Corregir problemes relacionats amb les transaccions de pagament sense contacte

Si no pots completar un pagament sense contacte, segueix aquests passos per resoldre el problema.

Pas 1: actualitza l'aplicació i els Serveis de Play

1. Assegura't que l'aplicació Google Wallet estigui actualitzada. Obtén informació sobre com pots actualitzar les aplicacions a Android.
  2. Assegura't que la versió d'Android sigui 7.0 o posterior.
  3. Comprova que Serveis de Google Play estigui actualitzat.

Pas 2: comprova la configuració dels pagaments sense contacte

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part superior dreta, toca la teva foto de perfil o Compte i, a continuació, Configuració de pagament sense contacte.
  3. Comprova si estàs a punt per fer pagaments sense contacte. Per pagar sense contacte amb Google Wallet:

Si es compleixen tots aquests requisits, el telèfon ja pot fer pagaments sense contacte.

Pas 3: assegura't que el dispositiu admeti l'NFC

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. A la barra de cerca, escriu "NFC".
  3. Activa l'opció Utilitza l'NFC.
    • Si no trobes l'opció NFC, no podràs fer pagaments sense contacte amb el telèfon.

Pas 4: comprova l'opció de configuració NFC segura

Si a la configuració sense contacte es mostra que pots pagar amb el telèfon, però no pots fer petits pagaments amb la pantalla bloquejada, comprova l'opció de configuració NFC segura. Si l'NFC segura està activada, només pots fer pagaments amb el telèfon quan la pantalla estigui desbloquejada.

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Dispositius connectats i, a continuació, Preferències de connexió i, a continuació, NFC.
  3. Desactiva l'opció Sol·licita el desbloqueig del dispositiu per a l'NFC per fer petits pagaments quan el telèfon estigui bloquejat. Si aquesta opció de configuració està activada, has de desbloquejar la pantalla per a totes les transaccions amb NFC.

Pas 5: torna-ho a provar amb aquests consells

• Comprova que el telèfon estigui actiu i desbloquejat.
    • Google Wallet no funciona amb el desbloqueig facial en 2D ni amb opcions de bloqueig de pantalla com ara Smart Unlock o Knock to Unlock.
  • Agafa el telèfon d'una altra manera. L'antena d'NFC del telèfon tant pot ser a la part superior com al centre del dispositiu.
  • Apropa'l més al lector de pagaments.
  • Mantingues el telèfon a prop del lector de pagaments durant uns segons més.
  • Allunya el telèfon del lector de pagaments durant uns segons i torna-ho a provar.
  • Si no es pot fer el pagament, cerca el símbol d'NFC al terminal o demana ajuda a caixa.

Corregir altres problemes

El telèfon no està certificat o no compleix els requisits de seguretat
  1. Comprova si el teu programari està certificat per Play Protect.
  2. Si abans podies fer pagaments sense contacte amb Google Wallet però ja no pots, contacta amb el fabricant del dispositiu. És possible que hi hagi hagut una actualització de programari que afecti la funcionalitat.
  3. Si has modificat el telèfon, comprova que compleixi els estàndards de seguretat. És possible que Google Wallet no funcioni en botigues amb els telèfons següents:
    • Telèfons amb versions d'Android per a desenvolupadors.
    • Telèfons rootejats, que utilitzen una ROM personalitzada o en els quals s'ha modificat el programari de fàbrica. Google Wallet no funciona en aquests telèfons per evitar riscos de seguretat.
    • Telèfons que no s'han comprovat i que Google no ha aprovat.
    • Telèfons amb un bootloader desbloquejat.

Consells:

• Si el telèfon no compleix els requisits de seguretat, no podràs fer pagaments sense contacte. Utilitza un dispositiu amb una versió original del sistema operatiu Android.
  • Si has instal·lat un sistema operatiu modificat al telèfon, abans de poder fer pagaments sense contacte, has de tornar a instal·lar el sistema operatiu original del telèfon.
    • Si no és així, és possible que el programari del fabricant del dispositiu no compleixi els requisits de seguretat de Google.
    • Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.
El caixer diu que el pagament no s'ha pogut completar

Si es mostra una marca de verificació al telèfon quan el mantens a prop del lector de pagaments, però el caixer diu que el pagament no s'ha pogut completar:

• Prova un altre lector de pagaments.
  • Confirma que la botiga accepta pagaments mòbils.
  • Contacta amb el teu banc per saber si hi ha cap problema amb la targeta.
  • Prova una altra forma de pagament. És possible que alguns terminals no acceptin determinades targetes.
No puc afegir una targeta a Google Wallet No es poden configurar pagaments sense contacte

Per configurar els pagaments sense contacte, el telèfon ha de:

Si el dispositiu permet pagaments amb NFC i la targeta és compatible però no pots configurar pagaments sense contacte, contacta amb el banc.

La pantalla d'inici de Google Wallet no està disponible

Si obres l'aplicació Wallet i reps un missatge d'error en què s'indica que no pots accedir a l'aplicació, és possible que puguis obrir Google Wallet des del menú Configuració del telèfon:

1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Google i, a continuació, Configuració d'aplicacions de Google i, a continuació, Google Wallet.

Consell: si no pots obrir la pantalla d'inici de l'aplicació, és possible que també puguis pagar sense contacte amb la targeta predeterminada.

Si continues tenint aquest problema, informa d'un problema o envia suggeriments sobre l'aplicació.

Si encara necessites ajuda

Consells:
  • Prova de mantenir el telèfon a prop del terminal durant uns quants segons més. Si no trobes la icona de pagament sense contacte al lector, demana ajuda al caixer.
  • Si has provat de fer un petit pagament amb el telèfon bloquejat, desbloqueja'l i torna-ho a provar.
  • Per fer algunes transaccions, és possible que hagis de desbloquejar el telèfon diverses vegades.

Enviar suggeriments

Per enviar suggeriments i informar de problemes tècnics a través de l'aplicació:

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part superior dreta, toca la teva foto de perfil o Compte i, a continuació, Ajuda i suggeriments i, a continuació, Envia suggeriments.
  3. Per enviar suggeriments, segueix les instruccions en pantalla.
  4. Per proporcionar més informació, marca la casella "Envia registres".

És possible que no sempre puguem respondre als teus suggeriments, però això no vol dir que no els hàgim revisat.