Använda stamkundskort, presentkort eller erbjudanden

Du kan lagra digitala kopior av dina stamkundskort, belöningar, medlemskap, presentkort och specialerbjudanden (till exempel kuponger, kampanjer och rabatter) för tusentals säljare i Google Pay.

Lägga till ett stamkundskort eller presentkort

Lägg till ett stamkundskort genom att skanna det eller logga in på ditt stamkundskonto och spara kortet.

Obs! Om det finns en logotyp på presentkortet (för till exempel MasterCard eller Visa) behöver du lägga till kortet som betalningsmetod.

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på Värdekort längst ned.
  3. Tryck på Värdekort längst ned.
  4. För stamkundskort trycker du på Bonusprogram. För presentkort trycker du på Presentkort.
  5. Hitta säljarens eller programmets namn och tryck på det.
  6. Följ anvisningarna på skärmen.
  7. Ditt stamkundskort visas i Google Pay.

Sortera stamkundskort eller presentkort

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på Värdekort.
  3. Tryck länge på det kort du vill flytta. Dra sedan med fingret.

Lägga till ett erbjudande

Om du ser G Pay-alternativet Spara till Google Pay i en säljares app eller på deras webbplats trycker du på det för att lägga till erbjudandet.

Använda ett stamkundskort, presentkort eller erbjudande

När du är redo att betala hos en säljare:

1. Öppna Google Pay-appen Google Pay.
  2. Tryck på Värdekort längst ned till höger.
  3. Välj stamkundskortet du vill använda.
  4. Be kassören att skanna streckkoden. Om ditt kort inte har en streckkod läser du upp ditt medlemsnummer för kassören.

Lösa problem

Kassören kan inte skanna kortet

Om kassan har problem med att skanna ditt stamkundskort, presentkort eller erbjudande kan du prova följande:

1. Rengör din skärm.
  2. Kontrollera att det inte finns några sprickor över streckkoden.
  3. Om det inte går att skanna ber du kassören skriva in koden direkt i kassaapparaten.

Stamkundskortet har försvunnit från Google Pay

Kort som lagts till från Gmail

Om du raderar e-postmeddelandet med stamkundskortet tas kortet bort från Google Pay. Om du raderar ett Gmail-meddelande finns det kvar i papperskorgen i 30 dagar. Därefter raderas e-postmeddelandet permanent.

Du kan lägga till kortet igen med appen.

Kort som lagts till på annat sätt

Ditt stamkundskort kan försvinna om du

• fabriksåterställer enheten
  • tar bort ditt Google-konto från enheten
  • rensar all data från Google Play-tjänster eller Google Pay.

Lägg till korten i appen igen om du vill fortsätta använda dem med Google Pay.

Använda Walgreens Balance® Rewards

Så här lägger du till ett Walgreens Balance® Rewards-kort:

1. Skanna streckkoden eller ladda ned Walgreens-appen.
  2. Tryck på Spara till Google Pay.

Så här använder du ditt Walgreens Balance® Rewards-kort:

1. Lås upp telefonen och håll den över RFID-terminalen.
  2. Tryck för att använda Balance Rewards-kortet när du ombeds att ange ditt Balance Rewards-nummer på betalterminalen.
  3. Tryck igen för att betala.
Utvalda Coca-Cola-automater
deltagande Coca-Cola-automater:
  1. Lås upp telefonen och håll den över automatens kortläsare.
  2. Tryck för att använda Coca-Cola-värdekortet och köpa en dryck.
Använda bonuskortet för Plus!

Lägga till bonuskortet för Plus!

1. Besök webbplatsen för Plus!.
  2. Logga in eller registrera dig för ett konto på Plus!.
  3. Tryck på Spara på mobilen .

Använda bonuskortet Plus! i butiker

1. Lås upp telefonen och håll den över RFID-terminalen.
  2. Tjäna och lösa in LinkPoints med ett tryck hos utvalda partner för Plus!.
  3. Tryck igen för att betala på platser där kontaktlös betalning godkänns.