Hantera din betalningsprofil

När du gör ett köp via Google sparas dina betalningsuppgifter i en betalningsprofil. Nästa gång du köper något via Google kan du återanvända informationen i profilen.

Alla betalningsprofiler du skapar är kopplade till Google-kontot.

I din Google-betalningsprofil lagras uppgifter som

• namn, adress och person-/organisationsnummer (när så krävs enligt lag) för den som är ansvarig för profilen
  • kreditkort, bankkort, bankkonton och andra betalningsmetoder du tidigare har använt för att handla via Google
  • kvitton och annan information om tidigare transaktioner
  • prenumerationer och återkommande betalningar.

Tips! Om du hanterar en Google-betalningsprofil för ett företag eller en organisation läser du mer om företagsprofiler.

Hantera fler än en betalningsprofil

Om du använder din profil för personliga betalningar kan du bara skapa en individuell profil för landet eller regionen du befinner dig i. På så sätt kan du hantera alla dina Google-köp från en enda plats.

Du kan ha flera betalningsprofiler om du

Redigera en profil

1. Logga in i Inställningar.
  2. Om du har mer än en profil:
    1. Klicka på Ned Down arrow längst upp till vänster bredvid ditt namn.
    2. Välj den profil du vill redigera.
  3. Gör ändringarna. Du kan ändra uppgifter som adress och betalningsmetoder.
  4. Spara ändringarna.
Byt namn

Redigera namnet i inställningarna

1. Logga in i Inställningar.
  2. Klicka på Redigera Edit bredvid Namn.
    • Om du inte kan redigera namnet klickar du på Ändra namn. Följ stegen för att fylla i namnändringsformuläret.
  3. Ange det uppdaterade namnet.
  4. Klicka på Spara.

Fyll i namnändringsformuläret

För att ändra det verifierade namnet i betalningsprofilen kanske du behöver uppge mer info och dokumentation för att verifiera namnet igen. Om du inte kan redigera namnfältet i Inställningar:

1. Klicka på Ändra namn under namnet.
  2. Klicka på Påbörja namnändring.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att ange uppgifter och ladda upp dokument.

Felsöka problem vid namnändring

Om du inte kan ändra namn i betalningsprofilen med stegen ovan kan du fylla i ett formulär för att begära uppdatering av namn i betalningsprofil.

Uppdatera andra inställningar
  1. Logga in i Inställningar.
  2. Om du har fler än en profil:
    1. Klicka på Ned Down arrow längst upp till vänster bredvid ditt namn.
    2. Välj den profil du vill redigera.
  3. Gör ändringarna. Du kan ändra uppgifter som adress.
  4. Klicka på Spara.

Stänga en profil

Läs om hur du avslutar en betalningsprofil.