Bekreft identiteten din eller betalingsopplysningene dine

For enkelte Google-kontoaktiviteter, som registrering for Google-produkter eller -tjenester, transaksjoner eller endringer av betalingsmåter, må du kanskje bekrefte identiteten din eller at du eier betalingsmåten som ble brukt.
Tips: Følg denne veiledningen i Google Pay-appen for å bekrefte identiteten din.

Om bekreftelse

Hvorfor ber vi om bekreftelse?
  • For å kontrollere at informasjonen din stemmer når du åpner visse typer innhold.
  • For å bekrefte identiteten din når du gjennomfører transaksjoner med Google.
  • For å følge opp uvanlige aktiviteter eller transaksjoner.
  • For å samle inn informasjon som kreves av juridiske eller forskriftsmessige årsaker.

Viktig: Hvis vi ber deg om å bekrefte kontoen din, blir alle ventende transaksjoner kansellert. Utestående beløp på kontoutskriften din skal forsvinne innen 14 virkedager.

Hvilken informasjon kan du bli bedt om å oppgi?

For å fullføre bekreftelsen kan du bli bedt om å bekrefte hver betalingsmåte. Dette kan du gjøre ved å be om en bekreftelseskode.

Du kan også bli bedt om å oppgi

• juridisk navn
  • navnet som er brukt i betalingsprofilen din
  • adresse
  • fødselsdato
  • et bilde av gyldig legitimasjon
  • adressedokumentasjon
  • et bilde av betalingsmåten din
Slik bruker vi informasjonen din

Google bruker informasjonen du oppgir, til å

• bekrefte identiteten eller betalingsmåten din
  • motarbeide svindel og uriktig bruk
  • gjøre bekreftelsesprosessen for Google-produkter enda bedre

Den bekreftede informasjonen din, som navn og adresse, lagres i Google-kontoen din. Du kan administrere den bekreftede informasjonen på payments.google.com.

Når det er aktuelt, behandles informasjonen du sender inn, i samsvar med Googles personvernregler og merknaden om personvern for Google Payments.

Slik fullfører du bekreftelsen

Du må kanskje sende inn dokumenter eller be om en kode for å bekrefte informasjonen din. Enkelte bekreftelsesmetoder er kanskje ikke tilgjengelige, basert på produktet det gjelder, eller aktiviteten du vil gjennomføre.

1. Gå til payments.google.com.
  2. Logg på kontoen din.
  3. Øverst til høyre klikker du på Varsler Alertog såBekreft.
  4. Klikk på Bekreft ved siden av kortet som skal bekreftes.
  5. Følg veiledningen for bekreftelsesmetoden på skjermen.
  6. Gjenta trinnene ovenfor for hver betalingsmåte som skal bekreftes.

Bekreftelsesmetoder

For å fullføre bekreftelsen må du bruke en av metodene nedenfor.

Be om en bekreftelseskode
  1. Klikk på Send kode.
  2. Gå til nettstedet til utstederen av betalingsmåten, og logg på kontoen din.
  3. I transaksjonsloggen din kan du se en midlertidig belastning på under USD 1,95 merket «GOOGLE». Bekreftelseskoden er de siste 6 sifrene.
    • Beløpet for den midlertidige belastningen varierer avhengig av valutatypen.
    • Du får sannsynligvis koden med det samme, men i noen tilfeller kan det ta opptil 7 dager.
    • Obs: Kontobelastningen er midlertidig. Slike belastninger refunderes innen 30 dager.
  4. Skriv inn den 6-sifrede koden.
  5. Klikk på Bekreft.
Last opp dokumenter

Viktig:

• Informasjon du laster opp for denne prosessen, brukes bare til identifiseringsformål og håndteres i henhold til lokale forskriftsmessige krav.
  • Metoden for dokumentopplasting er ikke tilgjengelig for YouTube-kjøpsbekreftelser.

Finn bekreftelsesforespørselen for å bekrefte identiteten eller betalingsmåten din. Klikk på linken i bekreftelsesforespørselen for å se en veiledning og en liste over godkjente dokumenter.

Sørg for at alle dokumentene du sender inn

• inneholder det samme fulle navnet
  • er oppdatert og ikke utløpt
  • er leselige

Sørg for at bildet du laster opp

• er et bilde av et dokument og ingenting annet
  • er leselig
  • er i farger, ikke svart-hvitt
  • ikke er uskarpt, har gjenskinn eller er for mørkt
  • viser alle de fire hjørnene av hele dokumentet

Hvis du sladder informasjon fra dokumenter:

• Sladd bort følgende i kontoutskrifter:
    • Hele kontonumre slik at bare de fire siste sifrene er synlige.
    • Eventuelle kontosaldoer eller transaksjoner – kontosaldoer og transaksjoner er ikke påkrevd for bekreftelsesformål.
  • For å sladde elementer kan du tegne en mørk boks for å dekke sensitiv informasjon, før du laster opp dokumentet.

Tips:

• Sørg for at navn, adresse og betalingsopplysninger er oppdatert på payments.google.com.
  • Det kan ta noen dager fra du sender inn dokumentene, til informasjonen bekreftes.

Bekreft via kontoutskrift (bare Play-utviklere)

I enkelte land eller regioner kan det hende at Google Play-utviklere må bekrefte betalingsmåten for utbetalinger med en kontoutskrift. Eventuelle kontoutskrifter du laster opp, kan ikke være eldre enn 180 dager.

1. Logg på payments.google.com.
  2. Klikk på Abonnementer og tjenester.
  3. Klikk på Administrer under «Google Play Apper».
  4. Klikk på Legg til betalingsmåte under «Slik får du betalt».
  5. Finn bankkontoen du la til som betalingsmåte for utbetalinger.
  6. Klikk på Bekreft.
  7. Last opp en kopi av kontoutskriften din. Du kan laste opp et bilde eller en PDF-fil.
    • Sladd sensitiv informasjon i kontoutskriften, men sørg for at informasjonen nedenfor er godt synlig:
      • de siste fire sifrene i kontonummeret
      • ABA-nummeret, bankkoden, IFSC-koden, sorteringskoden, SWIFT-koden eller en lignende ID
      • Avhengig av hvor i verden du befinner deg, kan SWIFT-koden kalles noe annet.

Når du har sendt inn kontoutskriften, kan bekreftelsen ta noen dager.

Løs problemer med bekreftelse

Løs problemer med bekreftelseskoder og midlertidige belastninger

Finn ut hvordan du løser problemer med å bekrefte betalingsmåter med bekreftelseskoder.

Løs problemer med dokumentbekreftelse

Slik løser du problemet:

• Hvis du får en e-post eller feilmelding, følger du veiledningen i meldingen.
  • Hvis du trenger hjelp fra oss med å løse problemet, kontakter vi deg når vi har gjennomgått informasjonen.

Bekreftelsen mislyktes

Hvis bekreftelsen mislyktes, får du en e-post kort tid etter avgjørelsen. Følg veiledningen i e-posten hvis du vil klage på avgjørelsen.