppe till höger följt av Hjälp och feedback följt av Skicka feedback.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om du vill skicka feedback.
  4. Ange mer information genom att markera rutan Skicka loggar.

Vi kanske inte alltid kan svara på din feedback, men det betyder inte att vi inte har tagit emot den.